“Βουντή”: Πρεμιέρα αύριο 10 Μαρτίου για τη συμπαραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, Σερρών, Αγρινίου, Λάρισας και των δύο κρατικών σκηνών

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα, Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης του έργου «Βουντή» της Αργυρούς Μαργαρίτη, που θα παρουσιαστεί σε συμπαραγωγή των  ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, Σερρών, Αγρινίου, Λάρισας αλλά και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος καθώς και του Εθνικού Θεάτρου. Το έργο κάνει πρεμιέρα αύριο Παρασκευή 10 Μαρτίου στην Καλαμάτα. Θα ακολουθήσει περιοδεία στις έδρες των θεάτρων που συμμετέχουν στην παραγωγή.

Αρχικά ο Πρόεδρος της Κ.Ε. Φάρις Παντελής Δρούγας ευχαρίστησε τους συντελεστές για την προσπάθεια και το αξιόλογο εγχείρημα.  Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Αστέριος Πετλέκης τόνισε πως η συγκεκριμένη κίνηση να είναι η αρχή για νέες και ωραίες συνεργασίες και το εφαλτήριο για καλύτερα πράγματα από τα κάθε είδους θέατρα. Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στη συγγραφέα του έργου, Αργυρώ Μαργαρίτη, η οποία πέρα από τη μεγάλη τιμή που νοιώθει, εξήγησε την μικρασιάτικη προέλευση και την ιστορία της ηρωίδας του ονόματος «Βουντή» που είναι και ο τίτλος της παράστασης.

IMG 20230309 130540 Medium

Στην εξέλιξη της συνέντευξης, το λόγο πήρε ο Γιώργος Ανδρέου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, ο οποίος μάλιστα έγραψε τη μουσική της παράστασης. Ανέφερε πως η συγκεκριμένη κίνηση είναι ευκαιρία για το θέατρο να δώσει τα αυτονόητα με υψηλό συμβολισμό και να γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, όπου πλέον το πολιτιστικό τοπίο να αποκτήσει μεγαλύτερη ευρύτητα.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου Νίκος Καραγιώργος, μίλησε για τη σύνδεση που δημιουργείτε μεταξύ των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και κατ’ επέκταση των πόλεων. Διαμορφώνοντας, έτσι ένα πλαίσιο συνεργασίας και συνένωσης δυνάμεων.

Από την πλευρά της η ενδυματολόγος της παράστασης Αλεξάνδρα Καψάλα, ευχαριστώντας τους πάντες για την ευκαιρία που της δόθηκε, αναφέρθηκε στην προσπάθεια να φάνει μέσα από το κοστούμι της ηρωίδας της παράστασης η ιστορία της Μικράς Ασίας και της ίδιας της «Βουντή» μέσω στοιχείων από τη λαογραφική παράδοση του τόπου.

Κλείνοντας, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας Γιάννης Μαργαρίτης είπε για τη συγκινητική, δυνατή ιστορία που θα κάνει πρεμιέρα αύριο, με τη συγκλονιστική μουσική και το πολυμορφικό κοστούμι να αλλάζει τις εικόνες πάνω στη σκηνή, δείχνοντας έτσι τις τελευταίες εικόνες της Σμύρνης που έχει χαθεί για πάντα. Ενώ, παράλληλα, το κοινό θα αφουγκραστεί την απίστευτη δύναμη της γυναίκας ηρωίδας να σώσει και να σωθεί.

IMG 20230309 131056 Medium

Παραστάσεις στην Καλαμάτα 10 και 11 Μαρτίου 2023 και ώρα 21.00.

Ακολουθούν παραστάσεις στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, στο Εθνικό Θέατρο και τέλος στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.

Γενική είσοδος: 12 € – μειωμένο: 8 €

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ

Δημοσθενους 2, Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο: 2721082616

331208837 1596599570822208 8757476711609262040 n