Τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Βασίλη Σπανάκη, υποδέχθηκε την Τρίτη 22 Ιουλίου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τη νέα μεταρρύθμιση με τον κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την απλοποίηση διαδικασιών, τη θεσμική αναβάθμιση των δομών διοίκησης, καθώς και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για έργα ουσίας.
«Είχα τη χαρά να υποδεχθώ τον Υφυπουργό Βασίλη Σπανάκη στην Τρίπολη, όπου είχαμε μια πολύ καλή και παραγωγική συζήτηση για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης, μια σπουδαία μεταρρύθμιση που προχωρά.
Πιστεύουμε πολύ σε αυτή την αλλαγή, γιατί επιλύει κρίσιμες ανάγκες: διαχωρισμό αρμοδιοτήτων, απλοποίηση διαδικασιών, θεσμική θωράκιση. Και φυσικά, μιλήσαμε και για νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Θέλω να ευχαριστήσω τον αγαπητό φίλο Βασίλη για τη διαχρονικά εξαιρετική συνεργασία μας, καθώς επίσης και τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός.
Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Χαίρομαι που βρέθηκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και είχαμε έναν ουσιαστικό διάλογο. Το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αυτοδιοίκηση, που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών, μειώνει τη γραφειοκρατία και οργανώνει πιο αποτελεσματικά τις αρμοδιότητες.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ουσιαστική συμβολή σε αυτή τη διαδικασία, καταθέτοντας προτάσεις με βάση και τη μεγάλη εμπειρία του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού. Συζητήσαμε επίσης για την ενίσχυση των Δήμων μέσω στοχευμένων χρηματοδοτήσεων, για έργα ουσίας και όχι βιτρίνας, όπως αντιπλημμυρικά και υποδομές που έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία.
Και σε αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει μεγάλη συνεισφορά. Να σημειώσω πως η Κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια έχει δώσει πάνω από 6,5 δις ευρώ στην τοπική Αυτοδιοίκηση για έργα σε κάθε γωνιά της χώρας».
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κώστας Μανδρώνης, καθώς και ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δημήτριος Κατσαρός.
Θύμα διάρρηξης ο Γρηγόρης Γκουντάρας: “Πήραν τους κουμπαράδες των παιδιών μου”(vid)
Καλαμάτα: Συνελήφθησαν δύο διακινητές για τους 53 μετανάστες που διασώθηκαν ανοιχτά του Ταινάρου
Η σκέψη που ξεκίνησε από ένα παιδικό όνειρο και είχε αντικείμενο την δημιουργία ενός ραδιοφώνου που θα είχε άποψη και θα σεβόταν τον ακροατή έγινε πράξη. Δημιουργήσαμε με πολύ κόπο, μεράκι και φαντασία έναν σταθμό καθρέφτη της προσωπικότητάς μας. Εδώ θα βρεις ειδήσεις, αθλητικά, μόδα, ψυχαγωγία και διασκέδαση. H σωστή και προσεκτική εναλλαγή και διαδοχή των μουσικών ήχων, είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας του Focus 99,6. Παλιές αλλά και νέες κυκλοφορίες σχηματίζουν το χαρακτήρα του, κρατώντας την νεανική του όψη και την θέληση για ραδιόφωνο επικοινωνία και ψυχαγωγία. Είναι ο σταθμός που διαβάζει τη σκέψη του ακροατή και σέβεται την προσωπικότητα του.
Copyright © 2025 Focus Radio. All rights received.
0 comments