Ημερίδα με θέμα «Αναδοχή: Μια άλλη ματιά για το παιδί που κινδυνεύει»

«Αναδοχή: Μια άλλη ματιά για το παιδί που κινδυνεύει» ήταν το θέμα ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Την εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, διοργάνωσε η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας με τη συνεργασία του Βρεφονηπιακού Σταθμού – Νηπιαγωγείου «Το Περιβόλι της Γιαγιάς» του ιδρύματος Ευσταθίας Ι. Κωστοπούλου. Την εκδήλωση στήριζε το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας.

Σε παρέμβασή του, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος συνεχάρη του διοργανωτές της εκδηλώσεις για την επιλογή του θέματος, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Το θέμα της εκδήλωσης αποτελεί αναμφισβήτητα ένα θέμα που αφορά το σύνολο της κοινωνία μας.

Γιατί είναι ένα θέμα που συνδέεται με τα παιδιά. Ειδικά δε αν αναλογιστεί κανείς το τι συμβαίνει σήμερα, όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και στην επαρχία, με τι καταστάσεις ερχόμαστε αντιμέτωποι. Θεωρώ ότι η ανάδοχη φροντίδα πράγματι αποτελεί μια σημαντική μορφή παιδικής προστασίας. Και είναι κάτι που η Πολιτεία οφείλει, διατηρώντας όλες τις απαιτούμενες δικλίδες ασφαλείας, να δώσει τη δυνατότητα -αν θέλετε- περισσότερα παιδιά να νιώσουν την ασφάλεια της οικογένειας και να μπορούν να χαμογελάσουν».