Αύριο Τρίτη ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, με την εγχώρια εμπορική αγορά να έχει στραμμένο το βλέμμα περισσότερο στις θετικές προβλέψεις για τον τουρισμό παρά στις 12 ημέρες που θα διαρκέσει η επικείμενη εκπτωτική περίοδος. Άλλωστε όπως λένε οι καταστηματάρχες, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν έχουν ενισχύσει μέχρι σήμερα τα ταμεία των καταστημάτων, αφού ουσιαστικά γίνεται μετακύλιση του τζίρου.
Η επικείμενη εκπτωτική περίοδος, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η τελευταία που πραγματοποιηθεί καθώς ο εν λόγω θεσμός τελεί υπό κατάργηση, πρόκειται να διαρκέσει μέχρι 15 Μαΐου, με τους εμπόρους να έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 8 Μαΐου.
Χωρίς να μπορεί κάποιος να προβλέψει με ασφάλεια το πως θα εξελιχθεί συνολικά ο Μάιος και με την πλειονότητα των εμπόρων να είναι απογοητευμένοι από τον πασχαλινό τζίρο, οι αισιόδοξοι ελπίζουν πως ενόψει της αύξησης του κατώτατου μισθού η ψυχολογία του κόσμου ίσως βελτιωθεί.
Ωστόσο, μερίδα του εμπορικού κόσμου διατηρεί σκεπτικισμό επισημαίνοντας πως όταν ο κόσμος πρέπει να καλύψει αυξημένους λογαριασμούς παντού είναι δύσκολο να βγει για ψώνια.
Σύμφωνα με την πρόσφατη ετήσια έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, πέρυσι το 65,1% των νοικοκυριών αύξησε τις δαπάνες του για λογαριασμούς σπιτιού, το 52,8% για είδη διατροφής, το 51,9% για θέρμανση και το 34,7% για υγεία και φάρμακα.
Αντίθετα με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα πολυτελή brands φέρεται ότι εμφάνισαν βελτιωμένες επιδόσεις σε σχέση με πέρυσι κατά το πρώτο τετράμηνο, καθώς οι καταναλωτές που «αντέχουν» να υποστηρίξουν ακριβά είδη επισκέφθηκαν τα φυσικά καταστήματα.
«Παρά το γεγονός ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα τίποτα ιδιαίτερο στο λιανεμπόριο και τον καταναλωτή, εντούτοις, κατ´ εξαίρεση φέτος, σε μία περίοδο υψηλού πληθωρισμού, παρουσιάζονται ως ευκαιρία για φθηνές αγορές. Τα εμπορικά καταστήματα και όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου αναμένεται να προσφέρουν μεγάλη ποικιλία εποχικών προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές και, όπως πάντα, με την καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελάτες τους, αλλά και σεβασμό στα υγειονομικά μέτρα», τόνισε ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής.
Κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη, με τις κυρώσεις προς τον εμπορικό κόσμο να είναι αυστηρές.
Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
Οι καταστηματάρχες σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Άκης Πετρετζίκης: Γεννά η γυναίκα του από μέρα σε μέρα και αυτή η φώτο, έκανε ρεκόρ από likes!.
Love Island: Οι δύο γνωστές κουκλάρες που μπαίνουν στο ριάλιτι
Φουλ στους κοιλιακούς η οικογένεια Ζιντάν – Viral η φωτογραφία τους
Μίνα Αρναούτη: Μοίρασε εγκεφαλικά με το αποκαλυπτικό ντεκολτέ της
Η σκέψη που ξεκίνησε από ένα παιδικό όνειρο και είχε αντικείμενο την δημιουργία ενός ραδιοφώνου που θα είχε άποψη και θα σεβόταν τον ακροατή έγινε πράξη. Δημιουργήσαμε με πολύ κόπο, μεράκι και φαντασία έναν σταθμό καθρέφτη της προσωπικότητάς μας. Εδώ θα βρεις ειδήσεις, αθλητικά, μόδα, ψυχαγωγία και διασκέδαση. H σωστή και προσεκτική εναλλαγή και διαδοχή των μουσικών ήχων, είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας του Focus 99,6. Παλιές αλλά και νέες κυκλοφορίες σχηματίζουν το χαρακτήρα του, κρατώντας την νεανική του όψη και την θέληση για ραδιόφωνο επικοινωνία και ψυχαγωγία. Είναι ο σταθμός που διαβάζει τη σκέψη του ακροατή και σέβεται την προσωπικότητα του.
Copyright © 2019 Focus Radio. All rights received.
0 comments