Η έλλειψη απαρτίας στη δια ζώσης συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας έφερε την ανακοίνωση του Γιώργου Λεβεντάκης

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, για την έλλειψη απαρτίας στην προχθεσινή δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρά την ισχύ lockdown με περιοριστικά μέτρα και κανόνες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς παρέστησαν μόνο 10 δημοτικοί σύμβουλοι από τους 27, με βολές για «ανεύθυνη αντιπολίτευση», με εξαιρέσεις βέβαια, στοχεύοντας στις παρατάξεις Κατσίβελα, Δριμή, Παναγιωτοπούλου, Τσίγγανου και δημοτικούς συμβούλους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες του Δήμου Τριφυλίας, επικοινωνώ μαζί σας για να σας εκθέσω ένα μείζον ζήτημα που έχει προκύψει και αφορά στη λειτουργία ή για τη ακρίβεια τη μη λειτουργία, του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποκλειστική ευθύνη της ανεύθυνης αντιπολίτευσης (εξαιρώ την παράταξη του κ. Ανδρινόπουλου, του κ. Μπακούρου και του κύριου Κουκούμη, οι οποίοι προσήλθαν στη χθεσινή συνεδρίαση).

Όπως γνωρίζετε, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού, από την πρώτη στιγμή ελήφθησαν από την κυβέρνηση οριζόντια μέτρα που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, τον τρόπο λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων. Συγκεκριμένα με τη με αριθμό Δ1 α1 Γ.Π.οικ.58069 ΦΕΚ 407211312209-2020 ΚΥΑ οριζόταν ότι οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων των ΟΤΑ γίνονται είτε δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών, είτε δια περιφοράς, είτε με τηλεδιάσκεψη. Από την πρώτη στιγμή, έχοντας πλήρως αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, ζήτησα από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου οι συνεδριάσεις να γίνονται δια περιφοράς προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και για να δοθεί ένα παράδειγμα προς τους πολίτες για την αναγκαιότητα ευλαβικής τήρησης των μέτρων.

Κατηγορήθηκα από την αντιπολίτευση ότι κινούμαι αντιδημοκρατικά. Με είπαν φασίστα, με κατηγόρησαν ότι αναιρώ το ρόλο της αντιπολίτευσης και άλλα τέτοια. Απουσίαζαν επιδεικτικά από τις τελευταίες δια περιφοράς συνεδριάσεις θέλοντας, κατά τα λεγόμενα τους, να διαφυλάξουν το ρόλο της αντιπολίτευσης. Την 10η/11 και ενώ είχε ήδη επιβληθεί το lockdown, αρνήθηκαν για δεύτερη φορά να παρουσιαστούν στο δια περιφοράς συμβούλιο επικαλούμενοι και πάλι λόγους που ανάγονται στη διασφάλιση του ρόλου τους. Τονίζω ότι κατά την ανωτέρω συνεδρίαση είχε ήδη επιβληθεί η απαγόρευση των συναθροίσεων, με αποτέλεσμα να μην μπορούσαν να γίνουν δια ζώσης συμβούλια, παρόλα αυτά απουσίασαν αδικαιολόγητα καταγγέλλοντας τον τρόπο διεξαγωγής του συμβουλίου. Η δεύτερη αυτή άρνησή τους να παρουσιαστούν προκειμένουoυ να υπάρξει απαρτία και να ληφθούν αποφάσεις για μείζονα και άμεσα θέματα με ανάγκασε, εν όψει του κινδύνου να χαθεί πολύτιμος χρόνος, να ζητήσω από τον πρόεδρο του Δ.Σ. να καλέσει τους συμβούλους σε δια ζώσης συνεδρίαση, αφού πρώτα είχα εξασφαλίσει αυστηρότερα μέτρα προφύλαξης. Την απόφασή μου αυτή χαιρέτισε και μάλιστα πομπωδώς ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Μερκούρης. Δυο ώρες πριν από την έναρξη της προγραμματισμένης συνεδρίασης ο κ. Δριμής, κατήγγειλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου τον τρόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης.

Ποιος; Ο κ. Δριμής που δεν παρουσιαζόταν στα δια περιφοράς συμβούλια και πίεζε να γίνουν δια ζώσης. Άραγε, ο κ. Μερκούρης, που στις 10 Νοεμβρίου πανηγύριζε για το δια ζώσης συμβούλιο, γιατί δεν εμφανίστηκε χθες; Αγαπητοί συμπολίτες μου, θέλω να γνωρίζετε ότι δέχομαι τεράστιο πόλεμο. Δε θέλουν να προοδεύσει ο Δήμος επί των ημερών μου για να μη φανεί η απραξία τους τόσα χρόνια. Νομίζω με τη χθεσινή τους στάση απογυμνώθηκαν στα μάτια σας. Δυστυχώς, ένας στρεβλός νόμος που έπρεπε να δημιουργήσει κουλτούρα συνεργασίας έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από κάποιους προκειμένου να προβάλλουν εμπόδια στην λειτουργία του Δήμου. Επικεφαλής παρατάξεων που διακήρυτταν την αγάπη τους για την Τριφυλία προσπαθούν με κάθε τρόπο να προβάλλουν εμπόδια στη λειτουργία του Δήμου. Επισημαίνω ότι μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης των τελευταίων συνεδριάσεων ήταν η συνέχιση των έργων της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας. Άραγε, τι έχουν να πουν στους καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής αυτής οι κύριοι της αντιπολίτευσης; Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι δε χτυπούν εμένα προσωπικά, αλλά με τη στάση τους, ακόμα και από τη θέση της αντιπολίτευσης, συνεχίζουν να κρατούν πίσω το Δήμο; Δε θα τους περάσει. Έχετέ μου εμπιστοσύνη. Ό,τι υποσχέθηκα, θα το κάνω πράξη παρά τον πόλεμο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Καλώ τους επικεφαλής των παρατάξεων να δείξουν υπευθυνότητα και να βοηθήσουν ως οφείλουν στη λειτουργία του Δήμου. Δεν τους ζητώ να συμφωνούν μαζί μου, απαιτώ όμως να μη λειτουργούν ενάντια των συμφερόντων του Δήμου και των πολιτών του. Έκρινα σκόπιμη αυτή την ανακοίνωση προκειμένου ο λαός της Τριφυλίας να γνωρίζει ποιοι πασχίζουν για την ανάπτυξη του Δήμου μας και ποιοι από μικροπολιτική σκοπιμότητα θέλουν να σταθούν εμπόδιο στη σωστή λειτουργία και την ανάπτυξή του. Σας γνωρίζω ότι η αγάπη μου για τον τόπο είναι πολύ μεγάλη και τίποτα δε με σταματάει. Οι συνεργάτες μου κι εγώ προχωράμε και σας θέλουμε δίπλα μας για το καλό της Τριφυλίας μας».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *