Κακοκαιρία «Ελπίς»: Χάος στη χώρα έρχεται νέα επιδείνωση – Δραματικές εκκλήσεις εγκλωβισμένων και εισαγγελική παρέμβαση – Γενική αργία την Τρίτη με απόφαση της κυβέρνησης

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ η Αθήνα – Προβλήματα σε πτήσεις από το πρωί –  Κυκλοφοριακή «ασφυξία» στην Αττική Οδό – Έκλεισε η Κατεχάκη – Κατέβασε ρολά το Δημόσιο από το μεσημέρι – Πού σημειώνονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση

Δυσχεραίνει ώρα με την ώρα η κατάσταση στο λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς το λευκό πέπλο χιονιού που έχει απλωθεί σε όλο το μήκος της Περιφέρειας, δοκιμάζοντας από νωρίς το πρωί τις αντοχές του οδικού δικτύου, αλλά και των βασικών υποδομών. Το γεγονός, μάλιστα, ότι μεγάλο μέρος του βόρειου τμήματος του νομού έχει παραδοθεί στη χιονοκαταιγίδα, σε συνδυασμό με την έντονη χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, η οποία εξελίσσεται με αμείωτο ρυθμό, εντείνουν την ανησυχία, αλλά και τις προετοιμασίες για μια δύσκολη, «λευκή» νύχτα στην πρωτεύουσα. Στην απόφαση η αυριανή ημέρα να κηρυχθεί αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οδηγήθηκε η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την κακοκαιρία Ελπίς. Έτσι στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη για αύριο, Τρίτη 25 Ιανουαρίου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας. 

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Τι θα ισχύει για τα σχολεία

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας λόγω της κήρυξης γενικής αργίας, δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 25 Ιανουαρίου, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξ αιτίας της κακοκαιρίας, καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης.

Στις περιοχής που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Όσον αφορά στα self test το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι δεν θα διενεργηθούν στις περιοχές με κλειστά σχολεία. Σχετικές οδηγίες θα δοθούν από το υπουργείο για το πρόγραμμα διενέργειας self test αυτή την εβδομάδα στις περιοχές αυτές.

Συγχρόνως και με δεδομένη την διαμορφωθείσα κατάσταση η παράταση της αργίας θα ισχύσει και αύριο, Τετάρτη, σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Στο πλαίσιο αυτό, και με δεδομένο ότι τις επόμενες ώρες θα παραμείνει το δριμύ ψύχος και ο παγετός, ο υπουργός ανακοίνωσε πως θα υπάρξει γενική αργία, όπως σήμερα, σε Αττική και άλλες τρεις περιφέρειες της χώρας.

Πρόκειται για:

  • Κυκλάδες
  • Κρήτη
  • Δωδεκάνησα

Κατά την έκτακτη ενημέρωση για την πορεία των έντονων καιρικών φαινομένων, ο κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για πολύ δύσκολη νύχτα και πρωτόγνωρες καταστάσεις, σημειώνοντας πως η συγγνώμη της Πολιτείας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποτέ προσχηματική.

Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν προσώρας οι δημόσιες συγκοινωνίες, καθώς η χιονοκαταιγίδα έχει προκαλέσει τη διακοπή κατά τμήματα των μέσων σταθερής τροχιάς, αλλά και την απόσυρση του στόλου των αστικών συγκοινωνιών, ενώ σειρά πτήσεων έχουν ματαιωθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Στην παρακάτω ομάδα χαρτών, εμφανίζεται το εκτιμώμενο ύψος υετού ανά τρίωρο (μωβ αποχρώσεις χιόνι και μπλε αποχρώσεις βροχή/χιονόνερο), όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, για επιλεγμένα τρίωρα έως το βράδυ της Δευτέρας 24/01/2022. 

24/01/2022.

Χάρτες. Το εκτιμώμενο ύψος υετού (μπλε αποχρώσεις η βροχή/χιονόνερο και μωβ αποχρώσεις η ένταση των χιονοπτώσεων) για το διάστημα 11:00 – 14:00 (πάνω), 14:00 – 17:00 (στη μέση) και 21:00 – 23:00 της Δευτέρας 24/01, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Πού υπάρχει κυκλοφοριακό κομφούζιο

Σύμφωνα με την Τροχαία, διακόπτεται η κυκλοφορία κάθε είδους βαρέως οχήματος άνω των 3,5 τόνων σε Αττική Οδό, στον περιφερειακό του Υμηττού, στην περιφερειακή οδό του Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα.

Προβλήματα εντοπίζονται στην κυκλοφορία των οχημάτων:
1. Στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα από την Παιανία έως τη Μεταμόρφωση και στις εξόδους και πραγματοποιούνται αντιδρομήσεις στις εξόδους για αποσυμφόρηση.
2. Στην Λεωφόρο Μεσογείων και στα δύο ρεύματα από το Πεντάγωνο έως την οδό Μιχαλακοπούλου.
3. Στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σύνταγμα.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και στις λωφόρους Αμαλίας, Αλεξάνδρας, Ποσειδώνος, Κηφισίας, όπως και στις οδούς Πειραιώς, Σταδίου και στον ευρύτερο κεντρικό τομέα Αθηνών.

Μετρό, τραμ και Ηλεκτρικός

Όσον αφορά τα μέσα σταθερής τροχιάς, διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το αεροδρόμιο, εξαιτίας του χιονιά. Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας στον Προαστιακό σιδηρόδρομο. Επίσης, το τραμ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε όλο το δίκτυο, με τερματικό τη στάση ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Αναφορικά με τη λειτουργία του Ηλεκτρικού, η έντονη χιονόπτωση έχει προκαλέσει προβλήματα στη Γραμμή 1 του Μετρό (ηλεκτρικός). Η κίνηση διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς -Ειρήνη, ενώ σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ σε εξέλιξη είναι οι εργασίες εκχιονισμού στο τμήμα Ειρήνη – Κηφισιά.

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ

Εν τω μεταξύ, αποσύρονται από την κυκλοφορία σταδιακά όλα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ λόγω της έντονης κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ. Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί υπήρξαν προβλήματα σε αρκετές γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ με αποτέλεσμα να σταματούν την κυκλοφορίας τους.

Για την περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 25/01, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.

Καθηλωμένα αεροπλάνα

Η σφοδρή χιονόπτωση στα Σπάτα «έντυσε στα λευκά» και τους αεροδιαδρόμους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με αποτέλεσμα να ακυρωθούν πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Μεταξύ άλλων δεν έγιναν τα δρομολόγια για Χίο, Μύκονο και Κέρκυρα.

Κλειστή η Εθνική Οδός

Έντονα προβλήματα παρουσιάζονται και στο εθνικό οδικό δίκτυο, ιδίως στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας από τις Ράχες Φθιώτιδας. Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, σε ισχύ βρίσκεται απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων:

Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 56,728η χ/θ έως την 67,655η χ/θ.
Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από 67,655η χ/θ έως την 121,250η χ/θ.


Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ έως την 1,500η χ/θ.
Στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 30η χ/θ έως την 45η χ/θ.

Επιπλέον, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

· Στην Επαρχιακή Οδό Αράχοβας – Επταλόφου, από την 13,500η χ/θ (διασταύρωση Σκαμνού), έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (θέση Κελάρια).
· Στην Επαρχιακή Οδό Αράχοβας – Επταλόφου, από την 4η έως την 16η χ/θ (όρια με Φωκίδα).
· Στην Επαρχιακή Οδό Φυλής – Δερβενοχωρίων – Ερυθρών Αττικής, από την Μονή Κλειστών έως το χωριό Δάφνη.
· Στην Επαρχιακή Οδό Μαγούλας – Οινόης Σχηματαρίου, από την 10η χ/θ (θέση «Καμάρι») έως την 25η χ/θ (θέση «Άγιος Αθανάσιος»).

Η «Ελπίδα» έντυσε στα λευκά την Ακρόπολη

Η επέλαση της «Ελπίδας» συνεχίζεται με την Αττική να δέχεται «λευκή επίθεση» από το πρωί της Δευτέρας, με το χιόνι να καλύπτει τα πάντα.

Τα προβλήματα στους δρόμους πολλά, με οδηγούς να μένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για ώρες, όμως ο χιονιάς προσέφερε και όμορφες εικόνες.

Μία από αυτές ήταν στην Ακρόπολη, όπου το ιστορικότερο μνημείο της χώρας «ντύθηκε» στα λευκά. Αν μη τι άλλο μία εικόνα που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

Νομός Ευβοίας

· Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 16η χ/θ (Καστέλα) έως την 42η χ/θ (Προκόπι),
· Στην Παλαιά Εθνική Οδό Χαλκίδας – Θηβών, από την 2η χ/θ έως την 18η χ/θ.
· Στο τμήμα από κόμβο Αγίου Στεφάνου προς ΠΑΘΕ (Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας), μέσω Α-11 Εθνικής Οδού Σχηματαρίου – Χαλκίδας.

Επιπλέον, η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων στα ανωτέρω σημεία, καθώς και όλων των οχημάτων στο υπόλοιπο Εθνικό & Επαρχιακό Δίκτυο του Νομού, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Νομός Ευρυτανίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

· Στην Παλαιά Εθνική Οδό Καρπενησίου – Λαμίας (Ράχες Τυμφρηστού).
· Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ.
· Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Φουρνά – Καρδίτσας, από την 12η χ/θ θέση «Βράχος», μέχρι τα όρια με το Νομό Καρδίτσας, θέση «Ζαχαράκι».
· Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου- Κρικέλλου – Δομνίστας, από την 12η χ/θ έως την 25η χ/θ.
· Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Προυσού – Αγρινίου, από την 35η χ/θ θέση «Αραποκέφαλα» έως την 45η χ/θ.

Νομός Φθιώτιδας

Απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από την 242,079η χ/θ (Α/Κ Ραχών) έως την 121,250η χ/θ (όρια με Ν. Βοιωτίας).

Νομός Φωκίδας

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Επαρχιακή Οδό Αράχοβας – Επταλόφου, από την 16η έως την 18η χ/θ.

Παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Έκλεισε η Κατεχάκη

Η σφοδρή χιονόπτωση είχε ως αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία των κατοίκων στα βόρεια προάστια της Αθήνας, αφού έκλεισε η οδός Κατεχάκη, ενώ με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία σε πολλά σημεία της Αττικής οδού.

Ουρές στην Αττική Οδό

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί και στην Αττική οδό στο ύψος της Παλλήνης λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Σύμφωνα με οδηγούς Ι.Χ που κινούνται στη κατεύθυνση από Παλλήνη προς Αθήνα, η κατάσταση είναι απελπιστική και δεκάδες αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπέβαλλε αίτημα στην διαχείριση της Αττικής Οδού να κλείσει τις εισόδους, για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Διακοπές ρεύματος

Σε Νταού Πεντέλης και Μαραθώνα εντοπίζονται, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, τα περισσότερα προβλήματα ηλεκτροδότησης που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Ελπίς». Προβλήματα με βλάβες στη χαμηλή τάση έχουν επίσης παρουσιαστεί στην Καλλιθέα και τμήματα της Ιστιαίας στη Βόρεια Εύβοια.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι είχαμε και διακοπές ρεύματος και στην περιοχή της Γλυφάδας. Τα προβλήματα που υπήρξαν νωρίτερα σε Ανθούσα και Παλλήνη επιδιορθώθηκαν και η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε.

Κατέβασε ρολά το Δημόσιο

Σε εγρήγορση παραμένει και το Υπουργείο Εσωτερικών, συνεκτιμώντας την κατάσταση με βάση την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, ενώ αναμένονται νέες οδηγίες για τη λειτουργία του Δημόσιου Τομέα αύριο, ανάλογα με την εξέλιξη της χιονοκαταιγίδας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, το προσωπικό όλων των δημόσιων υπηρεσιών αποδεσμεύτηκε στις 12 το μεσημέρι, ενώ επίκεινται και νέες ανακοινώσεις.

Ιδιαίτερη εντύπωση έχει κάνει σε πολλούς το γεγονός ότι κατά την εξέλιξη της κακοκαιρίας “Ελπίδα”, ακούγονται βροντές μαζί με την έντονη χιονόπτωση. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, εξηγεί το σπάνιο φαινόμενο.

Όταν έχουμε καταιγίδες σε χειμερινές συνθήκες, μερικές φορές μπορούν να προκαλέσουν έντονες χιονοπτώσεις με πολύ δυνατές και επαναλαμβανόμενες βροντές. Έτσι εκτός από τις βροντές που ακούμε τη νύχτα κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης, παρατηρούμε ότι ο κεραυνός εμφανίζεται πιο φωτεινός και αυτό συμβαίνει επειδή το φως αντανακλά τις νιφάδες χιονιού.

Με σπάνια φαινόμενα συνοδεύεται η κακοκαιρία Ελπίδα που πλήττει τη χώρα, με χιονοστρόβιλους να καταγράφονται σε δύο περιοχές.

Οι ”χιονοκαταγίδες” είναι φαινόμενα που δημιουργούνται στο μπροστινό άκρο ενός ψυχρού ή ενός θερμού μετώπου που εισέρχεται σε ένα χειμερινό περιβάλλον.

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας

Την Τρίτη στα δυτικά και βόρεια αναμένεται αρκετή ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις, πιο πυκνές στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα η κακοκαιρία θα είναι σε εξέλιξη, και μάλιστα τις πρώτες πρωινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές.

Έτσι θα συνεχίζει να χιονίζει και την Τρίτη στο Αιγαίο, από τα νησιά στα βόρεια τμήματα, στις Σποράδες , στην Εύβοια ,τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Με χιονοπτώσεις και στα νότια τμήματα της Θεσσαλίας, την ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στο ηπειρωτικό κομμάτι θα υποχωρήσουν αρκετά και θα παραμείνουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο ,μέχρι και το τέλος της ημέρας. Και εδώ οι χιονοπτώσεις αναμένεται να είναι πιο εξασθενημένες όσο βαδίζουμε προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε χαμηλά επίπεδα, 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα και στο Αιγαίο και 3 έως 5 βαθμούς οι μέγιστες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Νωρίς το πρωί το θερμόμετρο θα πέσει στους -18 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία, με πολύ κρύο σε όλη τη χώρα και σε πολλές περιοχές ο παγετός θα είναι ολικός.

Οι άνεμοι σε βορειοανατολικές διευθύνσεις στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το απόγευμα.

Στην Αττική μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες, τα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού θα δέχονται κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις, με βελτίωση στη συνέχεια. Η θερμοκρασία από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου στα νότια και μέχρι 2 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας και βοριάδες στα 6 με 8 μποφόρ το πρωί και 9 μποφόρ, με σταδιακή υποχώρηση από το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε τοπικές νεφώσεις μέσα στη μέρα. Η θερμοκρασία από -4 έως 2 βαθμούς Κελσίου και θα φυσάει βοριάς στο Θερμαϊκό 5 με 7 μποφόρ.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες - Ανάλυση από τον Θ. Κολυδά

Κακοκαιρία – Πως θα εξελιχθεί από σήμερα (24/1) το απόγευμα

Στην περαιτέρω εξέλιξη του καιρού, δηλαδή από τις 8 το απόγευμα μέχρι τις 2 τα ξημερώματα οι χιονοπτώσεις επηρεάζουν τις ίδιες περιοχές με νοτιότερη επέκταση σε Κυκλάδες και Κρήτη.

Στην Αττική μερικές εξάρσεις θα έχουμε σε Βορειοανατολική και Δυτική Αττική.

Μέσα στο παραπάνω χρονικό διάστημα θα προστεθεί νέο χιόνι , ώστε συνολικά τα ύψη χιονιού να φτάνουν στα ορεινά τα 40 cm και στις πεδινές περιοχές ή με μικρό υψόμετρο τα 20 με 25 cm .

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες - Ανάλυση από τον Θ. Κολυδά

Θα πρέπει να σημειώσουμε οτι τα ύψη χιονιού μπορεί να διαφέρουν πολύ από τον ένα τόπο στον άλλο – ακόμη και γειτονικό – καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν ή να μειώσουν το χιόνι , όπως ο άνεμος η βλάστηση κ.α.

Κλείνουμε με τα προγνωστικά μας μέχρι και τις 8 το πρωί της Τρίτης όπου είναι εμφανής η μείωση των εντάσεων των χιονοπτώσεων.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *