Μεγάλη επισκεψιμότητα στις εκδηλώσεις της 9ης Ανθοκομικής του Δήμου Καλαμάτας

Μεγάλη επιτυχία σημειώνει η 9η Ανθοκομική του Δήμου Καλαμάτας, η οποία θα διαρκέσει έως μεθαύριο, Κυριακή 22 Μαΐου. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν και να αγοράσουν ανθόφυτα, θάμνους και δένδρα και να παρακολουθήσουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, σήμερα Παρασκευή, 20 Μαΐου, στις 7.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με την Παιδική Μπαντίνα και Προπαιδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας στο χώρο της νότιας λίμνης του πάρκου.

Αύριο, και μεταξύ των ωρών 6.00 και 8.30 μ.μ., μαθητές και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα γεμίσουν με μουσική το Πάρκο Σιδηροδρόμων δημιουργώντας μια «Μουσική διαδρομή» από την είσοδό του μέχρι και το χώρο που φιλοξενείται η Ανθοκομική, ενώ στις 8.30 το βράδυ θα δοθεί συναυλία από τη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στο χώρο του πατινάζ.

Προχθές το απόγευμα ο διευθυντής Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Ιωάννης Λιοντήρης μίλησε για την «αξία της φωτοσύνθεσης», ενημερώνοντας τους παρευρεθέντες για αυτή τη βιοχημική διαδικασία, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τα φυτά. Εξάλλου, η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στη φωτοσύνθεση.

Χθες, δε, πραγματοποιήθηκε ομιλία – συζήτηση από το Σύλλογο Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Μεσσηνίας με θέμα «Μύθοι και πραγματικότητα γύρω από την καλλιέργεια της ελιάς» (χώρος σκάκι).

Την Κυριακή 22 Μαΐου η ολοκλήρωση της 9ης Ανθοκομικής του Δήμου Καλαμάτας

Την Κυριακή 22 Μαΐου, ολοκληρώνεται η 9η Ανθοκομική του Δήμου Καλαμάτας, που λαμβάνει χώρα στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. 

Με σημείο έναρξης το Μνημείο Φωτός (Κεντρική Πλατεία – Βασ. Γεωργίου), ώρα 19.00 και με προορισμό το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων (χώρος Πατινάζ), εκατοντάδες παιδιά χορευτικών και πολιτιστικών συλλόγων θα διαβούν το κέντρο της Καλαμάτας γεμίζοντάς το με χρώματα, μουσικές και λουλούδια.

Στη συνέχεια, πάντα στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, θα πραγματοποιηθεί η τελική εκδήλωση από Σχολές Χορού της Καλαμάτας, την οποία θα μπορούν ελεύθερα να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

Η εντυπωσιακή συμμετοχή ντόπιων και επισκεπτών, είναι το κύριο χαρακτηριστικό της φετινής Ανθοκομικής, στοιχείο που διαμόρφωσε την επιτυχία της και αποδεικνύει την μεγάλη αγάπη της Καλαμάτας για το πράσινο και τον κόσμο των λουλουδιών.