Γεωργιάδης: «Άδικο να λέει η εστίαση ότι δεν στηρίχθηκε» – Απάντηση από τους επαγγελματίες εστίασης και αναψυχής Καλαμάτας

Για αχαριστία των επαγγελματιών της εστίασης έκανε λόγο ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Άδωνις Γεωργιάδης  αναφορικά με την έκκληση του κλάδου για μεγαλύτερη στήριξη μετά και την επιβολή των νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού και τα όσα είχε προηγουμένως πει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε σε παρέμβασή του στην τηλεόραση του OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ότι η εστίαση έλαβε τα περισσότερα χρήματα σε σχέση με τους άλλους κλάδους και επεσήμανε πως η στεναχώρια των επιχειρηματιών θα πρέπει να κατευθύνεται προς τους ανεμβολίαστους που «εξ αιτίας τους συνεχίζει να υπάρχει η πανδημία».

Η εστίαση πήρε υπερδιπλάσιους πόρους από οποιονδήποτε άλλο κλάδο

«Το να ακούγεται ότι δεν στηρίζουμε την εστίαση, το να ακούγεται με τέτοια ένταση ότι η εστίαση ζητάει και νέα χρήματα, με συγχωρείτε, είναι πάρα πολύ άδικο. Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, οι εκπρόσωποι του λιανεμπορίου ενώπιον του κ. Πρωθυπουργού, εξέφρασαν το πολύ μεγάλο τους παράπονο ότι η εστίαση πήρε τεράστιους πόρους σε σχέση με άλλους κλάδους. Η αλήθεια είναι ότι η εστίαση πήρε υπερδιπλάσιους πόρους από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στην Ελλάδα. Από ένα σημείο κι έπειτα αρχίζει να ακούγεται σαν αχαριστία όλο αυτό το πράγμα. Γιατί οι πόροι που πήγαν στην εστίαση τους στερήθηκε το λιανεμπόριο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλοι κλάδοι. Ο κ. Καββαθάς, θα πρέπει να βάλει στο δημόσιο λόγο του και αυτή την παράμετρο», είπε ο υπουργός.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι στεναχωρήθηκαν για τα μέτρα. Αλλά η στεναχώρια τους δεν πρέπει να κατευθύνεται προς την κυβέρνηση που αναγκαστικά τα θέσπισε λόγω της πανδημίας, αλλά στους ανεμβολίαστους συμπολίτες τους που επιμένουν να υπάρχει πανδημία στην Ελλάδα με το να μην εμβολιάζονται», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

Απάντηση επαγγελματιών εστίασης και αναψυχής Καλαμάτας

“Πείτε στον κ. Γεωργιάδη ότι:
Η εστίαση υπολειτουργεί για μήνες χωρίς καμία στήριξη
• Το αφήγημα περί χρημάτων που έχει λάβει καταρρέει και το καθρεφτίζει και η έρευνα της alco αφού το μεγαλύτερο διάστημα της πανδημίας έχει μείνει με μηδενική στήριξη ή προγράμματα επιστρεπτέων (δάνειο)
• Να σας πούμε χαρακτηριστικά πως το περίφημο πρόγραμμα του 7% καλύπτει τις απώλειες του 2020 ενώ ολοκληρώνεται το 2021 δεν έχει δοθεί σε όσους το δικαιούνται και το χειρότερο θα το λάβουν στην καλύτερη των περιπτώσεων 3 στους 8. Η πλειοψηφία τίποτα.
• Από τους 20 μήνες της πανδημίας έχουμε υπάρξει 8-12 μήνες εντελώς κλειστοί (ανάλογα αν κάποιος είχε εξωτερικό χώρο ή όχι)
• Έχουμε υπάρξει ο κλάδος που έχει στοχοποιηθεί στο maximum, με τους περισσότερους περιορισμούς από κάθε άλλον και δεν χρηματοδοτήθηκε επαρκώς.


• Οι επιστρεπτέες ήταν για έως και τον Μάρτιο του 21 και απαιτείται επιστροφή μέρους τους. Άρα…..δάνειο. Όχι ενίσχυση.
• Το επανεκκίνησης ήταν για το 2020
• Τα χρήματα των Περιφερειών δόθηκαν για το πρώτο τρίμηνο της πανδημίας! Όχι για μετά.
Θέλετε και άλλα κ. Γεωργιάδη; Όσο για τον διχασμό της Κοινωνίας που προσπαθείτε να επιτύχετε με αυτά που λέτε δεν θα τα καταφέρετε. Το πολύ πολύ την επόμενη εβδομάδα να είναι μαζί μας και ο Εμπορικός Κόσμος”.

Να υπενθυμίσουμε οτι την Τρίτη 16 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί Πανελλαδική 24ωρη απεργία του κλάδου της Εστίασης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα και την έλλειψη αντισταθμιστικών μέτρων στήριξης από την Κυβέρνηση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *