Κινητοποίηση αγροτών με συγκέντρωση την Τετάρτη στον κόμβο της Μεσσήνης

Το ΔΣ του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης ανταποκρινόμενο στις αποφάσεις που πήραν πάνω από 140 αγροτικοί, κτηνοτροφικοί σύλλογοι και Ομοσπονδίες που συμμετείχαν στην Πανελλαδική Σύσκεψη που πραγματοποίησε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στην Νίκαια της Λάρισας την Κυριακή 8 Γενάρη, καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να συμμετέχουν στην Πανπελοποννησιακή διαμαρτυρία που οργανώνει η ΟΑΣΠΠ στην Τρίπολη την Τετάρτη 25 Γενάρη στις 11 το πρωί.

 Σε συντονισμό με τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα προχωράμε σε διαμαρτυρία στην έδρα της περιφέρειας στην Τρίπολη στις 25 Γενάρη, στη συνέχεια πιο δυναμικά διεκδικούμε  επιβίωση και αξιοπρεπή ζωή συγκεντρώνουμε τα τρακτέρ μας στο σταθμό της Μεσσήνης από Πέμπτη 26 Γενάρη στις 11 το πρωί! Θα ακολουθήσουν περιοδείες του συλλόγου για ενημέρωση των αγροτών και γενικές συνελεύσεις που θα αποφασιστεί η μορφή κλιμάκωσης του αγώνα μας.

“Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι δεν μπορούμε να είμαστε σε αναμονή περιμένοντας τον «ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ», από τις πολιτικές που μας εξοντώνουν καθημερινά. Ούτε να ελπίζουμε στον επόμενο «ΜΕΣΣΙΑ» που θα αναδείξουν οι εκλογές”

 Έχουμε εμπειρία, απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο με την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων που μπορούν να δώσουν ανάσες επιβίωσης.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους, λόγω απωλειών ξένων αγορών ή λόγω των μεγάλων ζημιών στην παραγωγή από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ – ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΣΤΙΣ 9.30.

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ.