Είσοδος αγνώστου στην Τράπεζα της Ελλάδος και αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψή του

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα είναι μια περίεργη εισβολή στον χώρο της Τράπεζας της Ελλάδας στην Καλαμάτα, στη συμβολή των οδών Αριστομένους και Νικηταρά. Άνδρας με κουκούλα και κρατώντας κάτι που μοιάζει με λοστό βρίσκεται στον κήπο της Τράπεζας, σε έξαλλη κατάσταση, αφού προηγουμένως εισέβαλε από την κεντρική πόρτα του κήπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά χρησιμοποίησε βαριοπούλα αλλά όταν είδε οτι δεν είχε αποτέλεσμα στη σιδερένια συρόμενη πόρτα, επέστρεψε με “σκύλα”, οπότε και κατάφερε να την ανοίξει, ενώ ταυτόχρονα  ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός της Τράπεζας. Ο ίδιος απτόητος μπήκε στο αυτοκίνητό του και πέρασε την πόρτα, εισβάλλοντας στον κήπο της Τράπεζας και παρκάροντας εκεί το αυτοκίνητό του.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας και της ΔΙΑΣ καθώς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας, Ηλίας Αξιοτόπουλος . Ο κουκουλοφόρος, που φοράει σκούρο φούτερ και σορτς,  είναι γνώριμος στις αστυνομικές αρχές και εκτιμάται πως είναι  υπο την επήρεια χαπιών. Το τετράγωνο έχει αποκλειστεί απο την Αστυνομία. Είναι προς το παρόν άγνωστος ο λόγος της εισβολής του στον κήπο της Τράπεζας. Ο δράστης κινείται με νευρικότητα μέσα στον κήπο κραδαίνοντας τον λοστό, ενώ κάποια στιγμή πήρε το λάστιχο ποτίσματος του κήπου και επιχείρησε να καταβρέξει τους αστυνομικούς που έχουν κυκλώσει τον χώρο και ετοιμάζονται για επέμβαση.

Όλη η αναστάτωση ξεκίνησε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, όταν και σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία για ένα μικρό ασημί αυτοκίνητο που ανέβαινε την οδό Φαρών ανάποδα, κινούμενο στο αντίθετο ρεύμα, με τον οδηγό του αυτοκινήτου να φοράει κουκούλα. Αμέσως ειδοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να το εντοπίσουν και να το σταματήσουν. Ο κουκουλοφόρος οδηγός κινήθηκε αστραπιαία, και έφτασε μέχρι και τη Νικηταρά, οπότε και σταμάτησε το όχημα έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, βγήκε απο αυτό και προσπαθούσε να σπάσει με βαριοπούλα την συρόμενη πόρτα του κήπου. Αφού δεν τα κατάφερε επέστρεψε με λοστό από το αυτοκίνητο, οπότε και την άνοιξε. Από εκείνη την ώρα βρίσκεται στον κήπο της Τράπεζας και αρνείται να βγει.