Κορονοϊός: Αλλάζει το πρωτόκολλο για τα σχολεία – Πώς θα αντιμετωπίζονται τα κρούσματα – Ποιοι θα μπαίνουν σε καραντίνα

Η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε για τα μέτρα που θα εφαρμόζονται στα σχολεία, στην περίπτωση που εμφανιστούν ένα ή περισσότερα κρούσματα.

Τα μέτρα που θα εφαρμόζονται στα σχολεία, στην περίπτωση που εμφανιστούν ένα ή περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, αποφάσισε η επιτροπή των ειδικών.

Σύμφωνα με την επιτροπή, όταν νοσήσει μαθητής σε μία τάξη, ο διπλανός του στο θρανίο θα μπαίνει σε καραντίνα. Επίσης, όσοι είναι στο μπροστινό και στο πίσω θρανίο θα τίθενται σε καραντίνα, εφόσον δεν έκαναν σωστή χρήση μάσκας.

Το μέτρο αυτό αφορά τους ανεμβολίαστους μαθητέςΑπό την καραντίνα θα επιστρέφουν ύστερα από μία εβδομάδα και αφού θα έχουν κάνει rapid test.

Οι υπόλοιποι μαθητές του τμήματος, εφόσον είναι ανεμβολίαστοι θα κάνουν ένα rapid test, θα ακολουθήσουν δύο self tests και την 7η ημέρα άλλο ένα rapid test.

Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν μόνο self test στην αρχή και στο τέλος της μίας εβδομάδας. Όλοι θα παραμένουν στο σχολείο, ενώμία τάξη θα κλείνει όταν τα κρούσματα ξεπερνούν το 50%.

Δεδομένου ότι ήδη ένα στα πέντε κρούσματα κορωνοϊού εντοπίζεται σε παιδί -όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου-, στόχος των οδηγιών που θα δώσει το υπουργείο Παιδείας είναι αφενός να μην σημειωθεί ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στον μαθητικό πληθυσμό, αφετέρου τα σχολεία φέτος να μείνουν ανοιχτά και να λειτουργήσουν δια ζώσης και όχι με τηλεκπαίδευση.

Αλλαγές σε λιανεμπόριο και συνέδρια

Η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε και αλλαγές που αφορούν το λιανεμπόριο και στην πραγματοποίηση των συνεδρίων.

Έτσι σύμφωνα με την απόφαση τους στα εμπορικά καταστήματα θα επιτρέπεται 1 άτομο άνα 9 τετραγωνικά μέτρα.

Στα συνέδριαφυσική παρουσία θα έχουν μόνο εμβολιασμένοι, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα συμμετέχουν διαδικτυακά.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *