Μουντιάλ: Ο μαθηματικός τύπος που «αποκαλύπτει» ποιος θα κατακτήσει το κύπελλο

Το σύστημα πρόβλεψης του Γιόαχιμ Κλέμεν, ενός Βρετανού χρηματιστή έχει ήδη μαντέψει σωστά τις νίκες της Γερμανίας το 2014 και της Γαλλίας το 2018

Αν ο Βρετανός χρηματιστηριακός αναλυτής,  Γιόαχιμ Κλέμεν, πέσει μέσα και φέτος τότε η Αργεντινή θα στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Μουντιάλ του Κατάρ στις 18 Δεκεμβρίου.

Αυτό προκύπτει από το προγνωστικό σύστημα του Κλέμεν, του οποίου το μοντέλο συνδυάζει διάφορες μαθηματικές μεταβλητές με κοινωνικοοικονομικούς δείκτες για να καθορίσει ποσοστά επιτυχίας ή αποτυχίας. Μάλιστα, το μοντέλο αυτό του επέτρεψε να προβλέψει τις νίκες της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία και της Γαλλίας στη Ρωσία το 2018 .

Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η ισπανική εφημερίδα Marca, o  Βρετανός χρηματιστής για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η La Albiceleste θα βάλει ένα ακόμα αστέρι στην ασπίδα της, λαμβάνει υπόψη όχι μόνο αθλητικές έννοιες, αλλά και πτυχές του περιβάλλοντος της χώρας: όπως ο πληθυσμός και το ΑΕΠ.

Οι υπολογισμοί του δείχνουν ότι ο Μέσι θα σηκώσει την κούπα όπως έκανε με το Copa América το 2021 .

Η Αργεντινή αγωνίζεται στη φάση των ομίλων με Σαουδική Αραβία, Μεξικό και Πολωνία. Η Αργεντινή θα περάσει στη φάση των «16» και εν συνεχεία στα προημιτελικά, ενώ στα ημιτελικά εκτιμάται ότι θα αποκλείσει την Ισπανία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σύμφωνα με την ίδια εξίσωση στον τελικό θα παίξουν η Αργεντινή με την Αγγλία, με την πρώτη να κερδίζει.