“Δημιουργική Πρωτοβουλία”: Παρουσίαση 5 υποψήφιων γυναικών στην παράταξη του Θανάση Βασιλόπουλου

Έμφαση στο ρόλο των γυναικών στην αυτοδιοίκηση συνεχίζει να δίνει ο Δήμαρχος Καλαμάτας, με την παρουσίαση σήμερα ακόμα 5 γυναικών που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του Θανάση Βασιλόπουλου “Δημιουργική Πρωτοβουλία για τον Δήμο Καλαμάτας”.


Μέχρι τώρα έχουν παρουσιαστεί 45 υποψήφιοι, εκ των οποίων οι 26 είναι γυναίκες, γεγονός που υπογράμμισε και ο Θανάσης Βασιλόπουλος στη σημερινή παρουσίαση. Αναλυτικά, ο Δήμαρχος δήλωσε:

” Δίνουμε στις γυναίκες τον ρόλο που τους αξίζει για ενεργή παρέμβαση στην αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας”

“Η Παράταξή μας, η «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας», πιστή στα ραντεβού της και σήμερα ανακοινώνει μια ακόμη ομάδα νέων υποψηφίων μας.
Και η σημερινή μας παρουσίαση ανήκει στις γυναίκες. Δίνουμε στις γυναίκες το ρόλο που τους αξίζει. Θέλουμε τη γυναίκα δίπλα μας με ουσιαστικό πολιτικό ρόλο στην αυτοδιοίκηση και ενεργή παρέμβαση στην αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας.
Έτσι και σήμερα παρουσιάζουμε την τρίτη πεντάδα αποκλειστικά με γυναίκες υποψήφιες, δυναμικές, γυναίκες της εργασίας, καταξιωμένες στον τομέα τους, μητέρες, με ενεργό συμμετοχή στα κοινά.
Για μας η κάθε ανακοίνωση άλλωστε έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η κάθε υποψήφια, ο κάθε υποψήφιος αναγνωρίζει τον συλλογικό αγώνα που κάνουμε καθημερινά για την πόλη μας, για το Δήμο μας και επιθυμεί να συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια. Γιατί για εμάς ο στόχος, το όραμα είναι ένα. Να καταστήσουμε το Δήμο μας Δήμο πρότυπο, με έργο στην πράξη, με σχέδιο και με πρόγραμμα. Έναν τόπο που αξίζει να ζεις.
Έτσι με χαρά καλωσορίζουμε στην «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» τις:

Ζέππου Νικολέτα

Η Νικολέτα είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφικής, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Έχει εργαστεί ως ιδιωτική υπάλληλος ενώ σήμερα εργάζεται στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Καλαμάτας.
Έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο κοινωνικό φροντιστήριο του συλλόγου πολυτέκνων Νομού Μεσσηνίας ως εκπαιδευτικός – φιλόλογος.
Έχει διατελέσει για δυο έτη Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Καλαμάτας.
Είναι παντρεμένη με τον Λεβαντή Παναγιώτη με τον οποίον έχουν αποκτήσει μια κόρη.

Κάργα Ευγενία

Η Ευγενία είναι απόφοιτος Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου με ειδικότητα Πληροφορικής, και του Δημόσιου ΙΕΚ Καλαμάτας με ειδικότητα «Τεχνικός Φαρμάκων, καλλυντικών και παρεμφερών Προϊόντων».
Έχει εργαστεί για πολλά έτη ως ιδιωτική υπάλληλος σε επιχειρήσεις της πόλη μας και σήμερα εργάζεται ως δημοτική υπάλληλος.
Είναι Εθελόντρια στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας.
Επίσης είναι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι φίλοι της Παράδοσης».
Είναι παντρεμένη με τον Χρήστο Μπαρούνη με τον οποίο έχουν αποκτήσει δυο παιδιά.

Κατσούλη Πελαγία

Η Πελαγία έχει σπουδάσει ελληνικό πολιτισμό στο τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και δημοσιογραφία στο Κολλέγιο Δημοσιογραφικών Σπουδών.
Είναι μάχιμη δημοσιογράφος τα τελευταία 30 χρόνια, υπηρετώντας το λειτούργημα της Ενημέρωσης μέσα από θέσεις ευθύνης σε Εφημερίδες, Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς Σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας (Skai Tv – Radio, Καθημερινή, Mega tv, Real Fm, Αθήνα 9,84).
Τα τελευταία 10 έτη, ως υπέρμαχος του υγιούς συνδικαλισμού είναι εκλεγμένη ως αναπληρωματικό μέλος στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών), στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και στην Εξελεγκτική Επιτροπή του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης, αιρετό όργανο που ασκεί τον οικονομικό έλεγχο του Ταμείου και των πεπραγμένων της Διοίκησης.
Έχει διατελέσει Σύμβουλος Επικοινωνίας σε πολιτικούς φορείς, Δημόσιους Οργανισμούς και επαγγελματικούς φορείς σχεδιάζοντας και υλοποιώντας- μεταξύ άλλων- μια σειρά προγραμμάτων κοινωνικής υπευθυνότητας σε όλη την ελληνική επικράτεια. Παράλληλα υπήρξε διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας και επικεφαλής γραφείων τύπου σε μεγάλες ιδιωτικές Εταιρείες, ενώ υπήρξε εθελόντρια κοινωνικής πρόνοιας στον Ερυθρό Σταυρό .

Μπελογιάννη Αναστασία

Η Αναστασία είναι απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Αρφαρών και έχει σπουδάσει Πληροφορική.
Είναι ελεύθερος επαγγελματίας πάνω από είκοσι πέντε έτη με αντικείμενο τις υπηρεσίες μεσίτη ακινήτων και τις ασφάλειες.
Έχει διατελέσει, Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίου Φλώρου, Γραμματέας του Συλλόγου Προέδρων και Παρέδρων Νομού Μεσσηνίας και Ιδρυτικό μέλος της Κεντρικής ¨Ένωσης Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Ελλάδος.
Επίσης έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, Υπεύθυνη για την σύσταση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αρφαρών, Αντιπρόεδρος και μέλος ΔΣ των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντιπρόεδρος της Κτηματικής Ανώνυμης Εταιρίας «ΔΙΟΚΛΗΣ Α.Ε. » του Δήμου Καλαμάτας, Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Επιτροπής διοργάνωσης του ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ, Δημοτική Σύμβουλος Καλαμάτας, Εντεταλμένη Σύμβουλος για την προετοιμασία του φακέλου για την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης “ΦΑΡΙΣ”, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας.
Είναι Πρόεδρος και Ιδρυτικό Μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου « ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΙΣΟΥ», Γραμματέας του Συλλόγου ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΛΑΤΕΟΣ, Γραμματέας και μέλος Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου « Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Αρφαρών.
Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Κοινωνικής Δράσης με τίτλο «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ».
Είναι παντρεμένη με τον Ελληνο-Αυστραλό Επιχειρηματία Γεώργιο Θεοδωρακόπουλο και μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Χαϊδεμένου – Ζαχαροπούλου Σοφία

Η Σοφία είναι απόφοιτος Γενικού Λυκείου.
Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως έμπορος σε δική της επιχείρηση. Επίσης έχει εργαστεί σε εξαγωγικές εταιρείες που εμπορεύονταν αγροτικά προϊόντα με βασικότερο προϊόν το ελαιόλαδο.
Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων παιδιών με δυσλεξία.
Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σχολείων της πόλης μας.
Συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις που στόχο έχουν την οικογένεια και το παιδί.
Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Ζαχαρόπουλο με τον οποίον έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Φίλες και Φίλοι,

Με την ολοκλήρωση της σημερινής παρουσίασης έχουμε ανακοινώσει τους πρώτους 45 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού μας. 26 Γυναίκες και 19 Άνδρες χωρίς ακόμα να έχουν ενσωματωθεί εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι. Μια μεγάλη ομάδα με συνεργάτες από όλους τους επαγγελματικούς χώρους, με δραστηριοποίηση σε αθλητικούς – πολιτιστικούς φορείς, με ενεργή συμμετοχή, με όρεξη, με διάθεση και με κοινό στόχο το όραμα μας για την πόλη μας.
Μπαίνοντας στην τελική ευθεία των εθνικών εκλογών, καθώς απομένουν λιγότερο από είκοσι ημέρες, θα σταματήσουμε τις ανακοινώσεις νέων υποψηφίων μέχρι την ολοκλήρωσή τους.
Ως συνδυασμός προετοιμαζόμαστε για τις επερχόμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης καθώς ήδη καταρτίζεται το πρόγραμμα της «Δημιουργικής Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας».
Ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, στο οποίο εμπεριέχεται το όραμά μας για την Καλαμάτα, ο σχεδιασμός μας, αλλά και το σύνολο των έργων που ως Δημοτική Αρχή έχουμε δρομολογήσει.
Έργα που σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις για την υλοποίησή τους. Χρηματοδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Έργα στην πράξη για την Καλαμάτα που αξίζει να ζεις”.