Ανδρουλάκης από Καλαμάτα: Αγκαλιάζουμε όλους τους παλιούς μας ψηφοφόρους, θέλουμε δίπλα μας τους νέους

Την κεντρική του ομιλία πραγματοποίησε χθες το βράδυ(23/11), στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” στην Καλαμάτα ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου.

Μπροστά σ’ ένα δυναμικό και πολυπληθές νεανικό κοινό ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι ατζέντα του δεν είναι το “αντί” αλλά ο αυτοπροσδιορισμός της παράταξης και όχι ο ετεροκαθορισμός της από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκίνησε δε, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή την αποτυχημένη πολιτική της απέναντι στην πανδημία. “Κοιτάω μπροστά και πιστεύω ότι ένα θεσμικό κόμμα με ένα νέο πολιτικό προσωπικό, ικανό, με γνώση και υψηλό δείκτη αξιοπιστίας, μπορεί να αγκαλιάσει τις αγωνίες του ελληνικού λαού, αλλά και να το αγκαλιάσει ο ελληνικός λαός και να κάνει ένα ισχυρό νέο ξεκίνημα”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έκανε λόγο για ένα “λαογέννητο πρόγραμμα” που θα αποτυπώνει τις ανάγκες της κοινωνίας και της περιφέρειας με έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη που “θα ξεκινά από εσάς”, στεκόμενος στην ενότητα που θα εξασφαλίζεται από την ίδια τη βάση. Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ που “κάνει τον τροχονόμο”, σημειώνοντας πως πρέπει να γνωρίζει “ο κόσμος τη δική μας πρόταση” και πως “εάν φύγει ο Μητσοτάκης, ερχόμαστε εμείς”

Ο κ. Ανδρουλάκης στάθηκε ιδιαίτερα στη νέα γενιά σημειώνοντας πως “…αγκαλιάζουμε όλους τους παλιούς μας ψηφοφόρους, οι οποίοι έφυγαν από την παράταξή μας για πολλούς λόγους. Θέλουμε δίπλα μας και τους νέους ψηφοφόρους που δεν μας έχουν ψηφίσει ποτέ, αλλά έχουμε κοινές αγωνίες για τις ανισότητες στην ελληνική κοινωνία”, καλώντας όλους σε ένα προσκλητήριο συμμετοχής και νίκης με την “ενότητα και την ανανέωση οδηγούς για το μέλλον”.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι το κόμμα δεν ανήκει στο χώρο του κέντρου, παρά την επιδίωξη που έχουν διάφορα κέντρα να δημιουργήσουν αυτή την εντύπωση. Υπογράμμισε ότι αυτό το θέμα έχει λυθεί από τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου, που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα της κεντροαριστεράς, αφομοιώνοντας το προϋπάρχον κόμμα του κέντρου. “Δεν θα εγκαταλείψουμε την ιστορία μας για να είμαστε το αποκούμπι της δεξιάς του ΣΥΡΙΖΑ”, παρατήρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης παράλληλα δεσμεύτηκε για την ενεργοποίηση ανθρώπων στην παράταξη, οι οποίοι θα λειτουργήσουν πέρα από το πολιτικό κόστος, χωρίς καθεστωτική αντίληψη για την πολιτική. «μπορείς να είσαι πολιτικός, να προσφέρεις στην κοινωνία, χωρίς να είσαι 30 και 40 χρόνια σε θέσεις εξουσίας. Αυτό το μοντέλο υπηρετώ, ένα μοντέλο που θα δείξει άλλον δρόμο στην ελληνική κοινωνία, που χτίζει μια νέα εμπιστοσύνη με τον ελληνικό λαό και θα σπάσει κατεστημένα που κρατάνε δεμένη την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω» είπε συγκεκριμένα.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε ζητήματα ανάπτυξης της Μεσσηνίας, ιδίως σε όσα έχουν να κάνουν με την αγροτική παραγωγή, λέγοντας πως θεωρεί ότι «υπάρχει ανάγκη για ένα συνεκτικό σχέδιο, που θα συνδέει τον τουρισμό με την αγροτική παραγωγή, ώστε να έχουμε πελάτες από όλο τον κόσμο που θα αγοράζουν τυποποιημένα προϊόντα και τις 365 ημέρες του χρόνου κι όχι μόνο τις 15 μέρες που θα έρχονται για διακοπές».

Νωρίτερα, εξάλλου, το απόγευμα της Τρίτης 23/11 ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε στην Τρίπολη, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων πως «προσπαθούμε να ενισχύσουμε τον ορθό λόγο και τον ρεαλισμό και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει μαζική συμμετοχή στις 5 και στις 12 Δεκεμβρίου και ένα πραγματικά νέο ξεκίνημα που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ και την δημοκρατική παράταξη ξανά πρωταγωνιστή».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *