Ηλίας Μίχος – Αυτός είναι ο 53χρονος μαστροπός και βιαστής της 12χρονης

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τη δράση του 53χρονου από τα Σεπόλια, ο οποίος κατηγορείται ότι τους τελευταίους μήνες βίαζε την 12χρονη κόρη υπαλλήλου του και παράλληλα εξέδιδε το παιδί σε παιδόφιλους.

Ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι βίαζε και ανάγκαζε το 12χρονο κοριτσάκι για να κερδίζει εκείνος 50 και 70 ευρώ από κάθε παιδεραστή είναι ο Ηλίας Μίχος, γεννημένος στις 30-12-1969 στο Αγρίνιο.

Με εισαγγελική διάταξη δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 53χρονου μαστροπού και βιαστή της 12χρονης στα Σεπόλια.

Ο 53χρονος δεν αποκλείεται να εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις. Γι’ αυτό και αποφασίστηκε η αστυνομία να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του, ώστε να αναγνωριστεί από άλλα πιθανά θύματά του.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση πρόκειται για τον:

1. ΜΙΧΟ Ηλία του Παναγιώτη και της Γιασεμής, γεννηθέντα την 30-12-1969 στο Αγρίνιο

Οι κατηγορίες

Σε βάρος του Ηλία Μίχου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση. Διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση.

Κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ εξακολούθηση. Διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση.

Διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος.

Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας. Εμπορία ανθρώπων και Νόμο περί όπλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, “η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορουμένου, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου εισέτι αριθμού ανηλίκων παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τον ανωτέρω, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας”.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην είναι η 12χρονη το μόνο θύμα

Η έρευνα συνεχίζεται και “φως” στα σκοτεινά μονοπάτια του διαδικτύου, όπου ο 53χρονος επικοινωνούσε σε chat rooms με παιδόφιλους, προσπαθεί να ρίξει η ΕΛΑΣ και να ταυτοποιήσει αυτούς που βίασαν το κοριτσάκι, έναντι 50 έως 100 ευρώ ο καθένας.

Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι -σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία- περισσότεροι από 200 παιδόφιλοι ενδιαφέρθηκαν να “συναντήσουν” το κοριτσάκι, που εργαζόταν περιστασιακά στο μίνι μάρκετ του 53χρονου, στα Σεπόλια.

Παράλληλα, εκτός από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Μίχου, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, “ξεψαχνίζει” και τα κινητά τηλέφωνα του κατηγορούμενου, προκειμένου να αντλήσει πολύτιμα στοιχεία για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ, και να προσπάθησε να σβήσει στοιχεία ο κατηγορούμενος, αυτά θα ανακτηθούν, εύκολα ή δύσκολα.

Οι αστυνομικές έρευνες εστιάζονται και στο ενδεχόμενο να μην είναι η 12χρονη το μόνο θύμα, αλλά πίσω από τη δράση του 53χρονου να υπάρχει και ένα ολόκληρο κύκλωμα παιδόφιλων. Ταυτόχρονα, ερευνάται και εάν πρόσωπο του περιβάλλοντος του κοριτσιού μπορεί να γνώριζε τι συνέβαινε, εδώ και μήνες.

Στη δημοσιότητα και τα στοιχεία του 42χρονου παιδεραστή

Επίσης, δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος του 42χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 7-10-2022 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος του ημεδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και Εμπορία ανθρώπων.

Πρόκειται για τον:

1. ΣΟΦΙΑΝΙΔΗ Ιωάννη του Ευάγγελου και της Ζηνοβίας, γεννηθέντα την 2-1-1980 στη Νίκαια Αττικής.

Από την ηλικία των 10 ετών οι συστηματικοί βιασμοί του παιδιού – Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλύψεις

Στο μεταξύ, συγκλονίζουν οι νέες αποκαλύψεις για την εξοργιστική υπόθεση των βιασμών της 12χρονης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA και του Βασίλη Λαμπρόπουλου, οι βιασμοί του 12χρονου κοριτσιού ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2021, δηλαδή περίπου 1,5 χρόνο πριν.

Στο στόχαστρο της Αστυνομίας είναι 16 τουλάχιστον βιαστές, ενώ οι Αρχές ψάχνουν το κινητό της 12χρονης, το κινητό του 53χρονου και ένα φορητό υπολογιστή για περισσότερα στοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα, το ίδιο το 12χρονο παιδί έχει καταγγείλει ότι την έχουν βιάσει αυτοί οι 16 άνδρες στο διάστημα του 1,5 αυτού χρόνου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επιχειρείται να ταυτοποιηθούν οι 16 βιαστές από τις τηλεφωνικές κλήσεις του 53χρονου βιαστή και μαστροπού και από τις συζητήσεις στο δωμάτιο διαδικτυακών συνομιλιών στο σάιτ ραντεβού ενηλίκων όπου κλείνονταν τα ραντεβού.

Όπως θύμισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ήδη έχει συλληφθεί ο 42χρονος που έχει βιάσει το παιδί. Τον συγκεκριμένο τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί μετά την πρώτη εξέταση του κινητού του 53χρονου μαστροπού. Μάλιστα, ο 42χρονος είχε καταχωρηθεί στις επαφές του 53χρονου ως «Πελάτης».

Οι αστυνομικοί έδειξαν το πρόσωπο του 42χρονου στο παιδί και αυτό τον αναγνώρισε ως έναν από αυτούς που το είχαν βιάσει.

Ένα ερώτημα που υπάρχει για τους 16 βιαστές είναι αν έχουν βιάσει το παιδί πάνω από μία φορά. Οι αστυνομικοί επιχειρούν να τους ταυτοποιήσουν και να δείξουν φωτογραφίες τους στο παιδί έτσι ώστε να προχωρήσουν στις συλλήψεις τους.

Θυμίζουμε ότι 213 υπολογίζεται ότι είναι εκείνοι που έχουν επικοινωνήσει με τον 53χρονο μαστροπό και βιαστή της 12χρονης. Αξίζει, επίσης, να υπογραμμιστεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, ότι ο 53χρονος δεν έχει προλάβει να διαγράψει πολλά στοιχεία από το κινητό και τον υπολογιστή του.

Πάνω από χίλιες είναι οι σελίδες της δικογραφίας, με πολλά από τα στοιχεία να έχουν αντληθεί από το κινητό του 12χρονου παιδιού.

Τέλος, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε στη φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει με τον 53χρονο να είναι αγκαλιά με τον διοικητή αστυνομικού τμήματος της περιοχής.

Ο 53χρονος έκανε δωρεές στο συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα για να είναι αρεστός στους αστυνομικούς, ενώ πήγαινε στο ίδιο ΑΤ για να ανανεώσει την άδεια του όπλου του.