Επίσκεψη του Δημάρχου στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας με αντικείμενο τα Θεοφάνεια

Σήμερα, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο. Ακολούθησαν κοινές δηλώσεις με αφορμή την αυριανή τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της πόλης.

Ο Ποιμενάρχης της Μεσσηνίας ανέφερε ότι τα Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας θα εορτασθούν με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρο, θα τελέσει την πανηγυρική θεία Λειτουργία και εν συνεχεία την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Παραλίας Καλαμάτας. Ακολούθως και περί ώρα 11 π.μ., θα προστεί της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της Καλαμάτας, έμπροσθεν του Κεντρικού Λιμεναρχείου.

Ο κ. Χρυσόστομος ζήτησε από τους πιστούς να τηρήσουν τα υγειονομικά μέτρα, να διατηρήσουν τις αναγκαίες αποστάσεις και να κάνουν χρήση της προστατευτικής μάσκας.

Αμέσως μετά, σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Καλαμάτας -μεταξύ άλλων- σημείωσε:

«Καταρχάς να ευχηθώ χρόνια πολλά. Να έχουμε όλοι μια καλή, δημιουργική και παραγωγική χρονιά προς όφελος του τόπου και των συμπολιτών μας.

Οι προκλήσεις μπροστά μας είναι πολλές. Αφενός η πανδημία και οι συνέπειες της υγειονομικής κρίσης σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας, αφετέρου η καθημερινότητα, η αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας. Για να τα πετύχουμε όλα αυτά, θα πρέπει πρώτα – πρώτα να έχουμε την υγεία μας. Και για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Βλέπουμε μια αύξηση στα στοιχεία, τους αριθμούς, μια έξαρση των κρουσμάτων  που μας ανησυχεί.

Στο πλαίσιο αυτό ενώνουμε τη φωνή μας, με την επιστημονική κοινότητα, με την εκκλησία μας και καλούμε τους πολίτες να ακούνε τους ειδικούς, να τηρούν τα μέτρα, να εμβολιαστούν.

Όσον αφορά την αυριανή, μεγάλη Εορτή για τη Χριστιανοσύνη και την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στο λιμάνι της πόλης μας, θέλω να ζητήσω κι εγώ, όπως και ο Σεβασμιώτατος από τους συμπολίτες μας, να αποφεύγουν τον συνωστισμό, όσοι έρθουν να κρατούν αποστάσεις, να φορούν μάσκα. Άλλωστε έχουν περάσει δυο χρόνια, έχουμε όλοι εκπαιδευτεί, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και ας ευχηθούμε το Άγιο Φως να μας δώσει πνευματική φώτιση και να πορευτούμε με δύναμη, αγάπη και αλληλεγγύη, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον για να βγούμε από τη δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *