Ξεκινάει το έργο «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Δήμου Καλαμάτας», προϋπολογισμού 2,8 εκατ. €

Υπεγράφη, σήμερα Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΟΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ, ΛΑΤΟΜΙΚΗ, ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» με δ.τ. «ΟΔΟΣ Α.Τ.Ε.», σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», προϋπολογισμού μελέτης 2.800.000,00 €. € Ευρώ με Φ.Π.Α. 24%.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», με την έκπτωση της εργολαβίας να ανέρχεται σε 49,82%. Σημειώνεται ότι η ολική προθεσμία του έργου έχει καθοριστεί σε 365 Η.Η.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας εντός του αστικού χώρου της πόλης της Καλαμάτας, όπου θα υπάρξουν παρεμβάσεις σε 230 επικίνδυνα σημεία. Προβλέπεται βελτίωση 205 επιλεγμένων υφιστάμενων διαβάσεων πεζών (αντικατάσταση υλικού διαβάσεων με τοποθέτηση κυβόλιθων για μεγαλύτερη αντοχή, διασφάλιση των προδιαγραφών με τοποθέτηση ραμπών ΑμεΑ, εγκατάσταση διατάξεων φωτισμού διαβάσεων, με ηλιακά πάνελ, σε διαβάσεις με μειωμένη ορατότητα και συνθήκες χαμηλού φωτισμού) καθώς και αντικατάσταση περίπου 4,7 χλμ οδοστρώματος με αντιολισθηρή άσφαλτο σε κρίσιμα σημεία.