Νέα ψυχρολουσία και η Μεσσηνία στο βαθύ κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη

Σε βαθύ κόκκινο μπαίνουν ακόμη τέσσερις περιφέρειες, με το σύνολο να φτάνει τις 17 περιφέρειες στον  επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα το μαύρο ρεκόρ στα κρούσματα κορονοϊού φαίνεται πως δεν σταματά, με τις μολύνσεις να αναμένεται σήμερα να αγγίξουν τις 7.000.

Υπενθυμίζεται ότι χθες είχαμε 6.150 κρούσματα κορονοϊού και 6.700 είχαμε την Τρίτη 02/11.

Σχετικά με τις περιοχές που μπαίνουν στο κόκκινο, πρόκειται για τη Δυτική Αττική, την Κοζάνη, τη Φθιώτιδα και τη Ροδόπη, οι οποίες μέχρι πρόσφατα ήταν στο πορτοκαλί (επίπεδο 3). 

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες, να εμφανιστούν περιοχές σε βαθύ κόκκινο που εντάσσονται στο επίπεδο 5.

Η Μεσσηνία στο βαθύ κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη της Ελλάδας

Στο βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) αναμένεται να βρεθούν:

1.     Θεσσαλονίκη

2.     Αρκαδία

3.     Αγιο Ορος

4.     Αχαΐα

5.     Λάρισα

6.     Μαγνησία

7.     Κιλκίς

8.     Ημαθία

9.     Πιερία

10.  Εβρος

11.  Πέλλα

12.  Ξάνθη

13.  Δράμα

14. Μεσσηνία

15.  Σέρρες

16. Τρίκαλα

17.  Καβάλα

Από το κίτρινο περνάνε στο πορτοκαλί το Ρέθυμνο, η Ηλεία και η Λακωνία. Επίπεδο ανεβαίνει και η Άρτα, η οποία από το πράσινο πηγαίνει στο κίτρινο (επίπεδο 2).

Συναγερμός λόγω θανάτων και νοσηλειών

Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές έχει σημάνει για την Ημαθία και την Ξάνθη, όπου οι θάνατοι από τη λοίμωξη Covid-19 είναι εξαιρετικά αυξημένοι σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο.

Την ίδια στιγμή, οι επιστήμονες στρέφουν το βλέμμα τους σε Πέλλα, Πιερία, Σέρρες, Κικλίς και Μεσσηνία, καθώς είναι οι περιοχές που καταγράφουν τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης στις νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό.

Παρά το σχετικά χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, έντονη είναι η ανησυχία λόγω της χαμηλής εμβολιαστική κάλυψης στη Δυτική Αττική, τη Φλώρινα, Ηλεία, Ευρυτανία και Αχαΐα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *