Με σκληρή γλώσσα απαντά η ΔΕΕΠ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας σχετικά με την πρόθεση ανακήρυξης του Κώστα Καραμανλή σε επίτιμο δημότη Καλαμάτας, κάνοντας λόγο για “μνημείο πολιτικής υποκρισίας” και για μια προσπάθεια συνειδητής διαστρέβλωσης της πολιτικής και ιστορικής πραγματικότητας.
Στην ανακοίνωσή της, η ΔΕΕΠ Μεσσηνίας κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι επιχειρεί να ξαναγράψει την πρόσφατη ιστορία της χώρας, αποσιωπώντας τις δικές του βαριές ευθύνες για τη δημοσιονομική εκτροπή που οδήγησε την Ελλάδα στην κρίση. Όπως επισημαίνεται, η στοχοποίηση του Κώστα Καραμανλή εντάσσεται σε μια παρωχημένη λογική πολιτικής αντιπαράθεσης, η οποία δεν υπηρετεί ούτε την αλήθεια ούτε τον δημόσιο διάλογο.

Η ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας αποτελεί μνημείο πολιτικής υποκρισίας και ιστορικής επιλεκτικής μνήμης.
Το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που: οδήγησε επισήμως τη χώρα στα μνημόνια, υπέγραψε το πρώτο Μνημόνιο με τον Γιώργο Παπανδρέου, ανακοίνωσε από το Καστελόριζο την απώλεια της εθνικής οικονομικής κυριαρχίας, διέλυσε την κοινωνική συνοχή με οριζόντια μέτρα, φόρους και περικοπές, επιχειρεί σήμερα να εμφανιστεί ως κριτής της ιστορίας.
Ο Κώστας Καραμανλής εξελέγη δύο φορές Πρωθυπουργός με ισχυρή λαϊκή εντολή, σε μια περίοδο διεθνούς οικονομικής κρίσης, και είχε την πολιτική ευθύνη να αποκαλύψει τη πραγματική κατάσταση της οικονομίας, την οποία το ίδιο το ΠΑΣΟΚ είχε αλλοιώσει επί χρόνια με δημιουργική λογιστική.
Η περίφημη «απογραφή» του 2004 δεν δημιούργησε τα ελλείμματα — τα αποκάλυψε.
Και η αλήθεια αυτή ήταν προϋπόθεση για να σταθεί η χώρα με αξιοπιστία στην Ευρώπη.
Όσο για τα σκάνδαλα που επικαλείται η Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζουμε:
Καμία καταδίκη Πρωθυπουργού της Ν.Δ.
Αντίθετα, βαριές πολιτικές και ποινικές ευθύνες στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν τη χώρα σε διεθνή επιτροπεία.
Η προσπάθεια να συνδεθεί μια θεσμική τιμητική πράξη με εθνικές τραγωδίες και μικροκομματική σκοπιμότητα προσβάλλει πρώτα και κύρια τη δημοκρατική ωριμότητα των πολιτών της Μεσσηνίας.
Η Καλαμάτα τιμά έναν πρώην Πρωθυπουργό για την θεσμική του προσφορά, όχι για κομματικά αφηγήματα.
Και η ιστορία δεν ξαναγράφεται με ανακοινώσεις.
Τέλος, υπενθυμίζουμε στη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ότι η κοινωνία:
δεν ξεχνά ποιος υπέγραψε τα μνημόνια,
δεν ξεχνά ποιος κυβέρνησε με «λεφτά υπάρχουν»,
και δεν ξεχνά ποιος πλήρωσε τον λογαριασμό.
Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη από μαθήματα ευθύνης από εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στην πιο σκληρή μεταπολιτευτική κρίση.
Γιώργος Μαρκόπουλος | 21/01/2026
Η ΕΡΤ εξασφάλισε τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης του Μουντιάλ 2026 (vid)
Focus Radio | 21/01/2026
Focus Radio | 21/01/2026
Η σκέψη που ξεκίνησε από ένα παιδικό όνειρο και είχε αντικείμενο την δημιουργία ενός ραδιοφώνου που θα είχε άποψη και θα σεβόταν τον ακροατή έγινε πράξη. Δημιουργήσαμε με πολύ κόπο, μεράκι και φαντασία έναν σταθμό καθρέφτη της προσωπικότητάς μας. Εδώ θα βρεις ειδήσεις, αθλητικά, μόδα, ψυχαγωγία και διασκέδαση. H σωστή και προσεκτική εναλλαγή και διαδοχή των μουσικών ήχων, είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας του Focus 99,6. Παλιές αλλά και νέες κυκλοφορίες σχηματίζουν το χαρακτήρα του, κρατώντας την νεανική του όψη και την θέληση για ραδιόφωνο επικοινωνία και ψυχαγωγία. Είναι ο σταθμός που διαβάζει τη σκέψη του ακροατή και σέβεται την προσωπικότητα του.

Copyright © 2025 Focus Radio. All rights received.


0 comments