Αχαΐα: Προφυλακιστέος 50χρονος μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση πέντε κοριτσιών

Στις φυλακές Τρίπολης οδηγήθηκε ένας 50χρονος από την Αχαΐα, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τις σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση πέντε κοριτσιών. Μεταξύ των καταγγελλουσών φέρονται να είναι τρεις κόρες του και δύο ανιψιές του. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά την προσφυγή των πέντε γυναικών στις αρμόδιες Αρχές, όταν πλέον είχαν ενηλικιωθεί. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, τα περιστατικά φέρονται να είχαν σημειωθεί κατά την παιδική τους ηλικία, όταν ήταν μεταξύ 8 και 12 ετών.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, η οποία προχώρησε σε εκτεταμένη προανακριτική έρευνα, λαμβάνοντας καταθέσεις και συλλέγοντας στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, μετά την ολοκλήρωση του βασικού κύκλου της αστυνομικής έρευνας σχηματίστηκε ογκώδης δικογραφία σε βάρος του 50χρονου. Το συγκεντρωθέν υλικό αξιολογήθηκε από τις δικαστικές Αρχές, οι οποίες αποφάσισαν την προσωρινή κράτησή του.

Η έρευνα, ωστόσο, δεν έχει ολοκληρωθεί. Οι Αρχές φέρεται να εξετάζουν πληροφορίες και αναφορές που ενδέχεται να συνδέουν τον κατηγορούμενο και με άλλες περιπτώσεις ανήλικων κοριτσιών από το συγγενικό ή ευρύτερο φιλικό του περιβάλλον. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί συνεχίζουν τη συλλογή καταθέσεων και την αξιολόγηση των στοιχείων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλες καταγγελίες ή πρόσωπα που ενδέχεται να έχουν υποστεί ανάλογες πράξεις.

Η υπόθεση παραμένει υπό δικαστική και αστυνομική διερεύνηση, ενώ η προφυλάκιση αποτελεί προσωρινό μέτρο και δεν συνιστά καταδίκη του κατηγορουμένου. Η περαιτέρω εξέλιξη της διαδικασίας αναμένεται να αποσαφηνίσει το σύνολο των καταγγελλόμενων περιστατικών και το ενδεχόμενο ύπαρξης και άλλων θυμάτων.