Δημιουργία Πνευματικού Κέντρου στη Χώρα με έγκριση από το Πράσινο Ταμείο

Την έγκριση χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο για τη δημιουργία Πνευματικού Κέντρου στη Χώρα, ανακοίνωσε χθες το πρωί ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, μετά από συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Μεσσήνιο στην καταγωγή πρόεδρο του Ταμείου Στάθη Σταθόπουλο.

Η πρόταση αξιολογήθηκε ως προς την πληρότητά της και εγκρίθηκε από το Ταμείο χρηματοδότηση ύψους 177.100 ευρώ προς τον δήμο.
Να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο του 2020 ο δήμος είχε αιτηθεί την ένταξη του έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου “Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2019-2020”, με τίτλο μελέτης “Επισκευαστικές εργασίες διαμόρφωσης κτηρίου Δ.Κ. Χώρας για τη δημιουργία κοινωνικοπολιτιστικού κέντρου», προϋπολογισμού 562.000 ευρώ, με συγχρηματοδότηση από πόρους του δήμου.

Το έργο αφορά την ανακαίνιση και διαμόρφωση των πρώην αποθηκών ΑΤΕ που βρίσκονται επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου στη Χώρα, με στόχο την επαναχρησιμοποίησή τους για την κάλυψη πολιτιστικών, κοινωνικών και εν γένει αναπτυξιακών δραστηριοτήτων.
Μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος δήλωσε: “Η έγκριση χρηματοδότησης για τη δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου στη Χώρα ήταν για τη δημοτική αρχή ένα στοίχημα. Επιδιώκοντας τη δημιουργία υποδομών πολιτισμού, συνεχίζουμε με το ίδιο σθένος την προσπάθειά μας, ώστε να πραγματοποιηθούν ανάλογα έργα και σε άλλες περιοχές του δήμου. Στην προσπάθεια αυτή, αρωγοί δεν είναι μόνο τα στελέχη του δήμου αλλά και πολίτες που αγαπούν τον τόπο τους. Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες στην μηχανικό Παναγιώτα Λαμπροπούλου, για την πολύτιμη βοήθειά της στη σύνταξη της μελέτης του έργου”.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *