Ελληνικό: 9.000 κατοικίες και για μεσαία πορτοφόλια – Ποιες θα είναι οι τιμές πώλησης

Οι άνθρωποι της Lamda Development που έχει την ευθύνη του project επαναλαμβάνουν πως το έργο θα απευθύνεται σε όλους και όχι σε λίγους κροίσους

Eκτός από τις πολυτελείς κατοικίες και τα διαμερίσματα στον ουρανοξύστη των 200 μέτρων, στην έκταση του Ελληνικού προγραμματίζεται και η δημιουργία περίπου 9.000 σπιτιών που θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Σε ανθρώπους δηλαδή μεσαίας και μεγαλύτερης οικονομικής επιφάνειας, οι οποίοι θα δώσουν ζωή και θα συντηρήσουν τις επιχειρηματικές και άλλες δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν στην περιοχή, από χώρους γραφείων και εμπορικά καταστήματα μέχρι εστιατόρια και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι άνθρωποι της Lamda Development που έχει την ευθύνη του project επαναλαμβάνουν σχεδόν μονότονα πως το έργο θα απευθύνεται σε όλους και όχι σε λίγους κροίσους, όπως λανθασμένα πιστεύουν κάποιοι.

Υπογραμμίζουν μάλιστα πως τα πολυτελή διαμερίσματα στον ουρανοξύστη «Marina Tower» ή βίλες αποτελούν μόλις το 5% των οικιστικών ακινήτων που θα κατασκευασθούν στην πρώην έκταση του διεθνούς αεροδρομίου των Αθηνών.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, οι τιμές για αυτές τις κατοικίες θα είναι χαμηλότερες από αυτές που πωλούνται οι νεόδμητες κατοικίες στα νότια προάστια, δηλαδή κάτω από τα 6.000 με 7.000 ευρώ το τετραγωνικό. Πηγές της εταιρείας σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις στο πρόσφατο παρελθόν, – προτού μπει το project στις ράγες – ανέφεραν πως για τα σπίτια που δεν θα βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο οι τιμές θα ξεκινούν από τα 3.500 ευρώ/τ.μ.

Πρόθεση της Lamda είναι να «γεννηθεί» μια καινούργια «πράσινη» πόλη περίπου 25.000 κατοίκων με γειτονιές και πάρκα που θα είναι ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους και θα ενσωματώνει τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες. «Το Ελληνικό θα είναι μια έξυπνη πόλη, ψηφιακή, πράσινη, μια πόλη που ενεργειακά θα τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου με πράσινη ενέργεια», δήλωσε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου. Πέρα από τους πολύ πλούσιους, οι οποίοι έσπευσαν να εξασφαλίσουν από τώρα την παρουσία τους, υπογράφοντας ειδικά προσύμφωνα ενδιαφέρον σύμφωνα με πληροφορίες από μεσιτικούς κύκλους εκδηλώνεται και από λιγότερο «βαριά πορτοφόλια».

Οι εικόνες και τα σχέδια που παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε διαδικτυακή εκδήλωση εντυπωσίασαν και έκαναν αρκετούς δυνητικούς αγοραστές να διερευνήσουν τις δυνατότητες που υπάρχουν. Είναι ενδεικτικό πως η μεγάλη ζήτηση τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό «υποχρέωσε» ήδη τους διοικούντες τη Lamda να επισπεύσουν την ανέγερση περίπου 1.500 κατοικιών. Ο Οδυσσέας Αθανασίου μιλώντας σε επενδυτική ημερίδα που οργάνωσε πριν από δυο 24ωρα η Goldman Sachs με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες ανέφερε ότι οι προπωλήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «ασύλληπτη για κάθε νου την επιτυχία των προπωλήσεων».

Οι συμφωνημένες προπωλήσεις κατοικιών και πωλήσεις οικοπέδων, σημείωσε, ανέρχονται ήδη σε 700 εκατ. ευρώ ενώ προέβλεψε ότι οι εκτιμώμενες προπωλήσεις και πωλήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανέλθουν σε 1,2 δισ. ευρώ.

Το «Vouliagmenis Mall»

Ανάλογη ζήτηση εκδηλώνεται από ηχηρά «ονόματα» του λιανεμπορίου και για τους εμπορικούς χώρους που θα κατασκευασθούν, με επίκεντρο το «Vouliagmenis Mall».

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρείες/καταστηματάρχες για το Vouliagmenis Mall ανέρχεται ήδη σε 60% πριν από την επίσημη παρουσίαση των σχεδίων.

Πρόκειται για το εμπορικό κέντρο που θα αναπτυχθεί επί της οδού Βουλιαγμένης και θα εφάπτεται στους σταθμούς μετρό Αργυρούπολης και Ελληνικού.

Θα διαθέτει καθαρή εκμισθώσιμη επιφάνεια 72.000 τ.μ. έναντι των 58.000 τ.μ. που προσφέρει σήμερα το The Mall Athens και θα αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας.

Υπολογίζεται πως θα παραδοθεί το 2025, όπως και όλο το παραλιακό μέτωπο μαζί με ένα κομμάτι του πάρκου αλλά και τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Συνολικά, στη φάση υλοποίησης του έργου που θα κοστίσει συνολικά 8 δισ. ευρώ θα απασχοληθούν περίπου 10.000 εργαζόμενοι ενώ όταν αρχίσουν να λειτουργούν τα συνεδριακά κέντρα, τα mall καθώς και τα ξενοδοχεία και άλλες δραστηριότητες τότε θα φθάσουν στους 70.000 με 80.000 εργαζόμενους.

Έτσι θα είναι το παράκτιο μέτωπο και η Marina Galleria

Τα σχέδιά της για την αναμόρφωση του παράκτιου μετώπου του Ελληνικού, αλλά και το νέο τοπόσημο στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, τη Marina Galleria, που θα αναδείξουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα σε κορυφαίο προορισμό παγκοσμίως, παρουσίασε σήμερα η Lamda Development.

Πρόκειται για τη δεύτερη διαδικτυακή ενημέρωση της Lamda Development για το εμβληματικό έργο του Ελληνικού και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοποριακής παρουσίασής του στους πολίτες.

«Το άνοιγμα προς τη θάλασσα έχει κεντρική θέση στον σχεδιασμό μας για το Ελληνικό. Γι’ αυτό και η αναμόρφωση του παράκτιου μετώπου είναι από μόνη της μία ξεχωριστή ανάπτυξη, στην οποία έχουμε δώσει προτεραιότητα. Όραμά μας είναι η παραλιακή ζώνη του Ελληνικού, μήκους 3,5 χιλιομέτρων, να αναδειχθεί στο ομορφότερο κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας και να γίνει αγαπημένος προορισμός ψυχαγωγίας, άθλησης, χαλάρωσης και διασκέδασης για όλους, αλλά και ένας νέος εμπορικός και τουριστικός πόλος που θα δημιουργήσει πλούτο για τη χώρα» ανέφερε, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου.

Marina Galleria: Ένας νέας γενιάς προορισμός δίπλα στη θάλασσα

Η Marina Galleria (www.theellinikonmarinagalleria.com) θα προσφέρει στους επισκέπτες μία πολύπλευρη και υψηλής αισθητικής εμπειρία αγορών, γαστρονομίας και ψυχαγωγίας, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διεθνείς τάσεις.

Σε 22.000 τ.μ., θα φιλοξενεί κορυφαίους οίκους μόδας, ορισμένοι, εκ των οποίων, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες σχεδιαστές. Θα προσφέρει, επίσης, σειρά γαστρονομικών προτάσεων υψηλού επιπέδου από διάσημους Έλληνες και ξένους chef, αλλά και πληθώρα πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Σχεδιασμένη από το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma and Associates, το οποίο υπογράφει εντυπωσιακά έργα παγκοσμίως, η Marina Galleria θα είναι ένα από τα τοπόσημα του Ελληνικού, ένα αρχιτεκτονικό σημείο αναφοράς στη νέα μαρίνα του Άγιου Κοσμά και πόλος έλξης για επισκέπτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Η Chief Development Officer της Lamda Development για τη Marina Galleria, κα Μελίνα Παΐζη

«Χάρη στην προνομιακή της τοποθεσία, την υψηλής αισθητικής αρχιτεκτονική της και τη σχέση της με το υδάτινο στοιχείο, αλλά και την πολύπλευρη εμπειρία που θα προσφέρει στους επισκέπτες της, η Marina Galleria θα αποτελέσει έναν προορισμό νέας γενιάς, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα», υπογράμμισε η Chief Development Officer της Lamda Development για τη Marina Galleria, κα Μελίνα Παΐζη. «Για τον σχεδιασμό της Marina Galleria, είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να συνδυάσουμε στοιχεία και υλικά του ελληνικού τοπίου, ακολουθώντας μία σύγχρονη φιλοσοφία σχεδιασμού. Έτσι, γεννήθηκε μία νέα τυπολογία: ένας υπερσύγχρονος εμπορικός προορισμός, ανοιχτός προς τη θάλασσα, τον ήλιο και το ελληνικό τοπίο», σημείωσε ο κ. Άρης Καφαντάρης, Διευθυντής Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του αρχιτεκτονικού γραφείου Kengo Kuma & Associates.

Το ομορφότερο παραλιακό μέτωπο της Ευρώπης

Ο σχεδιασμός της Lamda Development για την ανάπλαση της παράκτιας ζώνης του Ελληνικού περιλαμβάνει μία σειρά από εμβληματικά τοπόσημα και σημεία προορισμού, που θα αναδείξουν τη μοναδική φυσική ομορφιά αλλά και τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης της Αθηναϊκής Ριβιέρας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως για όλο τον χρόνο.

Στο παράκτιο μέτωπο θα δημιουργηθεί, μεταξύ άλλων, μία νέα αμμώδης παραλία μήκους 1 χλμ., ελεύθερης πρόσβασης, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να κολυμπήσουν, να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν.

Στα έργα εντάσσεται, επίσης, η ανάπλαση της μαρίνας του Αγίου Κοσμά, η οποία θα αναβαθμιστεί τόσο από πλευράς χωρητικότητας όσο και υπηρεσιών, καθώς και η δημιουργία δύο υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχειακών μονάδων σε συνεργασία με τον Όμιλο ΤΕΜΕΣ. Στην ίδια περιοχή θα βρίσκεται και ο Marina Tower, ο πράσινος ουρανοξύστης μοναδικής αρχιτεκτονικής, σχεδιασμένος από το κορυφαίο αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners.

Το παράκτιο μέτωπο θα συνδέεται με το Μητροπολιτικό Πάρκο και τις υπόλοιπες περιοχές του Ελληνικού, μέσα από ένα δίκτυο 50 χλμ., που θα περιλαμβάνει διαδρομές περιπάτου, ποδηλάτου και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Στόχος της Lamda Development είναι η ανάδειξη του Ελληνικού και της Αθηναϊκής Ριβιέρας σε παγκόσμιο ποιοτικό προορισμό, που θα προσφέρει αξία στους όμορους δήμους, την Αττική και τη χώρα και θα δώσει στους πολίτες νέους ανοιχτούς όμορφους χώρους για να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν, να χαλαρώσουν στο πράσινο με θέα τη θάλασσα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *