Επόμενος σταθμός της διανομής φυσικού αερίου η Μεσσηνία

«Σήμερα σπάει η ενεργειακή απομόνωση της Πελοποννήσου και γίνεται η αρχή με το δίκτυο φυσικού αερίου στην Τρίπολη, την Μεγαλόπολη και την Κόρινθο. Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένουμε την αδειοδότηση της εταιρείας HENGAS από τη ΡΑΕ για την ανάπτυξη δικτύων διανομής στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη.

Αυτό από μόνο του είναι ένα γεγονός που μας επιτρέπει να ελπίζουμε πως πολύ σύντομα και η Μεσσηνία θα αποκτήσει φυσικό αέριο για οικιακή και επαγγελματική χρήση, με καθόλου ή ελάχιστο κόστος σύνδεσης για τους συμπολίτες μας», τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση παρουσίασης του αναπτυξιακού σχεδιασμού και του επενδυτικού πλάνου ανάπτυξης δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο από την εταιρεία HENGAS.

Η παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του Υφυπουργού Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά και του Υφυπουργού αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό Κώστα Βλάση από πλευράς της κυβέρνησης αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την σοβαρότητα που αντιμετωπίζει το υπάρχον πολιτικό σύστημα το θέμα της αδειοδότησης και διεκπεραίωσης από την εταιρεία HENGAS για την ανάπτυξη δικτύων διανομής υγραερίου αφ’ ενός μεν σε Τρίπολη, Μεγαλόπολη και Κόρινθο και εν συνεχεία στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν μέσω τηλεδιάσκεψης και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Όπως ανέφερε ο Μεσσήνιος βουλευτής,  το φυσικό αέριο είναι ένα καύσιμο με μικρό οικονομικό κόστος, καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά και αποδοτικότητα καθώς βέβαια και με μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Τα χαρακτηριστικά του το καθιστούν ιδιαίτερα θελκτικό στη χρήση του για τον μικρό οικιακό καταναλωτή, τον αγρότη αλλά και για τον επαγγελματία, είτε αυτός δραστηριοποιείται στην μικρομεσαία επιχείρηση, είτε στον συνεχώς αναπτυσσόμενο τομέα του τουρισμού και της εστίασης, είτε τέλος στην μεταποίηση και τη  βιομηχανία.


«Το μόνο πράγμα που έχει σημασία για τον πολίτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η εξασφάλιση του δικαιώματος του να έχει πρόσβαση στο φυσικό αέριο και αυτό πρέπει να αποτελεί το μοναδικό σκοπό του πολιτικού προσωπικού της Περιφέρειας, είτε σε αυτοδιοικητικό είτε σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής. Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου, ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση παρουσίασης του αναπτυξιακού σχεδιασμού και του επενδυτικού πλάνου ανάπτυξης δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο από την εταιρεία Hengas.

Επομένως, οφείλουμε όλοι να συνεργαστούμε αποτελεσματικά και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις οικονομικές δυνατότητες που μας παρέχουν το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης για την απολιγνιτοποίηση, προκειμένου να φέρουμε σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου το φυσικό αέριο και να αποκτήσουν σύντομα πρόσβαση στα προνόμια της χρήσης του όλοι οι πολίτες της Πελοποννήσου, ενισχύοντας έτσι την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειάς μας», κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *