Φωτιές στην Ελλάδα: Ενημέρωση για τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται στην χώρα (vid)

Εφιαλτική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση με τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται στην Εύβοια, καθώς παρά τη συμβολή των εναέριων μέσων, οι αναζωπυρώσεις  είναι συνεχείς με αποτέλεσμα η φωτιά να έχει κατακάψει χιλιάδες στρέμματα και να απειλεί πολλούς οικισμούς.

Δύσκολες είναι οι στιγμές στα χωριά Σήμια, Κρυονερίτης, Μηλιές και  Αγδίνες που δοκιμάζονται αυτή την ώρα. Οι φλόγες απείλησαν να κυκλώσουν όχι μόνο τα χωριά αλλά και τις πυροσβεστικές δυνάμεις που ήταν μέσα σε αυτά και πρόλαβαν να φύγουν όταν δόθηκε εντολή να υποχωρήσουν για να μην εγκλωβιστούν.

Στον Κρυονερίτη οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που παρέμεινε στο χωριό, παρά την εκκένωση που είχε διαταχθεί από χθες. Οργανώθηκε ολόκληρη επιχείρηση και οι δύο ηλικιωμένοι οδηγούνται σε ασφαλές σημείο.

Στο χωριό Μηλιές οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που βρίσκονται εκεί μόλις πρόλαβαν να ανασυνταχθούν όταν το χωριό το κύκλωσε η φωτιά.

Μέσα στο χωριό εκτός από πυροσβέστες είναι και κάτοικοι που δεν θέλουν να το εγκαταλείψουν, αν και ζητήθηκε η εκκένωσή του πριν από δύο μέρες και η αστυνομία προσπαθεί να τους πείσει και να απομακρυνθούν.

Στο χωριό Αγδίνες πυροσβέστες και χωματουργικά μηχανήματα δίνουν μάχη για να προστατέψουν το χωριό αλλά η μάχη είναι αμφίρροπη. Κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η εξέλιξή της αφού ο ισχυροί άνεμοι στρέφουν τα πολλαπλά μέτωπα της φωτιάς πάνω τους, από πάρα πολλές πλευρές.

Στη Σήμια οι φωτιές κύκλωσαν όχι μόνο το χωριό, αλλά και τα πυροσβεστικά οχήματα που πήγαν να το σώσουν. Η φωτιά ξαφνικά τους έκοψε τη μοναδική δίοδο όταν προσπάθησαν να υποχωρήσουν. Παρέμειναν εκεί για αρκετή ώρα μέχρις ότου τα εναέρια μέσα, πρώτα ένα ρώσικο Β 200 και στη συνέχεια ένα ελικόπτερο, με πάρα πολλές ρίψεις μέσα στους καπνούς έσβησαν τη φωτιά.

Η Φαράκλα, η Λίμνη, η Μουρτιά, οι Κεχριές, η Δάφνη, οι Ροβιές είδαν τις φλόγες να επιστρέφουν μέσα στη νύχτα και δοκιμάστηκαν εκ νέου. Μετόχι, Ζοωδόχος Πηγή και Καλύβια είδαν τις φλόγες στις αυλές των σπιτιών και τις προσβάσεις αδιάβατες για την βοήθεια που περιμένουν. Αυτή την ώρα η μάχη με τις φλόγες δίνεται στο Σπαθάρι με τις εκκλήσεις από τους κατοίκους για εναέρια μέσα να είναι συνεχείς. Εκτός από του πυροσβέστες, στο χωριό έχουν μείνει και κάτοικοι που δεν έφυγαν παρά τις εντολές για εκκένωση.

Το μέτωπο κινείται και προς τα Καλύβια, τον Τρούπη και το Προκόπι. Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από καπνό. Ορατότητα ελάχιστη, τα εναέρια μέσα είναι δύσκολο να προσφέρουν βοήθεια και να διευκολύνουν την κατάσταση. Τα επίγεια τρέχουν από εστία σε εστία, από έκκληση σε έκκληση αλλά τα μέτωπα που έφτασαν από τον Ευβοϊκό στο Αιγαίο συνεχίζουν με την ίδια ένταση και προς τα νότια.

pyrinos-efialtis-sta-choria-tis-eyvoias-amp-8211-ekkliseis-ton-katoikon-gia-enaeria-mesa0

Τα χωριά ζουν τον ίδιο εφιάλτη. Από την άλλη πλευρά όλο το τμήμα από τις Κεχριές, τη Δάφνη, τη Μυρτιά, την Βατερή και τη Λίμνη δοκιμάστηκαν άγρια μέχρι που η φωτιά έφτασε στη θάλασσα. Με καράβια φυγαδεύτηκαν μέχρι τις πρωινές ώρες περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι προς Αιδηψό.

pyrinos-efialtis-sta-choria-tis-eyvoias-amp-8211-ekkliseis-ton-katoikon-gia-enaeria-mesa2

Βορειότερα, στις Ροβιές, το νέο μέτωπο που κατέβηκε μέχρι τη θάλασσα καίει ό,τι βρίσκει μπροστά του. Πήρε δυτική κατεύθυνση προς Αιδηψό, με συνέπεια μέσα στη νύχτα να γίνονται εκκενώσεις στις κατασκηνώσεις της μητρόπολης αλλά και στο γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.

Στα ορεινά χωριά του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού οι εξελίξεις εφιαλτικές. Οι φλόγες είτε επιστρέφουν στα χωριά για 2η ή 3η φορά όπως στα χωριά Μαρούλι, Κοκκινομηλιά, Κρυονερίτης, είτε το μέτωπο χαράζει καινούργια πορεία και αναγκάζει τη δημοτική αρχή να προχωράει σε εκκενώσεις όπως έγινε με την Τσαπουρνιά.

Το χτυποκάρδι για το Ελληνικό, τα Αβγάρια, τη Γαλατσώνα και την Μονοκαρυά συνεχίζεται με τη δημοτική αρχή να προσπαθεί να δημιουργήσεις ζώνες προστασίας, γύρω από τα χωριά, για να ανακόψει την πορεία, είτε προς Ιστιαία, είτε προς το Ψαροπούλι και την υπόλοιπη παραλιακή περιοχή.

Μάχη για την Ιστιαία

Αντίθετα, το δυτικό μέτωπο, δηλαδή αυτό που αναπτύχθηκε μετά το Δρυμώνα και πήρε κατεύθυνση προς την Ιστιαία, οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και τα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού με τις αντιπυρικές ζώνες δίνουν πραγματική μάχη να κρατήσουν τη φωτιά έξω από το χωριό Σήμια που το έχουν κυκλώσει οι φλόγες, ενώ παράλληλα άρχισαν εκεί να επιχειρούν αεροσκάφη και ελικόπτερα. 

Ο δήμαρχος Ιστιαίας, Γιάννης Κοντζιάς, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΙ, είπε ότι «θα είχαμε λύσει πολύ νωρίτερα το πρόβλημα αν είχαμε νωρίτερα» και συμπλήρωσε: «Τα εναέρια επιχειρούν εδώ και μια ώρα και μπορώ να πω αρχίζουν να δίνουν λύση στο πρόβλημα. Τα εναέρια μέσα θα δώσουν τη χαριστική βολή και μετά οι επίγειες δυνάμεις θα τη σβήσουν τελείως.

Έχουμε εκκενώσει 13 χωριά με ψυχραιμία, υπάρχει σχέδιο, οι πολίτες είναι ασφαλείς, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ορατός κίνδυνος για περαιτέρω εκκενώσεις χωριών. Οι φωτιές μαίνονται γύρω από τα χωριά που έχουμε εκκενώσει. Είναι δυναμικά εξελισσόμενα τα πράγματα, τα παρακολουθούμε και λαμβάνουμε αποφάσεις».

Εντολή για εκκένωση από Γαλατσάδες, Καματριάδες και Μηλιές

To μεσημέρι του Σαββάτου νέα εντολή για εκκένωση περιοχών έστειλε η πολιτική προστασία μέσω του 112 λόγω της μεγάλης φωτιάς στην  Εύβοια.

Όπως αναφέρεται στα μηνύματα από την Πολιτική Προστασία: «Αν βρίσκεστε στους #Γαλατσάδες ή #Καματριάδες #Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς #Ιστιαία. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» και «Αν βρίσκεστε στις #Μηλιές #Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς #Ιστιαία. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Στην συνέχεια εστάλη και νέο μήνυμα για εκκένωση στη Μονοκαρυά και Κάτω Μονοκαρυά.

Έκκληση από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Δεν είναι μόνο τα εναέρια μέσα που δεν μπορούν να πετάξουν πάνω από την Εύβοια, αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη και για τα επίγεια πλέον λόγω της τεράστιας έκτασης της φωτιάς.

«Άνθρωποι και μηχανές έχουν ξεπεράσει τα όριά τους. Η φωτιά προχωράει ασταμάτητη, καταστρέφει δάσος, σπίτια, απειλείς ζωές» σημειώνει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συμπληρώνει: «Θέλουμε επιτέλους ΣΟΒΑΡΟ αριθμό εναερίων μέσων, που ζητάμε από την πρώτη μέρα! Και περισσότερα πυροσβεστικά οχήματα!». Για να καταλήξει: «Η φωτιά ΔΕΝ σβήνει μόνο με τις μπουλντόζες και αν την αφήσουμε μπορεί να φτάσει πραγματικά ΠΑΝΤΟΥ!».

Μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Βόρεια Αττική έπειτα από μία ακόμα πολύ δύσκολη νύχτα. Αυτή τη στιγμή δίνεται μεγάλη μάχη στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, της Βαρυμπόμπης και της Μαλακάσας, ενώ έχουν αρχίσει ήδη οι ρίψεις με τα εναέρια μέσα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε ότι τα δύο σοβαρά μέτωπα είναι στη Μαλακάσα όπου υπήρξε ανάφλεξη της φωτιάς και ο φόβος είναι να μην οδηγηθεί στον Ωρωπό, αλλά και στους Θρακομακεδόνες. 

«Θα πρέπει να πέσουν άμεσα πολλές δυνάμεις στην Αττική», πρόσθεσε και σημείωσε «πως θα υπάρξει μια αύξηση των εναέριων δυνάμεων λόγω και της επιπλέον βοήθειας και από άλλες χώρες», σημείωσε.

Πρόσθεσε πως υπάρχουν πολλές προσφορές από ξενοδόχους για τη φιλοξενία πολιτών που έχουν αποχωρήσει από τα σπίτια τους. 

Γύρω στις 6 το πρωί, το 112 έστειλε μήνυμα για εκκένωση των περιοχών Αγία Σκέπη, Αγία Παρασκευή, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου προς Δροσιά, μέσω λεωφόρου Μαραθώνος.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Αγία Παρασκευή, Αγία Σκέπη, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου εκκενώστε τώρα προς Δροσιά μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει συγκεκριμένα το μήνυμα που στάλθηκε στα κινητά των κατοίκων από την Πολιτική Προστασία. Πρόκειται για περιοχές που βρίσκονται γύρω από την Βαρυμπόμπη.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ωρωπού, Ι. Δήμας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι «σήμερα θα πρέπει να τελειώσει η υπόθεση αυτή καθώς υπάρχουν πολλές πυροσβεστικές δυνάμεις κι αυτό είναι εφικτό αν λειτουργήσουν συντονισμένα. Ενισχύουμε επικουρικά το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προσφέρουμε ό,τι μας ζητηθεί σε ό,τι αφορά μηχανήματα έργου και εθελοντές. Είμαστε συνέχεια παρόντες από χθες το βράδυ φροντίσαμε για ειδικούς χώρους συγκέντρωσης για να βοηθήσουμε τους κατοίκους που χρειάστηκε να μετακινηθούν και να τους υποστηρίξουμε με νερό και ό,τι άλλο χρειαστεί. Οι κάτοικοι έχουν φοβηθεί αλλά το αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία. Υπάρχει δυνατότητα να τελειώσει αυτή η ιστορία». 

Τέσσερις συλλήψεις σε Αττική, Καλαμάτα, Φωκίδα

Σε τρεις συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι αρχές για τις πυρκαγιές που μαίνονται σε Αττική, Φωκίδα και Καλαμάτα, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (6/8) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την έκτακτη ενημέρωση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο άτομα προσήχθησαν σήμερα (6/8) στον Άγιο Στέφανο, καθώς οι αρχές τους έπιασαν με μπιτόνια βενζίνης στο χέρι. Ο άνδρας που έχει συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική, φέρεται να παρίστανε τον εθελοντή πυροσβέστη στο Κρυονέρι και ενώ οι υπόλοιποι εθελοντές έσβηναν τα πύρινα μέτωπα, εκείνος απομακρυνόταν και από τα σημεία που πέρναγε εμφανίζονταν φλόγες.

Στην Καλαμάτα συνελήφθη ένας 30χρονος άνδρας για εμπρησμό. Ο 30χρονος είναι κάτοικος της περιοχής, ενώ ελέγχεται και για παλαιότερους εμπρησμούς. Ο άνδρας κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στη Μεσσηνία και αύριο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Ο άνδρας φέρεται να εμπλέκεται στη φωτιά που ξέσπασε χθες στην Άνθεια ενώ σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά κρατείται, κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής, στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης στην Καλαμάτα.

Ακόμη, έχει συλληφθεί ένας 60χρονος στη Φωκίδα, ο οποίος ωστόσο κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια. Ο ίδιος φέρεται να έκανε εργασίες, από τις οποίες δημιουργήθηκε σπινθήρας που προκάλεσε τις φωτιές.

Ένας άνδρας ελληνικής υπηκοότητας 47 ετών προσήχθη στην Ασφάλεια και εξετάζεται για εμπρησμό στο Άλσος Πετρούπολης. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στις 17:25 πολίτες κάλεσαν την Άμεση Δράση για εμπρησμό στο προαναφερθέν σημείο.

Επί τόπου έσπευσε περιπολικό και οι πολίτες ενημέρωσαν τους αστυνομικούς ότι ένας άνδρας, για τον οποίο έδωσαν λεπτομερή χαρακτηριστικά, απομακρύνθηκε από σημείο του άλσους όπου αμέσως μετά εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Έπειτα από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν και προσήγαγαν τον 47χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένας αναπτήρας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, την ίδια ώρα είχαν γίνει κλήσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων για φωτιές σε 5 κάδους απορριμμάτων στο παραπάνω σημείο, οι οποίες σβήστηκαν αμέσως.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 47χρονος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για εμπρησμό.

Μεγάλη αναζωπύρωση στην Ηλεία

Μεγάλη αναζωπύρωση απασχολεί αυτή την ώρα την Πυροσβεστική, στο μέτωπο της Νεμούτας, ακριβώς στην είσοδο του χωριού.

Σύμφωνα με το ilialive κάτοικοι και εθελοντές, δίνουν τη μάχη τους στο έδαφος ενώ από αέρος επιχειρεί ελικόπτερο Ericsson με στοχευμένες βολές πάνω στις εστίες.

Με κλαδιά, τσουγκράνες και λάστιχα προσπαθούν να σβήσουν ό,τι μπορούν.

«Εκλιπαρούμε για πυροσβεστικά οχήματα, για εναέρια μέσα», λέει απελπισμένος ο αντιδήμαρχος.

Οι αναζωπυρώσεις στην περιοχή είναι συνεχείς, με τους ελάχιστους κατοίκους που έχουν μείνει πίσω να παλεύουν, να είναι εξοργισμένοι καθώς δεν έχουν βοήθεια από πουθενά.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δε βοηθούν στο έργο της πυρόσβεσης.

«Τρία πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη σε περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ το μέτωπο σε κοινότητες του δήμου Πύργου έχει περιοριστεί σημαντικά», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «το σημαντικότερο μέτωπο είναι στην περιοχή Χελιδόνι, το οποίο κάποια στιγμή κινήθηκε προς την περιοχή Κρυονέρι, καίγοντας κυρίως αγροτικές εκμεταλλεύσεις και στην συνέχεια κατευθύνθηκε προς την περιοχή της Νεράιδας».

«Τα άλλα μέτωπα», όπως είπε ο Βασίλης Γιαννόπουλος, «βρίσκονται στις περιοχές της Αχλαδινής και της Νεμούτας, καθώς και στις περιοχές Βασιλάκι και Ξηρόκαμπος».

Όπως επεσήμανε, «το θετικό είναι ότι στις παραπάνω περιοχές δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι».

Να σημειωθεί ότι σε όλα τα πύρινα μέτωπα επιχειρούν συνεχώς ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ το έργο τους συνδράμουν, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Όσον αφορά στο πύρινο μέτωπο που υπήρχε στις περιοχές Λαμπέτι, Κολίρι και Βαρβάσαινα του δήμου Πύργου, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και σήμερα το πρωί, καταφέρνοντας τελικά να το περιορίσουν σημαντικά».

Τρία άτομα κατάφεραν να απεγκλωβίσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με το ilialive.gr, τρία άτομα κατάφεραν να απεγκλωβίσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή Χάνια της Νεμούτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οχήματα κατευθύνθηκαν προς τα εκεί και κατάφεραν να σώσουν και τους ανθρώπους και τα σπίτια.

Μάχη δίνεται, τόσο μέσα στο χωριό όσο και στις γύρω περιοχές, καθώς οι αναζωπυρώσεις είναι πάρα πολλές.

Ξένη βοήθεια

Ευτυχώς, όπως αποδεικνύεται εμπράκτως, πλέον δεν είμαστε μόνοι: στη μάχη της κατάσβεσης έχει ριχτεί εδώ και μέρες το ρώσικο «κτήνος» Beriev Be-200, το οποίο έχει την ικανότητα να ρίξει 12 τόνους νερού σε 14 μόλις δευτερόλεπτα.

Μετά την ενεργοποίηση του rescEU της Ε.Ε. ανταποκρίθηκαν κι άλλες χώρες στο κάλεσμα για βοήθεια της χώρας μας: η Κύπρος έστειλε 40 πυροσβέστες και δυο αεροσκάφη, την στιγμή που η Σουηδία συνεισέφερε με δυο εναέρια μέσα και 22 πυροσβέστες, η Γαλλία με 2 αεροσκάφη και 82 στελέχη, ενώ η Ρουμανία έστειλε 23 οχήματα και 123 στελέχη της πυροσβεστικής της υπηρεσίας. Τέλος, και η Κροατία έστειλε ένα αεροσκάφος τύπου Canadair.

 Όπως σημειώνει ο Γάλλος Πρόεδρος τρία καναντέρ και 80 Γάλλοι πυροσβέστες και διασώστες έχουν αναπτυχθεί στα πύρινα μέτωπα προκειμένου να συνδράμουν τις ελληνικές αρχές.

«Η Γαλλία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας που υποφέρει πολύ από καταστροφικές πυρκαγιές» αναφέρει ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε ανάρτησή του στο Twitter, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα.

Πλέον, όμως, έφτασε η στιγμή για να ριχτεί στη μάχη το μεγαλύτερο «όπλο» που υπάρχει, καθώς, δεδομένων των συνεχιζόμενων εξάρσεων της φωτιάς, η ανάγκη για πιο άμεσες λύσεις είναι αδήριτη: όπως επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, ο Τζέφρι Πράιατ, οι ΗΠΑ φέρνουν στη χώρα μας τον μεταλλικό γίγαντα P-8 Poseidon προκειμένου να βοηθήσει τα μέγιστα για να σβηστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι φωτιές.

P-8 Poseidon: Ο μεταλλικός γίγαντας που στέλνουν οι ΗΠΑ δεν συγκρίνεται με το Beriev

«Σε απάντηση στο αίτημα για υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, είμαι ευγνώμων στο Ναυτικό Σκέλος της Διοίκησης Δυνάμεων Ευρώπης, μέρος των αμερικανικών δυνάμεων ναυτικού στην Ευρώπη, που προσφέρει το Ρ-8 αεροσκάφος στο πλαίσιο στήριξης στις προσπάθειες πυρόσβεσης. Μέσω τέτοιων κοινών πρωτοβουλιών, δείχνουμε τη δύναμη της συνεργασίας μας» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Πάιατ.

Το Boeing P-8 είναι πραγματικά ένα θαλάσσιο περιπολικό πολλαπλών αποστολών, το οποίο πέραν των άλλων του «ιδιοτήτων» (τον αντι-υποβρύχιο πόλεμο, την συλλογή πληροφοριών κ.α.) θεωρείται το κορυφαίο στον κόσμο στην επιτήρηση, την έρευνα και τη διάσωση. 

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος μπορεί να πετάξει εξαιρετικά ψηλά (έως 41.000 πόδια) και είναι εκπληκτικά γρήγορος ο «χρόνος απόκρισης» όταν ρίχνεται στον αγώνα (490 κόμβοι).

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *