Απόπειρα εξαπάτησης παραγωγών με την μέθοδο των επιδοτήσεων

Την απόπειρα απάτης σε βάρος Μεσσήνιων αγροτών δημοσιοποίησε και η Ένωση Μεσσηνίας, καθώς ο αγροτικός συνεταιρισμός ενημερώθηκε σχετικά από μέλη του ότι “παρατηρήθηκαν φαινόμενα κατά τα οποία άτομα υποστηρίζοντας ότι είναι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ (αναφέροντας κάποιο όνομα) τους ενημέρωσαν τηλεφωνικά πως προκειμένου να τους καταβάλουν χρήματα επιδοτήσεων χρειάζονται τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας ανάληψης χρημάτων (αριθμό κάρτας, ονοματεπώνυμο, ημερομηνία λήξης, τριψήφιο κωδικό ασφαλείας κτλ)”. Μάλιστα η Ένωση στην ανακοίνωση – προειδοποίηση προς τους Μεσσήνιους παραγωγούς, τους εφιστά την προσοχή και τους προειδοποιεί να μην εμπιστεύονται προσωπικά δεδομένα και στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών ή καρτών μέσω τηλεφώνου σε κανέναν, καθώς πρόκειται για τηλεφωνική απάτη.

Εν τω μεταξύ στις αστυνομικές αρχές και συγκεκριμένα στην Ασφάλεια Καλαμάτας, μέχρι χθες το βράδυ δεν είχαν γίνει καταγγελίες για εξαπάτηση αγροτών με τον συγκεκριμένο τρόπο στη Μεσσηνία. Πάντως, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης, οι διωκτικές αρχές έχουν ενημερωθεί σχετικά με τα εν λόγω περιστατικά απόπειρας εξαπάτησης, όπως και ο ΟΠΕΚΕΠΕ για περαιτέρω ενέργειες.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΕΦΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω απάτη δεν είναι καινούργια, και τον περασμένο Μάρτιο ο ΟΠΕΚΕΠΕ με επίσημη ανακοίνωσή του προέτρεπε τους δικαιούχους ενίσχυσης από τον Οργανισμό “να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες που σκοπό έχουν την εξαπάτησή τους και την απόκτηση πρόσβασης στον λογαριασμό τους, προφανώς για την απόσπαση χρηματικού ποσού ή/και τη χρήση των καρτών τους”.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ διαβεβαιώνει ακόμη τους δικαιούχους ότι “δεν πρόκειται να ζητηθούν ποτέ από υπαλλήλους του Οργανισμού, μέσω email, μηνυμάτων ή τηλεφωνημάτων, προσωπικά τους στοιχεία, όπως αριθμοί και άλλες πληροφορίες τραπεζικών καρτών ή κωδικοί χρήστη και πρόσβασης σε ιστοσελίδες τραπεζικών ιδρυμάτων (ebanking). Τα απαραίτητα στοιχεία για τις πληρωμές των δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων που διεκπεραιώνει ο Οργανισμός αντλούνται από τις αιτήσεις των δικαιούχων στον Οργανισμό, ενώ οι πληρωμές πραγματοποιούνται με τραπεζική κατάθεση σε πιστωτικά ιδρύματα”.

Τέλος, για να αντιμετωπιστεί η απάτη αυτή, ο ΟΠΕΚΕΠΕ καλούσε τους δικαιούχους που γίνονται δέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων να υποβάλλουν αμέσως καταγγελία στην Αστυνομία.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *