Εκλογές στη Γαλλία – Δημοσκόπηση: Νικητής στον δεύτερο γύρο ο Εμανουέλ Μακρόν με το 55,5%

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 55,5% των ψήφων απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Ipsos-Sopra Steria για τα France Info και Le Parisien-Aujourd’hui En France.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία αναμένεται να φθάσει το 72%. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 14-16 Απριλίου.

Συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία

Με τον Εμάνουελ Μακρόν να πραγματοποιεί την προεκλογική του συγκέντρωση στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, την Μασσαλία, και την Μαρίν Λεπέν να μεταβαίνει σε μία γαλλική κωμόπολη 4000 κατοίκων όπου στον πρώτο γύρο έλαβε το 37% συνεχίστηκε και σήμερα, μεγάλο Σάββατο των καθολικών, η προεκλογική εκστρατεία στην Γαλλία. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Μασσαλία ο υποψήφιος για την επανεκλογή του Μακρόν αναφέρθηκε περισσότερο παρά ποτέ στα οικολογικά ζητήματα έχοντας προφανώς ως στόχο να λάβει το μεγαλύτερο δυνατό τμήμα των ψηφοφόρων που στον πρώτο γύρο ψήφισαν τον υποψήφιο των οικολόγων.

Ειδικότερα ο Μακρόν αφού επισήμανε ότι η ψήφος της 24ης Απριλίου είναι «επιλογή πολιτισμού», δήλωσε ότι στοχεύει σε «μια πιο οικολογική οικονομία, ευνοϊκή για τη βιοποικιλότητα και την προστασία του κλίματος» ότι αν εκλεγεί θα ορίσει έναν «πρωθυπουργό άμεσα υπεύθυνο για τον οικολογικό σχεδιασμό» και ότι θέλει «να πάει δύο φορές πιο γρήγορα» στα οικολογικά ζητήματα.

Την ίδια στιγμή, η ακροδεξιά υποψήφιος Λεπέν είπε ότι επιθυμεί μια «εθνική οικολογία» και όχι την «τιμωρητική οικολογία» του Εμανουέλ Μακρόν και υποσχέθηκε να κυβερνήσει τη Γαλλία σαν «μητέρα».

«Αν ο κόσμος ψηφίσει, ο λαός κερδίζει», είπε ακόμη η Λεπέν ενώ σχολιάζοντας τις σημερινές διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς έκανε λόγο για «βίαιη αναταραχή» και «ασέβεια προς τη δημοκρατία».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *