Θυμάστε τον Dima Bilan, νικητή της Eurovision το 2008; Αγνώριστος 15 χρόνια μετά

Ο Dima Bilan ήταν ο μεγάλος νικητής της Eurovision το 2008 στο Βελιγράδι, στερώντας εκείνη τη χρονιά την ευκαιρία από την Καλομοίρα να φέρει για δεύτερη φορά το τρόπαιο στην Ελλάδα (μετά την Έλενα Παπαρίζου).

Ο Ρώσος pop star κατάφερε να αγγίξει τις καρδιές των Ευρωπαίων και να κατακτήσει την πρώτη θέση με το τραγούδι Believe, στη δεύτερη εμφάνισή του (είχε ξαναπάει το 2006).

Ο Dima Bilan γεννήθηκε στις 24/12/1981. Το πραγματικό του όνομα είναι Viktor Belan. Ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τη μουσική, παίζοντας όργανα και τραγουδώντας στην παιδική χορωδία του σχολείου.

Σε ηλικία 19 ετών ασχολήθηκε με το κλασσικό τραγούδι, ενώ πέρασε τις εξετάσεις στο Ρωσικό Ινστιτούτο Θεατρικών Τεχνών.

Το πρώτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2003, δίνοντας τα πρώτα δείγματα ενός ικανού pop τραγουδιστή, ενώ το 2006 εκπροσώπησε τη Ρωσία στη Eurovision της Αθήνας, τερματίζοντας 2ος με το τραγούδι Never Let You Go, πίσω από τους Lordi.

Το 2008 ακολούθησε η νίκη του στον διαγωνισμό, η οποία τον έκανε ευρύτερα γνωστό και απογείωσε τη δημοτικότητά του, ιδίως στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Μέχρι και σήμερα, ο Dima Bilan έχει κυκλοφορήσει συνολικά 10 άλμπουμ, έχει λάβει σειρά βραβείων (MTV Europe, MTV Russia, Ρωσικά Εθνικά Βραβεία Μουσικής κα), ενώ έχει συμμετάσχει σε 11 ταινίες.

To 2013 έκατσε στην καρέκλα της κριτικής επιτροπής στο πρώτο ρωσικό The Voice, όπου έμεινε για 4 τηλεοπτικές σεζόν.

Πώς είναι όμως σήμερα ο δημοφιλής Ρώσος τραγουδιστής;

Κάνοντας ένα scroll down στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, η αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση και το στυλ του Dima Bilan είναι εμφανής.

15 χρόνια μετά τη νίκη του στη Eurovision, ο Ρώσος pop star ξεχωρίζει για τις μοντέρνες στιλιστικές του επιλογές και εξακολουθεί να δίνει sold out συναυλίες στη Ρωσία και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.