Νίκας: Συζήτηση με κυβερνητικά στελέχη για νομοθετική ρύθμιση της δακοκτονίας – Εξελίξεις και για σταφιδοπαραγωγούς

Συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη είχε στην Αθήνα προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Ειδικότερα, αργά το μεσημέρι συναντήθηκε με τον  υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, με τον οποίον θα υπάρξει και νέα συνάντηση μετά το Πάσχα.

Κατά τη συνάντηση ο περιφερειάρχης έθεσε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τη δακοκτονία, ώστε σε περιοχές που υπάρχουν εγνωσμένα ζητήματα, όπως η Λακωνία και η Μεσσηνία, να δίνεται η δυνατότητα να ξεκινήσουν οι εργολάβοι πριν από την υπογραφή της σύμβασης. Όπως δεσμεύτηκε ο υπουργός, το συγκεκριμένο θέμα θα προχωρήσει άμεσα.

Όσον αφορά στη σταφίδα, δήλωσε στον περιφερειάρχη ότι σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, αρμόδιο για τη δημοσιονομική πολιτική και υπεύθυνο για την διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης, θα υπάρξει σύντομα εξέλιξη με τους παραγωγούς.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης σειρά άλλων θεμάτων, όπως η λειτουργία του δημόσιου ΙΕΚ στα Φιλιατρά, η λίμνη Τάκα, ζητήματα αρδεύσεων, όπως και θέματα αναπτυξιακά και προστασίας των παραγωγών.

Ο κ. Νίκας μετέβη στη συνέχεια στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου στη συνάντησή του με το γενικό γραμματέα Μιχάλη Σταυριανουδάκη συζήτησε σχετικά με τη λειτουργία των Κέντρων δια Βίου Μάθησης και για άλλα θεσμικής φύσεως ζητήματα.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης χαρακτηριστικά, “δυστυχώς το θέμα αυτό του πρώ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *