“Η Τριφυλία απαιτεί ο κ. Νίκας να δεσμευτεί και να διεκδικήσει το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα”

Ψηλά σηκώνουν το αίτημα κατασκευής του οδικού άξονα Καλό Νερό – Τσακώνα στην Τριφυλία, ανεβάζοντας τους τόνους και θέτοντας τον κ. Νίκα ενώπιον των θεσμικών του ευθυνών και υποχρεώσεων απέναντι στην περιοχή και τους Τριφύλιους, με τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος» και την Ένωση Ξενοδόχων & Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας να του απευθύνουν δημόσια, κρίσιμα και σοβαρά ερωτήματα.

Όπως τονίζουν, η σιωπή δεν είναι χρυσός, αλλά ενοχή και αφού επισημαίνουν ότι με τις δηλώσεις του κ. Νίκα το τελευταίο χρονικό διάστημα για το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα, που είναι δρόμος «καρμανιόλα» και «σκοτώστρα», η κοινωνία της Τριφυλίας είναι ανάστατη και στενοχωρημένη, απογοητευμένη και θυμωμένη, απαιτούν άμεσα απαντήσεις από τον κ. Νίκα χωρίς περιστροφές, εξωραϊσμούς και αόριστες γενικολογίες.

Σε δελτίο Τύπου, που εξέδωσαν από κοινού ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας “Η Πρόοδος” και η Ένωση Ξενοδόχων & Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, υπό τον τίτλο «Η Τριφυλία απαιτεί ο κ. Νίκας να δεσμευτεί και να διεκδικήσει από την κυβέρνηση το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα», αναγράφεται: «Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός και σίγουρα σε ό,τι αφορά το νούμερο ένα αναπτυξιακό έργο υποδομής για την Τριφυλία και τη Νοτιοδυτική Μεσσηνία, το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα, η σιωπή όχι μόνο δεν είναι χρυσός αλλά συνιστά ενοχή. Ενοχή για την απεμπόληση του δικαιώματος της Τριφυλίας και των Τριφύλιων σε μια καλύτερη προοπτική. Ενοχή για τη στασιμότητα, το μαρασμό και τη θέση σε υπανάπτυξη μιας ολόκληρης περιοχής με τεράστιες δυνατότητες και πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα στον αγροτικό κλάδο, τον τουρισμό, τις υπηρεσίες, το εμπόριο, τη μεταποίηση και βιοτεχνία. Ενοχή γιατί οι Τριφύλιοι δεν μπορούν να περιμένουν άλλο, και δεν ανέχονται, ενώ παντού υλοποιούνται σύγχρονα οδικά έργα, η Τριφυλία να μην συνδέεται οδικώς με το σύγχρονο αυτοκινητόδρομο Αθήνα – Καλαμάτα, αλλά το τωρινό τμήμα Τσακώνα – Καλό Νερό που είναι δρόμος “καρμανιόλα” και “σκοτώστρα”, και στον οποίο κάθε χρόνο χάνονται αθώες ανθρώπινες ζωές, ενώ πολλαπλάσια είναι τα ατυχήματα. Ζητάμε το αυτονόητο για την περιοχή μας. Το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα.

Με τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, σχετικά με το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα, η κοινωνία της Τριφυλίας είναι ανάστατη και στενοχωρημένη, απογοητευμένη και θυμωμένη. Χωρίς περιστροφές, εξωραϊσμούς και αόριστες γενικολογίες, διερμηνεύοντας και μεταφέροντας το κοινό αίσθημα των πολιτών της Τριφυλίας, απαιτούμε άμεσα από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα να απαντήσει και να ξεκαθαρίσει:

1. Είναι στις προθέσεις και προτεραιότητές του και της Περιφερειακής Αρχής η διεκδίκηση, με κάθε τρόπο, υλοποίησης – κατασκευής του οδικού άξονα Καλό Νερό – Τσακώνα;

2. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να φτάσει επίσημα το αίτημα, από πλευράς Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου, για κατασκευή του οδικού άξονα Καλό Νερό – Τσακώνα, στα συναρμόδια υπουργικά γραφεία και το Μέγαρο Μαξίμου; Αναμένοντας επίσημα τις απαντήσεις του κ. Νίκα στα δύο αυτά ερωτήματα των πολιτών της Τριφυλίας, δηλώνουμε την αμετακίνητη θέση μας, ως θεσμικοί εκπρόσωποι της κοινωνίας, να παρεμβαίνουμε, να πιέζουμε και να διεκδικούμε τα αυτονόητα για τη ζωή μας και την Τριφυλία, στην οποία γεννηθήκαμε, επενδύουμε, δραστηριοποιούμαστε και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξή της, για μια καλύτερη προοπτική, για μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας.

Καλούμε, παράλληλα, να τοποθετηθούν δημόσια όλοι οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί και προσκαλούμε στον κοινό αγώνα μας όλους τους θεσμικούς φορείς, συλλόγους και πολίτες της Τριφυλίας και της Μεσσηνίας».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *