Σε ένα παιχνίδι με ένταση, φάσεις και ανατροπές, η ΑΕΛ απέδειξε την εμπειρία και την ετοιμότητά της, επικρατώντας με 2-1 της Καλαμάτας στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, μπροστά σε περίπου 3.500 θεατές, και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης Καλαμάτα – ΑΕΛ, πραγματοποιήθηκε μία συγκινητική τελετή στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Μπαχράμη. Ο Παναγιώτης Μπαχράμης, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα και των δύο ομάδων στη διάρκεια της καριέρας του, έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 2010, σε ηλικία μόλις 34 ετών, ύστερα από τραγικό δυστύχημα στην Κυπαρισσία.
Στο πλαίσιο της τιμητικής εκδήλωσης, οι δύο ομάδες πρόσφεραν από μία φανέλα στην οικογένειά του – στη σύζυγο, τις δύο κόρες και τη μητέρα του. Τη φανέλα της ΠΑΕ ΑΕΛ παρέδωσε ο Αντιπρόεδρος της ομάδας μας, Δημήτρης Παπαλέξης. Η ΠΑΕ ΑΕΛ εκφράζει για μία ακόμη φορά τον σεβασμό και τη συμπαράστασή της στην οικογένεια του Παναγιώτη Μπαχράμη, τιμώντας τη μνήμη ενός ποδοσφαιριστή που τίμησε τη φανέλα της ομάδας μας.
Η «Μαύρη Θύελλα» μπήκε πιο δυνατά στο ματς, κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο και άνοιξε το σκορ στο 33’ με τον Παμλίδη, ύστερα από όμορφο συνδυασμό. Νωρίτερα, οι γηπεδούχοι είχαν χάσει σημαντικές ευκαιρίες με τον ίδιο παίκτη και τον Τσορνομάζ, δείχνοντας αποφασισμένοι να πάρουν το προβάδισμα. Η ΑΕΛ περιορίστηκε σε κάποιες προσπάθειες από τα πλάγια, χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά τον Γκέλιο.
Το σκηνικό όμως άλλαξε στην επανάληψη. Ο Γιάννης Πετράκης προχώρησε σε αλλαγές που έδωσαν φρεσκάδα και ένταση στην ομάδα του, η οποία ισοφάρισε στο 53’ με κεφαλιά του Τσάκλα. Η ισοφάριση ανέβασε ψυχολογικά τους «βυσσινί», την ώρα που η Καλαμάτα έδειχνε σημάδια κόπωσης.
Στο 77’ ο Σάββας Μούργος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων και με ψύχραιμο πλασέ ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ΑΕΛ (1-2). Οι φιλοξενούμενοι είχαν μάλιστα και τρίτο γκολ με τον Τούπτα στο 87’, το οποίο ακυρώθηκε για οφσάιντ.
Η Καλαμάτα, αν και έδειξε θετικά στοιχεία στο πρώτο μέρος, δεν κατάφερε να αντέξει στον ρυθμό της ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο και αποχαιρέτησε το Κύπελλο με ήττα-αποκλεισμό. Από την άλλη, η ΑΕΛ έδειξε έτοιμη και πιο ώριμη, πανηγυρίζοντας δίκαια την πρόκριση και στέλνοντας μήνυμα ενόψει της νέας σεζόν στη Super League.
Οι συνθέσεις:
Καλαμάτα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γκέλιος, Βαφέας, Στρούγγης, Σιλά, Σπυράκος, Οικονόμου, Τσορνομάζ (68’ Φρίμπονγκ), Τσέλιος (58’ Μάντζης), Μπονέτο (68’ Λεμονής), Μορέϊρα (82’ Μπρούνο Γκάμα), Παμλίδης (82’ Κωτσόπουλος)
ΑΕΛ (Γιώργος Πετράκης): Μελισσάς, Γκρόζος (61’ Βαρσάμης), Μούργος, Φεριγκρά (74’ λ.τρ. Παντελάκης), Γκαράτε (61’ Γκαράτε), Στάικος, Τούπτα, Ατανάσοφ, Τσάκλας, Κοβάσεβιτς (46’ Κουατάρα), Δεληγιαννίδης
Δευτέρα (18/08):
Τρίτη (19/08):
Τετάρτη (20/08):
Σάλος στη Ζάκυνθο: Βίντεο με διαγωνισμό στοματικού σε κλαμπ κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Χαλκ Χόγκαν: Πέθανε ο διαβόητος βασιλιάς του wrestling στα 71 του χρόνια (vid)
Η σκέψη που ξεκίνησε από ένα παιδικό όνειρο και είχε αντικείμενο την δημιουργία ενός ραδιοφώνου που θα είχε άποψη και θα σεβόταν τον ακροατή έγινε πράξη. Δημιουργήσαμε με πολύ κόπο, μεράκι και φαντασία έναν σταθμό καθρέφτη της προσωπικότητάς μας. Εδώ θα βρεις ειδήσεις, αθλητικά, μόδα, ψυχαγωγία και διασκέδαση. H σωστή και προσεκτική εναλλαγή και διαδοχή των μουσικών ήχων, είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας του Focus 99,6. Παλιές αλλά και νέες κυκλοφορίες σχηματίζουν το χαρακτήρα του, κρατώντας την νεανική του όψη και την θέληση για ραδιόφωνο επικοινωνία και ψυχαγωγία. Είναι ο σταθμός που διαβάζει τη σκέψη του ακροατή και σέβεται την προσωπικότητα του.
Copyright © 2025 Focus Radio. All rights received.
0 comments