Κοκκίνησε η Μεσσηνία, μίνι lockdown από αύριο μετά από απόφαση της Πολιτικής Προστασίας

Μίνι lockdown επιβάλλεται στη Μεσσηνία προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά των κρουσμάτων κορονοϊού στην κοινότητα, ενώ την ίδια ώρα παρατείνονται τα μέτρα σε ΗράκλειοΧανιά και Ρέθυμνο, καθώς ούτε στην Κρήτη παρατηρήθηκε μείωση του ιϊκού φορτίου. Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.  

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ, την Τρίτη στη Μεσσηνία καταγράφηκαν 146 νέα κρούσματα κορονοϊού, στο Ρέθυμνο 60, στα Χανιά 89 και στο Ηράκλειο 161 κρούσματα. 

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία

«Παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες ΧανίωνΗρακλείου και Ρεθύμνου, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορoνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση. Επιπρόσθετα, στο ίδιο καθεστώς ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων εντάσσεται και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.  

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

Αναλυτικά η απόφαση ΦΕΚ B 3914 – 24.08.2021

Βαριές καμπάνες στα «κορονοπάρτι»

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *