Καλαμάτα: Έναρξη αύριο της Ανθοκομικής Έκθεσης στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

Η Ανθοκομική, που φέτος είναι αφιερωμένη στην αξία της «φωτοσύνθεσης» θα δώσει στο κοινό τη δυνατότητα να θαυμάσει και να αγοράσει ανθόφυτα, θάμνους και δένδρα, αλλά και εργαλεία και εφόδια, να λάβει πληροφορίες από ειδικούς για τη φροντίδα του κήπου, να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα, να παρακολουθήσει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να χαρεί στιγμές ξεγνοιασιάς στο ανανεωμένο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.

Κάθε μέρα, η 9η Ανθοκομική του Δήμου Καλαμάτας θα έχει και μία πολιτιστική εκδήλωση, με πρώτους μετέχοντες τις Φιλαρμονικές του Δήμου Καλαμάτας και τις καλλιτεχνικές σχολές της Κ.Ε. Φάρις, καθώς και τη συμμετοχή Συλλόγων.

Η 9η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Σιδηροδρόμων της πόλης, από αύριο Παρασκευή 13 μέχρι και τις 22 Μαΐου.

Τα εγκαίνια που επανέρχεται μετά από τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στις 8 το βράδυ. Οι ώρες λειτουργίας θα είναι από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ. Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.

Την τελευταία μέρα, Κυριακή 22 του μήνα, έχει προγραμματιστεί εκδήλωση – κάτι σαν παρέλαση με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων, από το Μνημείο Φωτός στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας μέχρι το Πάρκο Σιδηροδρόμων.

Το πρόγραμμα που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, προβλέπει καθημερινά εκδηλώσεις (6 το απόγευμα με 11 το βράδυ), ενώ το πρωί παιδιά σχολείων της πόλης θα μετέχουν σε περιβαλλοντικά εργαστήρια – εκπαιδευτικά προγράμματα.

* Φέτος, μετά από δύο χρόνια απουσίας, στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί και η 9η Παρουσίαση Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων “Άρτος – Οίνος – Έλαιον”, τέλη Αυγούστου ή τον Σεπτέμβριο.