Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών μετά τη διάρρηξη που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Σπάρτης, κινητοποιώντας το σύνολο των διαθέσιμων δυνάμεων. Από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης του περιστατικού, ειδικές ομάδες της Αστυνομίας «χτενίζουν» τόσο το κτίριο όσο και την ευρύτερη περιοχή, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο στοιχείο, από μαρτυρίες έως υλικό από κάμερες γειτονικών σημείων.
Το περιστατικό εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Μυστρά, στη Μαγούλα. Ο χώρος ήταν σκοτεινός, χωρίς ενεργοποιημένο συναγερμό και χωρίς λειτουργικό σύστημα καταγραφής εικόνας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τουλάχιστον τέσσερις δράστες προσέγγισαν το κτίριο από τη βόρεια πλευρά, χρησιμοποιώντας έναν στενό μονόδρομο και υπερπηδώντας τις μάντρες, καθώς δεν διαπιστώθηκαν ίχνη παραβίασης στις αυλόπορτες.

Αφού απέτυχαν να σπάσουν τα διπλά τζάμια, χρησιμοποίησαν λοστό για να παραβιάσουν τα κουφώματα και να εισέλθουν στο εσωτερικό. Εκεί κινήθηκαν συντονισμένα, με ορισμένους να εντοπίζουν τα χρηματοκιβώτια και άλλους να ερευνούν τους υπόλοιπους χώρους. Στο ταμείο υπήρχαν δύο χρηματοκιβώτια: ένα παλαιό, το οποίο αποδείχθηκε άδειο, και ένα νεότερο, το οποίο περιείχε χρήματα. Μη μπορώντας –ή μη προλαβαίνοντας– να το ανοίξουν, οι δράστες αποφάσισαν να το αφαιρέσουν ολόκληρο. Πρόκειται για χρηματοκιβώτιο βάρους περίπου 200 κιλών, το οποίο μετέφεραν προκαλώντας φθορές στον χώρο, πριν διαφύγουν πιθανότατα από το ίδιο σημείο εισόδου.
Η λεία τους ανήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπου 13.000 ευρώ, ποσό που προερχόταν από εισπράξεις της υπηρεσίας και προοριζόταν είτε για κάλυψη πληρωμών είτε για κατάθεση σε τραπεζικό ίδρυμα.
Η έλλειψη βιντεοληπτικού υλικού από το ίδιο το κτίριο δυσχεραίνει το έργο των αρχών, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται με τη συνδρομή τεχνολογικών μέσων, όπως drone, αλλά και με την αξιοποίηση καταγραφών από κάμερες της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, καταθέσεις έχουν ήδη δώσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών και υπάλληλοι της υπηρεσίας.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί, όταν ο αντιδήμαρχος και εργαζόμενοι έφτασαν στο κτίριο. Κατά την είσοδό τους διαπίστωσαν ότι τα φώτα ήταν αναμμένα και ο χώρος εμφανώς αναστατωμένος, με σπασμένες βιβλιοθήκες. Στο ταμείο εντόπισαν το παλαιό χρηματοκιβώτιο παραβιασμένο και το νεότερο να λείπει, γεγονός που τους οδήγησε άμεσα στην ειδοποίηση της Αστυνομίας.
Από εκείνη τη στιγμή, η υπόθεση βρίσκεται στο επίκεντρο εντατικής έρευνας, με τις αρχές να επιχειρούν να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις των δραστών και να εντοπίσουν τα ίχνη τους.
Focus Radio | 18/03/2026
Τζούλια Αλεξανδράτου: Τι την απωθεί περισσότερο στους άντρες
Focus Radio | 28/02/2026
Focus Radio | 16/02/2026
Ο Ακύλας με το «Ferto» στην Eurovision 2026 – Πρωτιά στον εθνικό τελικό και εισιτήριο για Βιέννη
Focus Radio | 09/02/2026
Γεωργούντζος κατά Λιάγκα για το καρναβαλικό σποτ της Καλαμάτας: “Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη” (vid)
Η σκέψη που ξεκίνησε από ένα παιδικό όνειρο και είχε αντικείμενο την δημιουργία ενός ραδιοφώνου που θα είχε άποψη και θα σεβόταν τον ακροατή έγινε πράξη. Δημιουργήσαμε με πολύ κόπο, μεράκι και φαντασία έναν σταθμό καθρέφτη της προσωπικότητάς μας. Εδώ θα βρεις ειδήσεις, αθλητικά, μόδα, ψυχαγωγία και διασκέδαση. H σωστή και προσεκτική εναλλαγή και διαδοχή των μουσικών ήχων, είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας του Focus 99,6. Παλιές αλλά και νέες κυκλοφορίες σχηματίζουν το χαρακτήρα του, κρατώντας την νεανική του όψη και την θέληση για ραδιόφωνο επικοινωνία και ψυχαγωγία. Είναι ο σταθμός που διαβάζει τη σκέψη του ακροατή και σέβεται την προσωπικότητα του.

Copyright © 2025 Focus Radio. All rights received.


0 comments