Με λαμπρότητα και τήρηση των υγειονομικών μέτρων εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην Καλαμάτα

Με τον καιρό να είναι σύμμαχος και πλήθος κόσμου αλλά και τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο με τα απαιτούμενα μέτρα εορτάστηκαν με λαμπρότητα τα Άγια Θεοφάνεια στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Νωρίς το πρωί, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού παραλίας.

Ακολούθησε η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια έλαβε χώρα η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της πόλεως.

Περισσότερα από 20 άτομα έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Τελικά, πρώτος κατάφερε να τον πιάσει ο 16χρονος Κανέλλος Σκουρτσίδης, μαθητής του 3ου Λυκείου Καλαμάτας, ο οποίος στη συνέχεια τον παρέδωσε στο μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Σε δηλώσεις που έκανε ο 16χρονος, ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι καλύτερη για όλους, καταφέρνοντας, επιτέλους, να ζήσουμε πιο ελεύθερα.

Αμέσως μετά, ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς ευχήθηκε το φως της επιφανείας του Χριστού να φωτίζει τη ζωή όλων και να χαρίζει δύναμη, ευτυχία και κάθε καλό. «Προ παντός να φωτίσει και όλα εκείνα τα εσκοτισμένα μυαλά που προσπαθούν να παραπλανήσουν τον κόσμο και να τον οδηγήσουν σε αδιέξοδα που είναι επιζήμια για τη ζωή τους και τη ζωή όλων», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, αναφερόμενος στις δυσκολίες που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε λόγω της πανδημίας τόνισε ότι οφείλουμε όλοι από κοινού να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό όλων, ενώ ευχήθηκε το Άγιο Φως να μας φωτίσει και να μας δώσει δύναμη, αγάπη και αλληλεγγύη να πορευτούμε προς όφελος των συνανθρώπων μας.

Κατά την τελετή, τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα της 120 Π.Ε.Α. και η φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, ενώ την Εικόνα της Βαπτίσεως του Χριστού έφεραν επ’ ώμοις άνδρες του Λιμενικού Σώματος.
Απευθυνόμενος στους πιστούς ο Μητροπολίτης ευχήθηκε το φως της επιφανείας του Δεσπότου Χριστού να φωτίζει τη ζωή όλων και να χαρίζει δύναμη, ευτυχία και κάθε καλό. «Προ παντός να φωτίσει και όλα εκείνα τα εσκοτισμένα μυαλά που προσπαθούν να παραπλανήσουν τον κόσμο και να τον οδηγήσουν σε αδιέξοδα που είναι επιζήμια για τη ζωή τους και τη ζωή όλων», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Στην τελετή παρέστησαν, οι Βουλευτές του Νομού Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Καπέλιος ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, οι Αντιπεριφερειάρχες Α. Τσουκαλάς και Α. Καλογεροπούλου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών Φορέων.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *