«Επικοινωνία Μαντά με Λυκουρέντζο: Τη Μ. Πέμπτη οι αποζημιώσεις ΕΛΓΑ για περσινές φωτιές»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Λυκουρέντζος στον βουλευτή, οι αποζημιώσεις αφορούν σε ζημιές σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο συνολικού ύψους άνω των 29 εκ. ευρώ, με όσουςείχαν απώλειες σε δένδρα να αναμένεται να λάβουν προκαταβολή αποζημίωσης ύψους 50 ευρώ ανά δένδρο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η διαδικασία καθορισμού των τελικών ποσών ανά δικαιούχο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιούνιο, ενώ οι τελικές πληρωμές εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο 2022.

Ο κ. Μαντάς ευχαρίστησε τον κ. Λυκουρέντζο για τη γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή της διαδικασίας χορήγησης αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, σημειώνοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες τόσο για την κοινωνία όσο και ειδικά για τον αγροτικό κόσμο, η κυβέρνηση και το κράτος να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις έγκαιρα και με επάρκεια.

Παράλληλα ζήτησε από τον κ. Λυκουρέντζο να μην υπάρξουν τυχόν καθυστερήσεις κατά τη διαδικασία καθορισμού των τελικών ποσών ανά δικαιούχο, ούτε επίσης κατά την πίστωση των ποσών αυτών στους λογαριασμούς των αγροτών. Από την πλευρά του ο κ. Λυκουρέντζος ενημέρωσε τον κ. Μαντά ότι οι υπηρεσίες βρίσκονται ήδη σε διαδικασία εγρήγορσης και δεν αναμένεται να υπάρξουν αχρείαστες ολιγωρίες ή καθυστερήσεις.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *