Αποπομπή Ανδρέα Λοβέρδου από το ΚΙΝΑΛ με απόφαση της Φώφης Γεννηματά

«Τελείωσε» τον Ανδρέα Λοβέρδο η Φώφη Γεννηματά από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής

Την απόφαση να «καθαιρέσει τον Ανδρέα Λοβέρδο από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής έκανε γνωστή η Φώφη Γεννηματά.  Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ακόμη επεισόδιο στη «μάχη» για την εκλογή του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, δεδομένου ότι ο κ. Λοβέρδος έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα θέσει υποψηφιότητα. Το τελευταίο, δε, διάστημα με διαρροές ο ίδιος έχει φροντίσει να λάβει αποστάσεις από οποιαδήποτε διαδικασία που κυοφορείται στο παρασκήνιο «σύμπλευσης» με τον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία σημειωτέον φαίνεται να προωθεί ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Άλλωστε, πριν από λίγες μέρες ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάριζε προς συνομιλητές του ότι η προοπτική για το Κίνημα Αλλαγής είναι να μεγαλώσει το κόμμα και να «αποτελέσουμε την μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση, την αντιπολίτευση που δείχνει τα κενά αυτής της κυβέρνησης και τα μεγάλα λάθη».

Ως φαίνεται η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έδειξε τα δόντια της και πήρε την απόφαση ουσιαστικά να τον «τελειώσει», αλλάζοντας τους όρους του εσωκομματικού παιχνιδιού.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η κυρία Γεννηματά συναντήθηκε νωρίτερα με τον Ανδρέα Λοβέρδο προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόφασή της. Ο ίδιος φέρεται να την ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που του επέδειξε όλο αυτό το διάστημα και αποχώρηση. Να σημειωθεί ότι κατά τις ίδιες πληροφορίες το ραντεβού ήταν εντελώς… τυπικό και δεν κράτησε πάνω από δύο λεπτά.

Η δήλωση Λοβέρδου μετά την απόφαση Γεννηματά

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος με δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι η αποπομπή του αποτελεί απόφαση της κυρίας Γεννηματά, κι όχι δική του, πετώντας το μπαλάκι στην ηγεσία του κόμματος. «Η αντικατάστασή μου ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της Προέδρου κ. Φ. Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σκανδαλίδης και Κατρίνης αντί Λοβέρδου οι νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΙΝΑΛ

Νέους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους στο ΚΙΝΑΛ όρισε η Φώφη Γεννηματά πριν από λίγο και στο πλαίσιο αυτό αφαιρεί από τον Αντρέα Λοβέρδο το ρόλο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος. Πολλοί μιλούν για καθαίρεση και ερμηνεύουν την κίνηση ως προάγγελο εσωκομματικών αναταράξεων στη Χαριλάου Τρικούπη. Η αντίδραση Λοβέρδου

Νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΙΝΑΛ αναλαμβάνουν ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης.

Με μια λιτή ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ αναφέρει: «Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού της Βουλής, ορίζονται, κατά σειρά, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης».

Σημειώνεται ότι ο Αντρέας Λοβέρδος είναι παράλληλα και τομεάρχης Εξωτερικών του ΚΙΝΑΛ και μάλιστα την ώρα που ανακοινώνονταν από τη Χαριλάου Τρικούπη οι νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος ο κ. Λοβέρδος επρόκειτο να ανέβει στο βήμα της αρμόδιας επιτροπής της βουλής ως εισηγητής του ΚΙΝΑΛ στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *