Ευχές του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου για τα Χριστούγεννα

Σε καιρούς χαλεπούς, δοκιμασίας και πανδημίας και σε περιόδους αμφισβήτησης και αβεβαιότητας, όπου τα πάντα φαίνονται ότι οδηγούνται σε μία απέλπιδα κατάσταση, ιδιαιτέρα τα ζητήματα της ανθρώπινης ζωής και «τα του κόσμου πράγματα», οι Χριστιανοί συνεχίζουμε να εορτάζουμε και να δοξολογούμε την Γέννηση του Σωτήρος Χριστού.

Με τη Γέννηση του Χριστού δεν χάνεται η ελπίδα αλλά προβάλλεται ως τρόπος και στάση ζωής, γι’ αυτό και η λύπη μετατρέπεται σε χαρά και η πίστη σε εμπιστοσύνη.

Από τον σαρκωθέντα Κύριο αντλούμε δύναμη για να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα που μας έχει επιφορτώσει η κατάσταση της πανδημίας, και ξαναβλέπουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και δημιουργικότητα.

Ο Χριστός μάς δίνει το μέτρο για να αντιμετωπίσουμε τις δοκιμασίες, τις θλίψεις και τις δυσκολίες. Αποδεχόμενοι έμπρακτα Αυτόν, και υιοθετώντας ως πρότυπο και στάση της δικής μας ζωής την δική Του, βεβαιώνουμε ότι είναι Εμμανουήλ, δηλαδή «ο Θεός μεθ’ ημών» .

Ο Απόστολος Παύλος, απευθυνόμενος προς τους Ρωμαίους, ακριβώς αυτή τη στάση ζωής διερμηνεύει: «Να έχετε υπομονή στις δοκιμασίες. Να επιμένετε στην προσευχή.

Να βοηθάτε τούς άλλους όταν βρίσκονται σε ανάγκη…

Να μετέχετε στη χαρά όσων χαίρονται και στη λύπη όσων λυπούνται».

Με την Γέννησή Του ο Χριστός μας προσφέρει το μέτρο που θα πρέπει να οριοθετεί την ύπαρξη και τη ζωή μας. Σημαίνει, ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες της ζωής, αρκεί να μην χάσουμε την ανθρωπιά μας και να μην αμαυρώσουμε την αξία της ζωής με εγωισμούς και ιδιοτέλειες, οι οποίες μας οδηγούν στην απομόνωση και την αποξένωση από τούς άλλους συνανθρώπους μας.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ 2022

Μετά πατρικών ευχών και ευλογιών

† Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *