Μέτρα – ανάχωμα στην ύφεση με οικονομικές παρεμβάσεις ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

Τι θα περιλαμβάνει το «καλάθι» των μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Τα επόμενα 24ωρα οριστικοποιείται η δέσμη των οικονομικών παρεμβάσεων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη το ερχόμενο Σάββατο (12/9), ανοίγοντας τις εργασίες της Διεθνούς Έκθεσης. Μάλιστα, δεδομένες θεωρούνται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η επέκταση των προσωρινών μειώσεων φόρων.

Προϊδεάζοντας για τα όσα θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης, το ερχόμενο Σάββατο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο Open TV και την εκπομπή «Τώρα, ό,τι…συμβαίνει», επεσήμανε ότι «θα είναι ένα ισχυρό πακέτο ενίσχυσης και στήριξης και το οποίο δεν θα έχει μόνο βραχυπρόθεσμα χαρακτηριστικά αλλά θα έχει και μονιμότερα». 

Στο καλάθι των εξαγγελιών αναμένεται να είναι η καταβολή των αναδρομικών τόσο στους συνταξιούχους του Δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, ενώ ήδη νομοθετείται η αύξηση των πιστώσεων του φετινού προϋπολογισμού κατά 1,4 δισ. ευρώ, καθώς ο σχεδιασμός προβλέπει πληρωμή για όλους σε δύο δόσεις. Μία τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο ή εφάπαξ τέλος Σεπτεμβρίου με Οκτώβριο.

«Ιδίως όσοι προέρχονται από τους τομείς της οικονομίας που επλήγησαν πιο πολύ θα δουν μια σημαντική στήριξη για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι να αρχίσει ξανά η ερχόμενη σεζόν» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Τμήμα του πακέτου θα στοχεύει στην αντιμετώπιση της ανεργίας με επιδότηση εισφορών για νέες προσλήψεις και μέτρα ενίσχυσης των εποχικών εργαζομένων. Από την άλλη πλευρά στην κορυφή της ατζέντας είναι η μείωση φόρων το 2021, με «ψαλίδι» στο πλαφόν των 6.500 ευρώ, σταθερό ποσό για τις εισφορές υγείας, ή νέα οριζόντια μείωση εισφορών υπέρ τρίτων. 

Επιπλέον στο τραπέζι είναι η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, η μείωση του τέλους επιτηδεύματος, η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών μέσα στο 2021, με παράλληλη μείωση του ΕΝΦΙΑ, η παράταση των προσωρινών μειώσεων ΦΠΑ, καθώς και ο τρίτος γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής. 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *