Δήμος Καλαμάτας: Προσοχή σε απατεώνες! Νέα περιστατικά απόπειρας εξαπάτησης

Σε εξέλιξη βρίσκεται οργανωμένη προσπάθεια επιτήδειων να εξαπατήσουν οικονομικά πολίτες και επαγγελματίες της Καλαμάτας μέσω τηλεφώνου και Διαδικτύου.

Άτομα, που δηλώνουν ψευδώς ότι καλούν από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας ισχυρίζονται ότι λόγω αλλαγής της διαδικασίας εξόφλησης τιμολογίων θα πρέπει να σταλεί σύνδεσμος (link) μέσω Viber, ώστε να προχωρήσει η εξόφληση. Να σημειωθεί ότι αναφέρουν πραγματικούς αριθμούς τιμολογίων και άλλων παραστατικών, καθώς και τα αντίστοιχα ποσά, στοιχεία που φαίνεται να έχουν “αλιεύσει” μέσω του “Διαύγεια”.

Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί επισήμως τουλάχιστον τρεις τέτοιες περιπτώσεις χωρίς ευτυχώς να έχουν “τσιμπήσει” τα υποψήφια θύματα.

Για όλη αυτή την κατάσταση έχει ενημερωθεί τόσο η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, όσο και ο Δήμος Καλαμάτας, ο οποίος μάλιστα προέβη ήδη και στην ακόλουθη ανακοίνωση: 

“Από το Δήμο Καλαμάτας γίνεται γνωστό ότι χθες, Δευτέρα 16 και σήμερα, Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, άγνωστος/οι, προσποιούμενοι εργαζόμενους της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου επιχείρησαν να εξαπατήσουν, εργολάβο, ιδιώτη που παρέχει υπηρεσίες στο Δήμο καθώς και τοπική εφημερίδα, δήθεν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής τους.  

Και στις τρεις περιπτώσεις που έχουν γνωστοποιηθεί, έγινε αντιληπτή η προσπάθεια εξαπάτησης. Το περιστατικό ήρθε σε γνώση του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου και άμεσα ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουν υπάρξει αντίστοιχες περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης, με αγνώστους να επικαλούνται είτε το όνομα και την ιδιότητα του Δημάρχου και Αντιδημάρχων, είτε υπηρεσιακών παραγόντων και εργαζομένων του Δήμου.

Σύμφωνα με τις περιγραφές ο τρόπος δράσης των απατεώνων, έχει εμφανιστεί και σε άλλες περιπτώσεις όπου έχουν καταγραφεί περιπτώσεις εξαπάτησης και απόπειρες εξαπάτησης στη χώρα.

Από το Δήμο Καλαμάτας εφιστάται ιδιαίτερη προσοχή προς όλους και τονίζεται κατηγορηματικά ότι συναλλαγές, προμήθειες, χορηγίες, προσφορές κ.λπ. που σχετίζονται με το Δήμο, ακολουθούν πάντα την οριζόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία. Υπογραμμίζεται ότι καμία συναλλαγή δεν γίνεται τηλεφωνικά”.