Η ΓΣΕΒΕΕ τίμησε τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο

Τιμητική διάκριση στον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο για την προσφορά και τη δράση του στο συνδικαλιστικό κίνημα, απονεμήθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022. Παράλληλα ο κ. Βασιλόπουλος, παρά το νεαρό της ηλικίας του προς έκπληξη αυτών που γνωρίζουν την παράδοση της Συνομοσπονδίας, ανακηρύχθηκε Επίτιμο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΒΕΕ.

0DD8DD04 0827 41D0 9046 50188848F307 950x533

Συγκινημένος ο Δήμαρχος Καλαμάτας για την τιμή που του επιφύλαξε η ΓΕΣΕΒΕΕ, στον χαιρετισμό του -μεταξύ άλλων- υπογράμμισε τα θετικά που προσέλαβε κατά τη θητεία του στον συνδικαλισμός και ιδιαίτερα στη Συνομοσπονδία, αναφέροντας:

«Μεγάλη συγκίνηση για την τιμή που μου κάνετε σήμερα. Νοιώθω και μεγάλη χαρά που βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους, με τους οποίους έχουμε κάνει κοινούς αγώνες, που έχουμε πετύχει αρκετά. Νοιώθω όμως και υποχρέωση καθώς από τη νέα θέση που βρίσκομαι, αυτή του Δημάρχου Καλαμάτας, καλούμαι να “υπερασπιστώ” και τα συμφέροντα των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, που όλοι λένε, Πρόεδρε, ότι είμαστε η ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομία, όπως είπατε κι εσείς, χωρίς πολλοί βέβαια να το πιστεύουν. Για εμένα η ΓΣΕΒΕΕ ήταν ένα πολύ μεγάλο σχολείο. Στη ΓΣΕΒΕΕ βλέπεις όλη την κοινωνία, όλους τους φορείς, όλους τους κλάδους, όλα τα προβλήματα, όλες τις προοπτικές. Βλέπεις την πραγματική οικονομία, αυτή που αγωνίζεται, αυτή που αγωνιά, αυτή που δίνει μάχες, αλλά και αυτή που προοδεύει».

Στην εκδήλωση, που είχε θέμα: «Μικρή επιχείρηση: Το αποτύπωμά της  στην ανάπτυξη της οικονομίας», πραγματοποιήθηκε συζήτηση – στρογγυλό τραπέζι με την συμμετοχή -μεταξύ άλλων- του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. 

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο ρολό που διαδραματίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελληνική Οικονομία αλλά και στις πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης καίριων προβλημάτων που δυσκολεύουν την ανάπτυξη τους, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και την επιβίωση τους. 

Οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν τις θέσεις τους για το μείγμα πολιτικής που θα πρέπει να ακολουθηθεί δεδομένων των συνθηκών  ώστε οι μικρές επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν των δυσκολιών τον ερχόμενο χειμώνα καθώς η εμφάνιση του πληθωρισμού, που από τα μέσα του 2021 «καλπάζει» λόγω της αύξησης των τιμών ενέργειας και της διατάραξης των εφοδιαστικών αλυσίδων διεθνώς και οι δυσμενείς γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία, ανέτρεψαν τα δεδομένα και δημιούργησαν νέες προκλήσεις ιδιαίτερα για τις των μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της χώρας. 

2022 09 24 GSEVEE GS DSC08448 scaled