Θύμα απίστευτου bullying γυναίκα υπάλληλος του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε που την “απειλούν” με θηλιές στον εργασιακό της χώρο

Ένα απίστευτο περιστατικό bullying που είχε σαν πρωταγωνίστρια γυναίκα υπάλληλο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε Καλαμάτας έρχεται να προστεθεί στην μακροσκελή λίστα των συμβάντων που λαμβάνουν χώρα σε εργασιακό χώρο.

Οι θύτες – “ΑΝΔΡΕΣ” που θεωρούν ότι με τέτοιου είδους πράξεις κάνουν επίδειξη του ανδρισμού τους απέναντι σε γυναίκες που πρέπει να αισθάνονται μειονεκτικά σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής τους ζωής, προεξεχόντως στον εργασιακό τους χώρο μόνο θλίψη και οργή πρέπει να προκαλεί.

Η πρωταγωνίστρια της υπόθεσης υποστηρίζει ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα συγκεκριμένο άτομο από την υπηρεσία, “συνάδελφός της”, κάθε πρωΐ έφτυνε στο πληκτρολόγιό της!!!! το οποίο αυτή ήταν υποχρεωμένη να καθαρίζει για να μπορεί να το χρησιμοποιεί στην καθημερινή της εργασία.

Για του λόγου του αληθές υπήρξε και η παρακάτω παράκληση δακτυλογραφημένη και αναρτημένη από την ίδια με απώτερο σκοπό να σταματήσει αυτό το φαινόμενο και να επέλθει η ηρεμία στο τμήμα που περνούσε κάθε μέρα σαν εργαζόμενη.

Ο υπεύθυνος για τις παραπάνω πράξεις, έχοντας βέβαια τους προσωπικούς λόγους, όχι μόνο δεν έλαβε υπόψιν του την έγγραφη διαμαρτυρία του θύματος αλλά προέβη σε πιο επαίσχυντη και πρωτοφανούς χυδαιότητας πράξη, να κρεμάσει στην ντουλάπα εργασίας της γυναίκας ακριβώς πίσω από την καρέκλα που εργάζεται μια θηλιά από τριχιά, υπονοώντας τι;;;;;

Τέτοιου είδους φαινόμενα χρίζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης και θα έπρεπε αν μη τι άλλο να παίρνει θέση και η διεύθυνση της υπηρεσίας η οποία στην προκειμένη περίπτωση παρακολουθούσε τις εξελίξεις αδιάφορα!!!

Είναι ευτύχημα το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός μας  Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα που αφορούν τη βία ενάντια στις γυναίκες θέτοντας ψηλά στις προτεραιότητες του κοινωνικού κράτους και την ισότιμη συμμετοχή της γυναίκας με το “Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025”.

Όμως, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε. Αυτή είναι μια μάχη που πρέπει να δώσουμε όλοι, είναι μια μάχη που ξεκινάει από την οικογένεια, συνεχίζεται στο χώρο του σχολείου και εν τέλει πρέπει να γίνει υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας μας.