Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου στο Δημαρχείο και στο Κάστρο Ανδρούσας

Για τα σημαντικά έργα που προωθούντα στον Δήμο Μεσσήνης από το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια Πελοποννήσου συζήτησαν σήμερα Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου με τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο στο Δημαρχείο.

Ο κ. Διδασκάλου έφτασε το πρωί στο Δημαρχείο Μεσσήνης, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης κλιμακίου της ΝΔ στο νομό, συνοδευόμενος από τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου και Περιβάλλοντος Ανδρέα Τσουκαλά, τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννη Δούζη και το μέλος της ΔΕΕΠ και Κοινοτική σύμβουλο Μεσσήνης Λίνα Καμαρινοπούλου, τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Μεσσήνης Πέτρο Σκιαδά, την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση και υπηρεσιακά στελέχη της Εφορείας.

Ο Δήμαρχος τον ενημέρωσε γενικότερα για τις εργασίες που γίνονται στους αρχαιολογικούς χώρους γεωγραφικής αρμοδιότητας του Δήμου μας, αναφέρθηκε εκτενώς στο άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου στην Αρχαία Μεσσήνη στην κοινωνία με διάφορες δράσεις με σημαντικότερη την πραγματοποίηση του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος (προσκαλώντας τον στο 10ο Φεστιβάλ το 2023). Σημείωσε επίσης ότι μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το έργο της ανέγερσης νέου μουσείου, ενώ η αποπεράτωση του οδικού έργου Τζάνε-Καλαμάκι (που δρομολογείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου), θα αναδείξει τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορώνης στο Πεταλίδι.

Ευχαρίστησε στη συνέχεια για την αποκατάσταση του Βορειοδυτικού Πύργου στο Κάστρο της Ανδρούσας, χαρακτηρίζοντας αναγκαία την φωταγώγησή του, για να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο.

Ο κ. Διδασκάλου υιοθέτησε την αναγκαιότητα φωταγώγησης του Κάστρου και συζητήθηκαν τα στάδια που θα ακολουθηθούν για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών φωτισμού.

Ο γενικός γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ. αναφέρθηκε στην ισόρροπη και βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη που προωθεί το υπουργείο σε όλη την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας ευλογημένο τόπο την περιοχή μας για τον αρχαιολογικό και φυσικό πλούτο της.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο, συνοδεία του Δημάρχου Μεσσήνης επισκέφθηκε το Κάστρο της Ανδρούσας και τον αναστυλωμένο βορειοδυτικό Πύργο του, όπου  παραβρέθηκαν και ο πρόεδρος της Κοινότητας Ανδρούσας Παναγιώτης Θεοχάρης και ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Μπάμπης Μακρής.