Δημιουργία προνομιακής κάρτας υγείας για τα μέλη του Επιμελητηρίου από το City Hospital και την Diaplasis σε συνεργασία με το Hellenic Healthcare Group (HHG)

Περισσότεροι από 100.000 επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και εργαζόμενοι σε μεσσηνιακές επιχειρήσεις αναμένεται να επωφεληθούν από την προνομιακή κάρτα υγείας που εξασφάλισε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για τα μέλη του, σε συνεργασία με τον Όμιλο Hellenic Healthcare Group (HHG), την κλινική City Hospital και το Κέντρο Αποκατάστασης Diaplasis.

Χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου δόθηκε σχετική συνέντευξη Τύπου, παρουσιάστηκε η προνομιακή κάρτα υγείας και εγκαινιάστηκε η συνεργασία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας με τις προαναφερόμενες δομές υγείας.

Η παρουσίαση έγινε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βαγγέλη Ξυγκώρο, τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου City Hospital & Diaplasis Βασίλη Τζωρτζάκη, την υπεύθυνη Επικοινωνίας του Ομίλου HHG Ελένη Σκουλούδη και τον νέο επιστημονικό διευθυντή του Κέντρου Diaplasis Παναγιώτη Κωνσταντόπουλο.

Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Οπως ειπώθηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου, με την εν λόγω συνέργεια το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ξεκινά μια διαδικασία ανταποδοτικών παροχών προς τα μέλη του, που θα κορυφωθεί με την ολοκλήρωση της ψηφιακής αναβάθμισής του, αλλά και την παροχή συμβουλευτικών και όχι μόνο υπηρεσιών. Η κάρτα υγείας που παρουσιάστηκε χθες εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς στήριξης της επιχειρηματικής κοινότητας της Μεσσηνίας και του προσωπικού των επιχειρήσεών της. Μια προσπάθεια που, όπως τόνισε ο Βαγγέλης Ξυγκώρος, λόγω της πρωτόγνωρης συνθήκης που βιώνουμε, δε θα μπορούσε παρά να εγκαινιαστεί με τα θέματα που αφορούν την υγεία, τις δομές της, αλλά και την προσβασιμότητα όλων σε αυτή. Περαιτέρω, είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αποτελεί κρίσιμο πλέον ζήτημα για τη βιώσιμη ανάπτυξη κάθε τόπου η ασφάλεια που παρέχει στον κάτοικο και στον επισκέπτη η ύπαρξη και λειτουργία σύγχρονων δομών υγείας και οι παροχές που προσφέρουν.

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Με το σκεπτικό αυτό, λοιπόν, και μετά από συζητήσεις με την Hellenic Healthcare Group, το City Hospital και το Κέντρο Αποκατάστασης Diaplasis, το Επιμελητήριο προχώρησε από κοινού με τις εν λόγω δομές στην έκδοση κάρτας υγείας, η οποία θα παρέχει προνομιακές τιμές και παροχές σε όλες τις επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας αλλά και στο προσωπικό τους. “Οι διοικήσεις των ανωτέρω δομών υγείας με αυτή την προσφορά τους απέδειξαν εμπράκτως τον ρόλο της κοινωνικής εταιρικής υπευθυνότητας, η οποία στο άμεσο μέλλον θα ενδυναμωθεί και με άλλες κοινές δράσεις και συνέργειες” σημείωσε ο κ. Ξυγκώρος.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ

Η Ελένη Σκουλούδη μίλησε για τις παροχές του Ομίλου HHG (Hellenic Healthcare Group), του μεγαλύτερου, όπως είπε, ιδιωτικού ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε, στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης της ιατρικής και νοσηλευτικής περίθαλψης στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές και όραμα τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών υγείας σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα και την ανάδειξη της χώρας διεθνώς σε πρωτοπόρο στην ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη, μαζί με το City Hospital, τη μοναδική ιδιωτική, μικτή χειρουργική κλινική στη Νοτιοδυτική  Πελοπόννησο, και το εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης ατόμων με κινητικά και λειτουργικά ελλείμματα Diaplasis, ο Όμιλος HHG συμμετέχει στην πρωτοποριακή αυτή συνεργασία με τη δημιουργία της ειδικής κάρτας υγείας, για όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Όπως εξήγησε ο Βασίλης Τζωρτζάκης και μετά από αυτόν ο Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος και νωρίτερα η Ελένη Σκουλούδη, αυτό σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι των επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, καθώς και οι οικογένειές τους, θα έχουν προνομιακή πρόσβαση:

– Στο City Hospital: μια κλινική δυναμικότητας 32 κλινών που λειτουργεί στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας από το 1992, παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, στελεχωμένη από διακεκριμένους ιατρούς σχεδόν όλων των ειδικοτήτων και άρτια εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, με τμήματα γενικής χειρουργικής, μαιευτικό – γυναικολογικό, οφθαλμολογικό, ορθοπεδικό και γαστρεντερολογικό-ενδοσκοπικό.

– Στο κέντρο Diaplasis: το εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης ατόμων με κινητικά και λειτουργικά ελλείμματα, δυναμικότητας 97 κλινών, με δυνατότητα εσωτερικής και εξωτερικής νοσηλείας και υπηρεσίες που περιλαμβάνουν: φυσικοθεραπεία, ρομποτική αποκατάσταση, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, υδροθεραπεία σε εσωτερική πισίνα, θεραπευτική γυμναστική, ψυχολογική υποστήριξη, ειδική διατροφή, νοσηλευτική φροντίδα και συνεχή ιατρική παρακολούθηση, ενώ, για την μεταφορά των ασθενών, η Diaplasis διαθέτει υπερσύγχρονο ασθενοφόρο όχημα καθώς και δυο ειδικά διαμορφωμένα μικρά λεωφορεία μεταφοράς ΑΜΕΑ.

– Στα 6 κορυφαία θεραπευτήρια του Ομίλου HHG: το “Υγεία”, το Metropolitan Hospital, το “Μητέρα”, το Metropolitan General, το “Λητώ” και το Creta InterClinic, καθώς και στα προηγμένα διαγνωστικά κέντρα Healthspot που βρίσκονται σε Κηφισιά, Γλυφάδα, Περιστέρι και Πειραιά. Δηλαδή πρόσβαση σε νοσηλευτικές μονάδες που αποτελούν πρότυπα (Centers of Excellence) σε παγκόσμιο επίπεδο, και σε 6.357 ιατρούς, 4.274 εργαζόμενους, 1.438 κλίνες νοσηλείας, 9 ρομποτικά χειρουργικά συστήματα, 9 μαγνητικούς τομογράφους τελευταίας γενιάς, 19 υπερσύγχρονα ασθενοφόρα και σε διαγνωστικές υπηρεσίες κορυφαίου επιπέδου.

Η διαδικασία χορήγησης θα ξεκινήσει άμεσα με την αποστολή αιτήσεων στα μέλη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, όπου η κάθε επιχείρηση δύναται να εγγράψει και το προσωπικό της. Οι κάτοχοι θα ενημερώνονται για τις προνομιακές τιμές και παροχές από τις γραμματείες των υγειονομικών δομών.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *