Αναχωρεί σήμερα η εικόνα για την Μονή Βουλκάνου παρών ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας

Στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, του Μετοχίου της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, στην πόλη της Μεσσήνης, τέλεσε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 την Θεία Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με την ευκαιρία της κατ’ έτος οκταήμερης παραμονής της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βουλκανιωτίσσης στο Μετόχι. Τον Σεβασμιότατο πλαισίωσαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βουλκάνου Αρχιμ. Προκόπιος Σμυρνής, οι πατέρες της Μονής και οι εφημέριοι της πόλεως της Μεσσήνης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημερινή ευαγγελική περικοπή και ιδιαιτέρως στο γεγονός της υπακοής του Σίμωνος Πέτρου στο θέλημα του Θεού έναντι κάθε λογικής και εμπειρικής γνώσης. Τόνισε πως ο Πέτρος στο άκουσμα και μόνο της προτροπής του Ιησού “ἐπανάγαγε εἰς τὸ βάθος καὶ χαλάσατε τὰ δίκτυα ὑμῶν εἰς ἄγραν” βάζοντας την πίστη πάνω από την εμπειρία του ως ψαράς, και υπακούοντας στη φωνή της πίστης έναντι της λογικής έτυχε της χάριτος του Θεού και της ευλογίας Του, η οποία αντικατοπτρίζεται στο πλήθος των ιχθύων. Εν συνεχεία προέτρεψε τους πιστούς σε κάθε δύσκολη περίσταση να πορεύονται στο δρόμο της λογικής στη ζωή τους αλλά με οδηγό την πίστη στο Θεό.

Επιστρέφει η εικόνα

Σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 η Μεσσήνη αποχαιρετά την Ιερής Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας η οποία επιστρέφει στην Ι.Μ. Βουλκάνου.

Η άνοδος της Εικόνας από το Μετόχι της Μονής προς το Μοναστήρι θα γίνει χωρίς λιτανεία και συνοδεία πιστών.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα της σημερινής ημέρας:

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020, 7 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Στις 7 μ.μ, στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, Μετοχίου της Μονής Βουλκάνου, θα γίνουν Εσπερινός και Ιερή Παράκληση.
Μετά το πέρας της Παράκλησης, η Ιερή Εικόνα θα αναχωρήσει για το Μοναστήρι, όπου από τις 9 μ.μ. έως 00.30 π.μ. θα γίνει η Ιερά Αγρυπνία της Ανόδου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *