Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πολιτογραφήθηκαν Έλληνες η μητέρα και ο μικρός αδελφός του

Έλληνες πολίτες πολιτογραφήθηκαν η μητέρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Βερόνικα και ο μικρός του αδελφός Άλεξ, όπως αναφέρεται στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως σήμερα (9/9).

Η τελετή ορκωμοσίας της Βερόνικας Νκεμ Αντετοκούνμπο και του Εμέκα Αντετοκούνμπο, μητέρας και νεότερου αδελφού του Γιάννη, ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, σχετικό προεδρικό διάταγμα υπογράφουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Υπουργός Εσωτερικών,  Μάκης Βορίδης.


Όπως αναφέρεται αμφότεροι «έχουν συμβάλλει στην προβολή της Ελλάδας σε όλη την υφήλιο μέσω των αθλητικών επιδόσεων πολύ υψηλού επιπέδου των παιδιών της οικογένειας Γιάννη, Θανάση και Κώστα και έχουν οργανώσει δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει αυτήν την σπουδαία οικογένεια μεταναστών η οποία αποτελεί θετικό πρότυπο σεμνότητας, ήθους και σκληρής δουλειάς».

“Μακάρι να ήταν εδώ ο πατέρας σας, θα ήταν πολύ περήφανος”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε την οικογένεια Αντετοκούνμπο στο Μέγαρο Μαξίμου κατά την πολιτογράφηση της Βερόνικα και του Άλεξ, μιλώντας παράλληλα για το σπουδαίο έργο που επιτέλεσε ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο.

Από την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, η Βερόνικα και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο είναι επίσημα Έλληνες πολίτες. Κατά τη διάρκεια της πολιτογράφισής τους μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που έχουν επιτελέσει οι γονείς του Γιάννη, με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει -μεταξύ άλλων- πως “μακάρι να ήταν εδώ πέρα μαζί σας ο πατέρας σας, θα ήταν πάρα πολύ περήφανος”.

Αναλυτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: “Είστε τώρα όλη η οικογένεια Έλληνες πολίτες. Επειδή έχουμε πει πάρα πολλά πράγματα για τα παιδιά και για το πόσο περήφανους μάς έχετε κάνει ως τώρα, θα ήθελα να πω μια κουβέντα για το γεγονός ότι έχετε μεγαλώσει καταπληκτικά παιδιά, με αξιοπρέπεια και ήθος. Είστε ο πυλώνας, η κολώνα της οικογένειας. Μακάρι να ήταν εδώ πέρα μαζί σας ο πατέρας σας, θα ήταν πάρα πολύ περήφανος και νομίζω ότι στο πρόσωπό σας στο πρόσωπο της οικογένειας Αντετοκούνμπο, αντικατοπτρίζεται η Ελλάδα που θέλουμε“.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *