Να λογοδοτήσει και να δεσμευτεί στις καταγγελίες – αιτήματά τους ζητούν οι ειδικευμένοι ιατροί του ΕΣΥ από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Τα μέλη του Σωματείου των ειδικευμένων ιατρών του ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας συμμετέχουν στην Πανελλαδική Πανυγειονομική απεργία της Πέμπτης 21-10-21 . Η ανακοίνωση με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των ανθρώπων που συνέβαλαν όσο κανένας άλλος κλάδος στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης καταγράφονται παρακάτω και αν μη τι άλλο χρήζουν θετικής αντιμετώπισης από τους αρμοδίους οι οποίοι οφείλουν να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια αυτών των ανθρώπων όπως είναι ο κλάδος των υγειονομικών.Εν τω μεταξύ στο πλευρό των ειδικευομένων συναδέλφων τους τάσσεται με ανακοίνωσή του και ο ιατρικός σύλλογος Μεσσηνίας, χτυπώντας για άλλη μια φορά το “καμπανάκι” του κινδύνου λόγω της υποστελέχωσης στα Νοσοκομεία του Νομού μας.

Καταγγέλουμε:

 • Την ανεπίτρεπτη υποστελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας  εν μέσω πανδημίας. Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Καλαμάτας σε σύνολο 124 οργανικών θέσεων απαρχαιομένου οργανισμού και με νέα τμήματα σε λειτουργία υπηρετούν μόνο 67 .
 • Την ανεπίτρεπτη καθυστέρηση στον διορισμό συναδέλφων που έχουν ήδη κριθεί και περιμένουν τις <<περίφημες υπογραφές>> των αρμοδίων (6η ΥΠΕ,Υπουργείο Υγείας).
 •  Την  απαράδεκτη κωλυσιεργία από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Υπάρχουν θέσεις που η υποβολή υποψηφιοτήτων έχει λήξει από τον Μάρτιο και δεν έχει ακόμα καν συγκληθεί το Συμβούλιο Επιλογής, ενώ υπάρχουν και προκηρύξεις του 2018 των οποίων η τύχη αγνοείται.
 • Την απαράδεκτη παρέμβαση της Διοίκησης του Γ.Ν.Μ.  στο Σωματείο μας  με απειλές και εκβιασμούς.
 •  Την απαράδεκτη απομάκρυνση συναδέλφων  μας από τον χώρο δουλειάς ετούτη την κρίσιμη για την δημόσια υγεία στιγμή ,χωρίς ούτε καν σχέδιο αντικατάστασής τους ,διότι δεν εμβολιάστηκαν.

Απαιτούμε:

 • Την άμεση πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμους ιατρούς.
 • Την άμεση  μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις επικουρικών – συμβασιούχων.
 • Την άμεση διεκπεραίωση όλων των προσλήψεων που εκκρεμούν στην ΥΠΕ .
 • Την άμεση  ενίσχυση των  2 ΜΕΘ   με τουλάχιστον 2 εντατικολόγους
 • Την άμεση ενίσχυση των παθολογικών κλινικών με τουλάχιστον  4 παθολόγους.
 •  Την άμεση  ενίσχυση της παιδιατρικής κλινικής με τουλάχιστον 5  μόνιμους ιατρούς. Την απόλυτη  αναγκαιότητα ύπαρξης νεογνικού τμήματος στον νομό .
 • Την στελέχωση με επιπλέον  3 πνευμονολόγους της κλινικής covid.
 • Την επάνοδο των συναδέλφων μας υγειονομικών που βγήκαν σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού .

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στις 11.00 θα βρισκόμαστε στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας όπου θα μιλήσουμε στα  ΜΜΕ και εκεί  καλούμε:

Την Διοίκηση του Νοσοκομείου μας να λογοδοτήσει απέναντι στις καταγγελίες μας και να δεσμευτεί για τα αιτήματα μας. 

Οι ειδικευμένοι ιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας με υψηλό αίσθημα ευθύνης ,προσπάθησαν και προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους πολλές φορές σε βάρος τόσο της προσωπικής τους υγείας όσο  και της προσωπικής και οικογενειακής τους γαλήνης. Όλα αυτά με πενιχρούς μισθούς μειωμένους κατά 50% από το 2012,εφημερεύοντας μερικές φορές και μέρα παρά μέρα.

Ζητάμε την κατανόηση των ασθενών και των πολιτών του νομού μας για όσες περιπτώσεις δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε όπως έπρεπε”.

Στο πλευρό τους και ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας

Στο πλευρό του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ του Νομού Μεσσηνίας στέκεται ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, χτυπώντας για άλλη μια φορά το “καμπανάκι” του κινδύνου λόγω της υποστελέχωσης στα Νοσοκομεία του Νομού μας καθώς και στα Κέντρα Υγείας και καλεί Υπουργείο και 6η ΥΠΕ να προχωρήσουν επειγόντως σε ενίσχυση των μονάδων υγείας.

Η ανακοίνωση του ιατρικού συλλόγου Μεσσηνίας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας ενώνει τη φωνή αγωνίας των ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ του Νομού Μεσσηνίας, σχετικά με την υποστελέχωση των Νοσηλευτικών Μονάδων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.

Για μια ακόμη φορά θέλουμε να μεταφέρουμε στην κοινή γνώμη ότι η υποστελέχωση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Νομό Μεσσηνίας εν μέσω πανδημίας, μπορεί να αγγίξει τα όρια της επικινδυνότητας για τη Δημόσια Υγεία.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δρομολογήσουν επειγόντως την στελέχωση με ιατρικό προσωπικό το Νοσοκομείο Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, καθώς και τις Πρωτοβάθμιες Δομές Υγείας του Νομού μας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *