Βασίλης Τζαμουράνης: Ανακοίνωση υποψηφιότητας με την προσδοκία “ο δήμος να αλλάξει σελίδα ξεφεύγοντας από την μετριότητα”

Την απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας στις εκλογές του 2023, ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ο Βασίλης Τζαμουράνης, επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε συνέντευξη Τύπου, στην Παραλία, στο ξενοδοχείο “Grand Hotel”.

Ο Επικεφαλής της παράταξης “Πρότυπος Δήμος” ξεκαθάρισε από νωρίς τις προθέσεις του, παρουσίασε ένα πρώτο περίγραμμα των προτάσεών του και άσκησε δριμεία κριτική στην δημοτική αρχή.

Παράλληλα, προχώρησε σε μια πρόσκληση κινητοποίησης “…όλων όσοι δεν συμβιβάζονται με την σημερινή πραγματικότητα καθώς και των κομμάτων και συλλογικοτήτων όπως και των δημοτικών παρατάξεων και όλων των συμβούλων να οδηγηθούν σε μια κοινή κάθοδο με πρόγραμμα και αναπτυξιακούς στόχους” και να συμμετέχουν στο σχήμα που αρχίζει να συγκροτείται “ένα σχήμα δημιουργικής σύνθεσης, πλουραλιστικό, αδέσμευτο για έναν δήμο πρότυπο”. Για τις όλες συζητήσεις που έχουν εξελιχθεί το προηγούμενο διάστημα για την κοινή προσπάθεια των παρατάξεων των μειοψηφιών τόνισε πως “… οι συζητήσεις και οι επαφές είναι σε καλό δρόμο και από εκεί και πέρα θα επιφέρουν και τα προσδοκόμενα αποτελέσματα” αναφέροντας πως το κλίμα “είναι θετικό και αισιόδοξο”.

Βέβαια, στο επίκεντρο ήταν οι προτάσεις του σε όλους τους τομείς με την έκφραση της αναγκαιότητας “…ο δήμος να αλλάξει σελίδα και να ξεφύγει από την μετριότητα”. Ο κ. Τζαμουράνης αρκετές φορές στην διάρκεια της σημερινής του παρέμβασης που έγινε στο νέο ξενοδοχείο της πόλης της Καλαμάτας, το Grand Hotel, φρόντισε να ανεβάσει τους τόνους της κριτικής στην παρουσία της δημοτικής αρχής.

“Χρέος μας είναι να σταματήσουμε τον κατήφορο της μετριότητας… ανάγκη ο δήμος μας να αλλάξει σελίδα… Επαρκές δείγμα της ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής… Αλαζονεία… Απραξία και μη ανάληψη πρωτοβουλιών και ευθυνών…”  ήταν ορισμένες από τις χαρακτηριστικές εκφράσεις κάθε φορά που αξιολογούσε ανά τομέα την πορεία του έργου της δημοτικής αρχής δείχνοντας και τον τρόπο με τον οποίο αναμένεται να πορευθεί.

Η «διακήρυξη» του Βασίλη Τζαμουράνη

Α) Πέρασαν σχεδόν τριάμισι χρόνια από τις τελευταίες Δημοτικές εκλογές.

 • Σεβόμενοι το αποτέλεσμα των εκλογών με σύνεση και υπευθυνότητα, από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής περιόδου , ασκήσαμε τα καθήκοντά μας ανελλιπώς και αδιαλείπτως   ελέγχοντας  τη δημοτική αρχή, χωρίς κραυγές και αντιπολιτευτικές κορώνες , επιδιώκοντας  με τις ιδέες και τις προτάσεις μας να συμβάλλουμε εποικοδομητικά στην διεκπεραίωση και προώθηση του δημοτικού έργου.
 • Δυστυχώς  όμως ο  Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή  σπάνια υιοθέτησαν τις καλοπροαίρετες προτάσεις μας  που θα εξασφάλιζαν την  διαφάνεια και την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους δημότες στο Δήμο και στα Νομικά του πρόσωπα, επιλέγοντας τον δρόμο της αλαζονικής και πελατειακής διαχείρισης όλων των θεμάτων.
 • Πρωτοστατήσαμε ,μαζί με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στα μεγάλα θέματα του Δήμου και της περιοχής που απασχόλησαν το ΔΣ όπως ο δρόμος Καλαμάτα- Ριζόμυλος. η βελτίωση της μελέτης για το αντιπλημμυρικό, η  ανάδειξη των αρχαίων στην πλατεία Υπαπαντής, το  master plan του λιμανιού της Καλαμάτας, το Αεροδρόμιο κ.α., με παρεμβάσεις μας στο ΔΣ αλλά και στα τοπικά  ΜΜΕ (τα οποία με την ευκαιρία   ευχαριστώ για την προβολή ).
 • Εναντιωθήκαμε και στηλιτεύσαμε   κάθε απόπειρα της δημοτικής αρχής για απ’ ευθείας αναθέσεις έργων , προμηθειών και υπηρεσιών χωρίς την απαιτούμενη διαδικασία δημοσιότητας ,ώστε να μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν, τόσο στο κεντρικό Δήμο όσο και στα Νομικά του Πρόσωπα
 • Καταψηφίσαμε αποφάσεις της δημοτικής αρχής που αποσκοπούσαν σε  προσλήψεις με αδιαφανή  και ρουσφετολογικό τρόπο.
 • Υπερασπισθήκαμε την δημοκρατική λειτουργία στο ΔΣ και τα υπόλοιπα αιρετά όργανα, μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο που δημιούργησαν οι γνωστές αντιδημοκρατικές διατάξεις Θεοδωρικάκου που έδωσαν απόλυτη πλειοψηφία στις δημ. Αρχές  (που κρίθηκαν εν τω μεταξύ αντισυνταγματικές)  και  αποδυνάμωσαν τον ρόλο της αντιπολίτευσης .
 • Υπερψηφίσαμε όμως χωρίς συμπλέγματα ,κάθε θετική πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής που κρίναμε ότι είναι προς το συμφέρον των συνδημοτών μας, όπως η διαδικασία ένταξης της Καλαμάτας στις 100 ουδέτερες κλιματικά πόλεις της Ευρώπης , στην ίδρυση ενεργειακής κοινότητας στο Δ.Κ.( που δυστυχώς έχει μείνει στα χαρτιά),στην ίδρυση δημοτικού κυνοκομείου σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης (που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει), στην σύναψη δανείου του Δήμου από το ΤΠκΔ για την διάνοιξη των δρόμων στην Παραλία (που ακόμα δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ), στην τουριστική προβολή του Δήμου παρά τις επιμέρους ενστάσεις μας, στην ίδρυση υδατοδρομίου (που ακόμα δεν έχει λειτουργήσει) κ.α.
 • Καταψηφίσαμε όμως ,αψηφώντας τις όποιες δυσαρέσκειες ακόμη και συναδέλφων και φίλων, σειρά   προγραμματικών συμβάσεων  ύψους πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ  με διάφορες αναπτυξιακές εταιρείες για εκπόνηση μελετών, παροχή υπηρεσιών  κλπ, που διακρίνονταν από αδιαφάνεια, έλλειψη στοιχειώδους  ανταγωνισμού και εξυπηρετούσαν και συνεχίζουν να εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες και  κομματικές αντιπαροχές.
 • Ασκήσαμε σκληρή αλλά έντιμη και δίκαιη αντιπολίτευση στις παραλείψεις της δημ. Αρχής και κυρίως στην πανθομολογούμενη πιά αδυναμία και ανικανότητά της να προγραμματίσει, να ιεραρχήσει και  να υλοποιήσει τα έργα του Δήμου.
 • Είναι καλές οι γιορτές και τα πανηγύρια,  οι χειραψίες, τα χαμόγελα και τα χτυπήματα στην πλάτη όμως χρειάζεται ν’ ασχοληθούμε σοβαρά  με τα καθημερινά προβλήματα των συνδημοτών μας. Προχθές με την πρώτη φθινοπωρινή βροχούλα οι δρόμοι της Καλαμάτας ιδιαίτερα στην Παραλία ήταν γι’ αρκετή ώρα αδιάβατοι, αφού δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα ομβρίων ενώ υπάρχουν έτοιμες και αδειοδοτημένες  μελέτες, περιμένοντας το μεγάλο έργο του ΜΟΡΕΑ, που βέβαια δεν αναφέρεται σ’ αυτά!!
 •  Τα αντιπλημμυρικά στο Νοσοκομείο και την Θουρία έχουν σταματήσει εδώ και 2,5 χρόνια – ήδη προχθές πλημμύρισαν πάλι- ενώ χάθηκαν οι μη απορροφημένες πιστώσεις, και πολλά   έργα καρκινοβατούν με κορυφαίο το έργο μεταφοράς του νερού από το Πήδημα που θα «ξεδιψάσει» την  Καλαμάτα και την Δυτική Μάνη.
 • Πολλά κτιριακά έργα είτε έχουν σταματήσει ή κινδυνεύουν να σταματήσουν , ασφαλτοστρώσεις στην πόλη και τα χωριά έχουν να γίνουν από το 2019 ενώ οι αναπλάσεις στην κεντρική περιοχή της Καλαμάτας πάνε από παράταση σε παράταση!
 • Στο τομέα των Κοινωνικών δράσεων το Δημοτικό Υπνωτήριο ακόμη μετά από 15 μήνες παραμένει επίσημα κλειστό, παρότι τα εγκαινίασε πανηγυρικά ο Δήμαρχος λόγω μη εξασφάλισης της απαραίτητης άδειας, τα δημοτικά πλυντήρια ακόμα δεν έχουν εγκατασταθεί, το Δημοτικό παντοπωλείο διέθεσε το 2020 μόνο περίπου  10.000€ για προμήθεια τροφίμων  από τις 100.000 € που επιχορηγείται ετησίως από τον Δήμο ενώ τα υπόλοιπα χρήματα καταναλώθηκαν κυρίως σε μισθοδοσίες κ. α
 • Τα Προβλήματα με  τους ΡΟΜΑ παραμένουν άλυτα (αφού λείπει ένα οργανωμένο και μακρόπνοο σχέδιο ένταξή τους στην κοινωνία) ενώ η περιβόητη μεταστέγασή τους από την Αγία Τριάδα παραμένει ακόμα ζητούμενο. Η απραξία και η μη ανάληψη ευθυνών και πρωτοβουλιών από την Δ.Α. προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από συναρμοδιότητες , αδειοδοτήσεις κ.α.
 • Το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων κυρίως των χωριών μας αλλά και ορισμένων γειτονιών εξακολουθεί να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.
 • Τα αδέσποτα έχουν γίνει πλέον δημόσιος κίνδυνος ,το καταφύγιο αδέσποτων σε συνεργασία με τον Δ. Μεσσήνης  καθυστερεί να ξεκινήσει,  ενώ η πόλη έχει απασχολήσει το πανελλήνιο με τις αλλεπάλληλες επιθέσεις και σοβαρούς τραυματισμούς κυρίως γυναικών από αδέσποτα σκυλιά που περιφέρονται σε αρκετά σημεία της πόλης, ακόμη και στο κέντρο.
 • Τα θέματα της Πολεοδομίας έχουν κολλήσει και απ’ ότι φαίνεται δεν αποτελούν προτεραιότητα για την σημερινή Δημ. Αρχή. Η Βέργα ,το Ασπρόχωμα ή Μ. Μαντίνεια περιμένουν 10ετίες την  ολοκλήρωση της πολεοδομική τους  οργάνωσης και την αξιοποίηση των περιουσιών.
 • Η ΚΑΚ ΑΕ έχει μείνει στην τύχη της , ένα  τοπόσημο με μεγάλη επισκεψιμότητα από ντόπιους και επισκέπτες , που θα΄ πρεπε να είναι ένας σημαντικός οικονομικός πόλος και τουριστικός σταθμός για κάθε επισκέπτη της πόλης μας.
 • Το Παραλιακό μέτωπο  που αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης μας ,παρά τις κατά καιρούς   μεγαλόστομες εξαγγελίες παραμένει το ίδιο και απαράλλακτο. Δεν μπορώ να ξεχάσω τις ρυθμίσεις στην Ναυαρίνου που εφάρμοσε η Δ.Α. το καλοκαίρι του 2020 , τις οποίες  και απέσυρε εντός ολίγων ημερών, εισπράττοντας την χλεύη και αγανάκτηση των πολιτών για την προχειρότητά και ακαταλληλότητά τους. Τώρα για να δείξουν το ενδιαφέρον τους (προεκλογικά) σκέφτηκαν να κάνουν αρχιτεκτονικό διαγωνισμό  ενώ γνωρίζουν ότι θα πάρει χρόνια. Για την παραλιακή ζώνη όμως υπάρχουν έτοιμες μελέτες εδώ και μία 20ετία στον Δήμο εγκεκριμένες από το Δ.Σ. σχεδόν ομόφωνα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Θα μπορούσα να συνεχίσω και με πολλά άλλα όπως την καθαριότητα στις γειτονιές της πόλης που συνεχώς διαμαρτύρονται, για την συνέχιση του περιβαλλοντικού προβλήματος στην Μαραθόλακα ,για  την εγκατάλειψη των προβλημάτων στα χωριά  του Ταϋγέτου κ.α.

Β) Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα μικρό  αλλά επαρκές  δείγμα της ανεπάρκειας της  σημερινής Δ.Α. και της ανάγκης  ο Δήμος Καλαμάτας να  αλλάξει  σελίδα .

Με πληγώνει  η σημερινή εικόνα αδυναμίας να υλοποιηθούν τα αυτονόητα. Αποτελεί λοιπόν  χρέος όλων μας  να σταματήσουμε αυτό τον   κατήφορο της μετριότητας που ανταλλάσσει χειραψίες και μετρά αποτυχίες.

Η μετριότητα και η διαρκής μάχη για την κατάκτηση του αυτονόητου είναι κατώτερη της πόλης μας.

Μπροστά σε αυτό το  τοπίο ,  σε αυτή  την τελματώδη  κατάσταση στον Δήμο  μας , η παράταξή μας και εγώ προσωπικά ,ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές  , με υψηλό αίσθημα   ευθύνης  αναλαμβάνουμε την  πρωτοβουλία να μπούμε μπροστά στην προσπάθεια ανατροπής της σημερινής μετριότητας και της αναποτελεσματικότητας που διακρίνει την Δ.Α.  που βολεύεται με τα λίγα και πανηγυρίζει με τα ελάχιστα.

Να φέρουμε  στην επιφάνεια νέα και  ικανά πρόσωπα με νέες αντιλήψεις, νέους τρόπους άσκησης της δημοτικής δραστηριότητας ,με γνώση, με εμπειρία με τεχνοκρατική αντίληψη και αξιοπιστία. Που θα  έχουν στη καθημερινή τους λειτουργία την ειλικρίνεια,  την διαβούλευση , την συμμετοχικότητα ,την αξιοκρατία , την ίδια αντιμετώπιση προς όλους τους συνδημότες μας , με σεβασμό, κατανόηση και  ενσυναίσθηση  στα προβλήματά τους.

Γ) Ο Δήμος μας έχει όλες τις προϋποθέσεις να καταστεί πρότυπο ανάπτυξης και ευημερίας.

Ένας τόπος που οι πολίτες του θα ζουν σε περιβάλλον ασφάλειας και ευημερίας και οι επισκέπτες θα τον έχουν ως  πρώτη επιλογή για τις αποδράσεις τους.

Ένας τόπος πάει μπροστά όταν παράγει εισόδημα για τους πολίτες, προσελκύει επενδύσεις και νέους ανθρώπους, σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον, αγαπά και προωθεί την ιστορία του και τον πολιτισμό του.

Η περιοχή μας έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να καταστεί σημείο αναφοράς. Η ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και η αξιοποίηση των αγροτικών προϊόντων σε ένα σύγχρονο διατροφικό πρότυπο αποτελούν τα εργαλεία που μπορούν να αναστρέψουν τη δημογραφική και οικονομική υστέρηση της περιοχής.

Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας ζωντανής ακμάζουσας περιοχής αξιοποιώντας τον φυσικό πλούτο ,τις υποδομές ,την ιστορία, τον πολιτισμό και το δημιουργικό πνεύμα των ανθρώπων.

Επιδίωξη μας η ανάδειξη και κινητοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της περιοχής για μία ΠΡΑΣΙΝΗ,ΨΗΦΙΑΚΗ και ΟΛΙΣΤΙΚΗ Καλαμάτα.

Χρειάζεται  για να αλλάξουμε εποχή ,να αλλάξουμε νοοτροπία ,ν’ αλλάξουμε ταχύτητα. Χρειάζεται να μιλήσουμε για τα προβλήματα και τις προοπτικές του μέλλοντος και όχι να συμβιβασθούμε με την μετριότητα του σήμερα.

Δ) Ο Δήμος  μας έχει ανάγκη από μία Νέα Ματιά για τις επόμενες δεκαετίες.

Χρειάζεται  να περιφρουρήσουμε τα κεκτημένα μας  και να ανοίξουμε  τα   φτερά μας.

 • Ν’ απελευθερώσουμε  και ενοποιήσουμε  ΌΛΟ το παραλιακό μέτωπο από την Μ.Μαντίνεια μέχρι τις εκβολές του Παμίσου
 • Να δώσουμε ΝΕΑ ΖΩΗ στο εκπληκτικό οικοσύστημα του Ταϋγέτου, από το Περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα μέχρι  τα χωριά της Αλαγονίας.
 • Να ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ την οδό  Αθηνών σε ζωντανό Διάδρομο επικοινωνίας Ανατολής- Δύσης με έντονο διοικητικό, πολιτιστικό, αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πρόσημο, φέρνοντας πιο κοντά την πρωτεύουσα με την Θουρία, τον Αρι, το Πήδημα , τα Αρφαρά και τα άλλα χωριά της περιοχής.
 • Να επεκτείνουμε τις δράσεις μας στην ολιστική ανάπτυξη της παραμελημένης περιοχής της Καλαμάτας από την πλ. 23ης Μαρτίου μέχρι την οδό Βας. Γεωργίου και από Αναγνωσταρά και ανατολικά.  (Β’ φάση της ΒΑΑ)

Αυτό είναι το Τετράπτυχο των ονείρων, των επιδιώξεων και προτεραιοτήτων μας για το μέλλον της πόλης μας τα επόμενα χρόνια και σας καλώ να το μοιραστούμε να παλέψουμε μαζί για αυτό.

Έχοντας ως πυξίδα μας τον παραπάνω   σχεδιασμό , θα επιδοθούμε παράλληλα  με ζήλο, ταχύτητα  και μεθοδικότητα στην υλοποίηση των παρακάτω  άμεσων προτεραιοτήτων που απασχολούν  όλους τους συνδημότες μας:

Ε)   Άμεσες προτεραιότητες

 • Προώθηση όλων των εκκρεμών υποθέσεων του Πολεοδομικού σχεδιασμού ( Ασπρόχωμα, Βέργα, Μ. Μαντίνεια, Αν. Παραλία ) που στερούν από τους πολίτες την δυνατότητα να αξιοποιήσουν και εκμεταλλευτούν τις περιουσίες τους και ν’ ανοίξουν νέες δουλειές.
 • Εφαρμογή του εγκ. Σχεδίου πόλεως Καλαμάτας με διάνοιξη δρόμων, διαμόρφωση νέων κοινόχρηστων χώρων, αλλά και διασφάλιση των υπολοίπων ΚΧ από την αυθαίρετη χρήση τους από τρίτους δίνοντας νέες δυνατότητες ανάπτυξης της περιφέρειας και των γειτονιών της πόλης. Θα ενεργοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε για την όσο γίνεται άμεση διάνοιξη της επέκτασης της οδού Κρήτης (Υπάρχει προμελέτη από το 2002).
 • Άμεση ενεργοποίηση της Ενεργειακής κοινότητας του Δήμου ,που θα την διευρύνουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό συμπεριλαμβάνοντας φορείς, κοινωνικές ομάδες αλλά και απλούς πολίτες, ώστε να εξασφαλίσουμε φθηνό ρεύμα για τον Δήμο και τα μέλη της κοινότητας. Παράλληλα θα υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο όλες εκείνες τις κοινωνικές δομές  που είναι αναγκαίες ,ώστε κανένας συνδημότης μας να νοιώθει απροστάτευτος .
 • Υλοποίηση και ταχεία αποπεράτωση όλων των έργων που έχουν βαλτώσει, ενώ έχουν χρηματοδότηση και συμβάσεις. Η Δ. Α επικαλείται τον  covid και την πανδημία  που δεν τις επέτρεψαν να παράξει έργο στα 3 χρόνια και πλέον της θητείας της.  Όμως και άλλες δημοτικές αρχές είχαν δυσεπίλυτα προβλήματα στην θητεία τους και  παρήγαγαν αξιοζήλευτο και σημαντικό έργο.(Κουτσούλης-απορρίμματα, Νίκας- μνημόνια και οικονομική κρίση)
 • Αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας με ιδιαίτερη έμφαση στο κυκλοφοριακό και την στάθμευση που ταλαιπωρεί τους Καλαματιανούς και τους επισκέπτες στο κέντρο αλλά και στην Βέργα και Μ. Μαντίνεια τους θερινούς μήνες, καθώς και την ασφάλεια που λείπει δυστυχώς από πολλά χωριά μας.
 • Αναδιάρθρωση των δυνάμεων του Δήμου , νέο μοντέλο διοίκησης με δίκαιη και αναλογικότερη κατανομή των πόρων στις τοπικές κοινότητες του Δήμου μας.
 •  Σύνταξη 5ετούς σχεδίου ανάπτυξης και δράσης που θα καθορίσει την ιεράρχηση των δράσεων της δημοτικής αρχής και θα προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησής τους.

Αυτή την προοπτική  του τόπου μας θέλουμε να  υπηρετήσουμε, σεβόμενοι και κτίζοντας πάνω  στο έργο όλων των προηγούμενων διοικήσεων.

Θα αγωνισθούμε μαζί με τους  συνδημότες μας  για την υλοποίηση του οράματός μας  για έναν δυναμικό , ευρωπαϊκό ,σύγχρονο,  ανθεκτικό  και δημιουργικό Δήμο  Καλαμάτας.

  Φίλες και φίλοι

ΣΤ) Δεν διεκδικώ το Δήμο Καλαμάτας  για να κάνω πολιτική καριέρα , αλλά για να μετουσιώσω τη συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία  μου σε δημιουργική πολιτική.

Είμαι  ένας άνθρωπος που δούλεψε σκληρά στο Δήμο και γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι πρέπει να βελτιωθεί και τι να αλλάξει για να πάει ο Δήμος μπροστά.

Σε μια εποχή που τα πάντα γύρω μας μεταβάλλονται με ταχύτητα χρειάζεται γνώση και εμπειρία και αποτελεσματικότητα. Με  επεξεργασμένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχέδιο που επεξεργαζόμαστε με τους συνεργάτες μου θα φέρουμε γρήγορα αποτελέσματα.

Πιστεύω στο διάλογο και στη συνεργασία, στη συναίνεση και στη σύνθεση  και δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ με πάθος και σθένος υπηρετώντας αυτές τις αξίες και είμαι  πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε.

Είμαι βέβαιος  ότι μόνο μέσα από διαρκή διαβούλευση ελαχιστοποιούνται τα λάθη ,λαμβάνονται οι πιο σωστές αποφάσεις και ασκούνται αποτελεσματικές πολιτικές.

Φιλοδοξώ- και θ’ αγωνιστώ γι’ αυτό- να ηγηθώ ενός σχήματος δημιουργικής σύνθεσης, πλουραλιστικό, αδέσμευτο από συμφέροντα και εξαρτήσεις , με μία και μοναδική επιδίωξη την  οικοδόμηση ενός πρότυπου δήμου.

Προσβλέπω στην εμπιστοσύνη και την δημιουργική κινητοποίηση όλων όσων δεν συμβιβάζονται με τη σημερινή  παρακμιακή  πραγματικότητα, καθώς και των κομμάτων κα συλλογικοτήτων, στη μεγάλη προσπάθεια  ανατροπής κατεστημένων πρακτικών και αντιλήψεων

Ζ)     Γι’ αυτό σήμερα

Καλώ    όλες τις Δημοτικές παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους ,  όλους τους φορείς της πόλης, όλους όσους έχουν κατά καιρούς  εκφράσει  την μη ικανοποίησή τους (ή την απογοήτευσή τους)  από την σημερινή Δ.Α  και την επιθυμία  τους για συμμετοχή στα κοινά  , σε  συστράτευση και κοινή κάθοδο στις επερχόμενες   αυτοδιοικητικές εκλογές,  με  πρόγραμμα και αναπτυξιακούς στόχους που θα συνδιαμορφώσουμε , με επεξεργασμένες προτάσεις και  ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα  για την ευημερία του τόπου μας!!!

Καλώ  λοιπόν  κάθε συνδημότισσα και κάθε συνδημότη που πιστεύει ότι η παρούσα Δ.Α. είναι κατώτερη των περιστάσεων να ενισχύσει την προσπάθειά μας

Καλώ  τους νέους μας  που είναι άνεργοι και τους εμπαίζουν  με βραχυχρόνια προγράμματα του ΟΑΕΔ(2 μηνες προσλήψεις), ή συμβάσεις covid, να πλαισιώσουν την προσπάθειά μας   για την επικράτηση της αξιοκρατίας, την δημιουργία νέων και ίσων ευκαιριών για όλους,  ώστε να  εκπληρωθούν  οι προσδοκίες τους.

Καλώ  τον επαγγελματικό κόσμο που επιδόθηκε σε μία πρωτοφανή,  εναγώνια και μακροχρόνια  προσπάθεια  να κρατήσει το κατάστημά του ανοικτό και προσοδοφόρο να στηρίξει τις επιδιώξεις μας.

Καλώ  όλους όσους  επένδυσαν ή σκέπτονται να επενδύσουν  στην περιοχή  μας να   μας εμπιστευθούν   και να μας βοηθήσουν με τις ιδέες και τις καλές  πρακτικές τους  για να θέσομε τα θεμέλια νέων επενδύσεων που θ’ αυξήσουν το εισόδημα της περιοχής και του Δήμου.

Καλώ τους ανθρώπους του πνεύματος, των γραμμάτων και των τεχνών να μας συνδράμουν με την σοφία , την γνώση και την ευαισθησία τους και ν’  αποτελέσουν την ατμομηχανή   στην πορεία  της Καλαμάτας και του Δήμου μας στις επόμενες δεκαετίες.

Καλώ τέλος όλους τους συμπολίτες  μας , στην έδρα του Δήμου και στην περιφέρεια , που δυστυχώς παραμένει ακόμη ξεκομμένη και παραμελημένη , να πλαισιώσουν αυτή την πρωτοβουλία  χωρίς περιορισμούς και  χωρίς αποκλεισμούς ,  όπου και αν ανήκουν,  ότι και να ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές, ώστε  όλοι μαζί να  συμβάλλουμε  στην δημιουργική αναγέννηση  του τόπου μας.

Η Καλαμάτα και ο Δήμος  μας χρειάζονται όλους!

Για να ανατρέψουμε την παρακμή της στασιμότητας.

 Η μετριότητα δεν αξίζει στην Καλαμάτα!”