Ματαίωση πώλησης του κληροδοτήματος »Κάππα» στο Σικάγο που θα έφερνε τεράστιο έσοδο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Δεν είναι καλά τα νέα για το σημαντικό κληροδότημα “Κάππα” του Νοσοκομείου Καλαμάτας, καθώς, λόγω της οικονομικής κατάστασης με την πανδημία του κορονοϊού στις ΗΠΑ, δεν προχώρησε η πώληση του ακινήτου του κληροδοτήματος στο Σαν Φρανσίσκο.

Για την απόσυρση της προσφοράς του υποψήφιου αγοραστή, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη ενημερώθηκε από τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο.
Με τη σειρά της η κ. Αλειφέρη ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. του ιδρύματος στις αρχές της εβδομάδας, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για το κληροδότημα “Κάππα”.

Ειδικότερα, μετά την τηλεφωνική και γραπτή επικοινωνία που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τον νέο γενικό πρόξενο της Ελλάδος στο Σαν Φρανσίσκο, Σωκράτη Σουρβίνο, η διοικήτρια ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι ο υποψήφιος αγοραστής του ακινήτου του κληροδοτήματος που βρίσκεται στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο, επί της οδού Market, αριθμ. 1651, απέσυρε την προσφορά του και ως εκ τούτου η διαδικασία πώλησης ματαιώθηκε. Σύμφωνα με την ενημέρωση του προξένου, οι συνθήκες που επέβαλε η πανδημία έχουν ως αποτέλεσμα τη συνακόλουθη πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, η οποία επηρέασε σημαντικά την αγορά ακινήτων στην συγκεκριμένη περιοχή, με συνέπεια να παρατηρείται έντονη πτώση του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι προτιμότερο να τηρηθεί στάση αναμονής, ούτως ώστε το εν λόγω ακίνητο να πωληθεί στην πλέον συμφέρουσα τιμή όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, καθώς η εκτίμηση είναι ότι το συγκεκριμένο κτήριο εξακολουθεί να διαθέτει σταθερή επενδυτική αξία. Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση του κληροδοτήματος παρακολουθείται εκ του σύνεγγυς από τον πρόξενο, στον οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο παρείχε τη σχετική εξουσιοδότηση, και σε περίπτωση που σημειωθούν τυχόν εξελίξεις θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *