Κόντρα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ντίναμο Ζάγκρεμπ για τους «16» του Europa Conference League o Oλυμπιακός και ο ΠΑΟΚ αντίστοιχα

Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός μπήκαν στην κλήρωση για τους “16” του Conference League και έμαθαν τους αντιπάλους τους σε αυτή τη φάση. Οι Πειραιώτες θα μονομαχήσουν με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και οι ασπρόμαυροι με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Ο Ολυμπιακός ως “ανίσχυρος” στην κλήρωση θα δώσει το πρώτο ματς στην έδρα του στις 7 Μαρτίου και τη ρεβάνς μια εβδομάδα μετά (στις 14 Μαρτίου) εκτός έδρας. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ που ήταν “ισχυρός” θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στην έδρα του αντιπάλου (7 Μαρτίου) και τη ρεβάνς στην Τούμπα μια εβδομάδα (14 Μαρτίου). Οι ακριβείς ώρες των αγώνων θα γίνουν γνωστές από την UEFA το επόμενο διάστημα.

Σε περίπτωση πρόκρισης οι δύο ομάδες θα μάθουν τους αντίπαλούς τους στους “8” σε νέα κλήρωση στις 15 Μαρτίου. Σε αυτή την κλήρωση θα μάθει και το μονοπάτι μέχρι τον τελικό της OPAP Arena στις 29 Μαΐου. Από την προημιτελική φάση θα μπορούν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός να αναμετρηθούν μεταξύ τους (εφόσον προκριθούν) και να δώσουν την πρώτη ιστορική μονομαχία δύο ελληνικών ομάδων σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Τα ζευγάρια των “16” του Conference League
  • Ολυμπιακός Μακάμπι Τελ Αβίβ
  • Ντίναμο ΖάγκρεμπΠΑΟΚ
  • Άγιαξ – Άστον Βίλα
  • Μόλντε – Μπριζ
  • Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ – Φενέρμπαχτσε
  • Στουρμ – Λιλ
  • Μακάμπι Χάιφα – Φιορεντίνα
  • Σερβέτ – Πλζεν

Γνωστές έγιναν οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ για τη φάση των «16» του Conference League. Λίγη ώρα μετά το τέλος της κλήρωσης, η UEFA γνωστοποίησε στην ιστοσελίδα της και τις ώρες διεξαγωγής των ματς.

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου και ώρα 19:45 οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχτούν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ , ενώ αντίστοιχα ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στην έδρα της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στις 22:00. Όσον αφορά τις ρεβάνς, ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τους Κροάτες στις 14 Μαρτίου και ώρα 19:45, ενώ ο Ολυμπιακός θα δώσει τη δική του «μάχη» στις 22:00.

Στο γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα το Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός

Οριστικά στην Τόπολα θα διεξαχθεί η ρεβάνς του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 14 Μαρτίου.

Σε ένα γνώριμο για εκείνον γήπεδο θα αντιμετωπίσει στις 14 Μαρτίου ο Ολυμπιακός τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τη ρεβάνς των «16» του Europa Conference League. Όπως έγινε γνωστό, το παιχνίδι θα διεξαχθεί στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα όπου οι Ισραηλινοί έχουν δώσει και τα δύο τελευταία τους ευρωπαϊκά παιχνίδια.Unmute

Λόγω της κατάστασης στην χώρα της η Μακάμπι, όπως και οι άλλες ομάδες του Ισραήλ, είναι υποχρεωμένη να παίζει αλλού τα παιχνίδια της και η Σερβία ήταν για ακόμη μία φορά η λύση. Στο συγκεκριμένο γήπεδο θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 2-2 στη φάση των ομίλων του Europa League με την Μπάτσκα Τόπολα.