Εξετάζεται το ενδεχόμενο εμβολιασμών και από ιδιώτες γιατρούς και φαρμακεία

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να διευρυνθούν τα σημεία των εμβολιασμών  στη χώρα το επόμενο διάστημα, Μάριος Θεμιστοκλέους, o γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Aπαντώντας μάλιστα ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο με βάση τις παραδόσεις των εμβολίων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, να γίνονται εμβολιασμοί και από ιδιώτες γιατρούς, πολυϊατρεία και  φαρμακεία.  

Να σημειωθεί ότι σήμερα εμβολιασμοί γίνονται μόνο σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Μονάδες της ΠΦΥ αλλά και σε ειδικά εμβολιαστικά κέντρα που έχουν δημιουργηθεί. H κυβέρνηση εδώ και καιρό μελετά το σενάριο να «ανοίξει» τους εμβολιασμούς και στον ιδιωτικό τομέα από ιδιώτες γιατρούς και φαρμακεία, με στόχο να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Άλλωστε άμεσα ανοίγει η πλατφόρμα για τον γενικό πληθυσμό και ιδανικά η κυβέρνηση θα επιδίωκε να έχει εμβολιασθεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού μέσα στο καλοκαίρι. Ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο θα εξαρτηθεί από τις ποσότητες των εμβολίων που θα φθάνουν στην χώρα μας.

Tέλος σύμφωνα με πληροφορίες το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα είναι από τα πρώτα εμβόλια που θα γίνουν από ιδιώτες γιατρούς και φαρμακεία, εάν τελικώς υλοποιηθεί αυτό το σενάριο, επειδή είναι μονοδοσικό και διευκολύνει στα ραντεβού.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *